Privacy Notice
Obavijest o privatnosti
 

Datum stupanja na snagu: 1. siječnja 2020.

Ova obavijest pruža informacije o podacima koje prikupljamo, upotrebljavamo i dijelimo te o našoj predanosti upotrebi osobnih podataka koje prikupljamo na diskretan način.

 

Nama u McAfee, LLC, uključujući naša povezana društva („McAfee”, „mi”, „nas”, „naše") iznimno je stalo do privatnosti, sigurnosti i sigurnosti na mreži, a sve to predstavlja značajan dio naše temeljne misije: zaštite korisnika naših proizvoda i usluga („vi”, „vaš”) od rizika krađe, oštećenja i neovlaštenog pristupa njihovim podacima i aktivnostima na mreži. Ova je Obavijest o privatnosti (“Obavijest”) osmišljena kako bi vas informirala o načinu na koji prikupljamo, koristimo i dijelimo vaše osobne podatke putem našeg web-mjesta (naše “Web-mjesto”), proizvoda, usluga te mrežnih i mobilnih aplikacija (zajedničkim nazivom “Usluge”) ili pri vašoj interakciji s nama.

McAfee prodaje proizvode i usluge izravno potrošačima (više informacija o tim proizvodima možete dobiti ovdje, „Potrošački proizvodi”), kao i korporacijama i poslovnim klijentima (više informacija o tim proizvodima možete dobiti ovdje, „Korporativni proizvodi”). Ova Obavijest o privatnosti odnosi se na informacije koje prikupljamo od vas ili s vašeg uređaja kada preuzmete neku od naših Usluga, kao i informacije koje prikupljamo kada jedan od naših distribucijskih partnera ili poslovnih klijenata instalira naše Usluge na vaš uređaj.

Kada pristupate ili koristite naše Usluge, potvrđujete da ste pročitali ovu Obavijest i shvaćate njezin sadržaj. Vaše korištenje naših Usluga i Web-mjesta te svi sporovi vezani uz privatnost regulirani su ovom Obavješću, primjenjivim Uvjetima pružanja usluge (uključujući i sva primjenjiva ograničenja nadoknada štete i rješenja sporova). te primjenjivim Licencnim ugovorom s krajnjim korisnikom.

Kako McAfee raste, naše se poslovanje mijenja te ćemo možda ažurirati ovu Obavijest ili druge obavijesti o zaštiti privatnosti koje definiramo za pojedine proizvode, u trenutku kada to budemo smatrali primjerenim kako bi odražavale te promjene. Ako napravimo značajne izmjene ove Obavijesti o privatnosti, obavijestit ćemo vas putem e-pošte, obavijesti u sklopu proizvoda ili na drugi način u skladu s primjenjivim zakonom. Važno je da povremeno posjetite ovo mjesto i uvjerite se da ste upoznati s najnovijom verzijom ove Obavijesti.

Ova Obavijest se odnosi na sve korisnike naših usluga diljem svijeta. Neki korisnici, uključujući stanovnike Europskog gospodarskog prostora, mogu imati dodatna prava u skladu s time gdje se nalaze, a ta su prava opisana u ovoj obavijesti.

Koje vrste informacija prikupljamo?

Kako bismo pružali naše usluge, mi prikupljamo informacije. Neke nam informacije pružate vi izravno, neke automatski prikupljamo putem naših Usluga, a neke prikupljamo od trećih strana. U ovoj se Obavijesti “osobni podaci” odnosi na podatke koje se zasebno ili u sprezi s drugim podacima može iskoristiti kako bi vas se identificiralo kao pojedinca.

Mi prikupljamo podatke koje nam pružate. Na primjer, prikupljamo podatke prilikom vaše kupnje proizvoda ili usluge, izrade računa, popunjavanja obrasca, sudjelovanja u natjecanju ili promidžbi, podnošenja zahtjeva za korisničku podršku ili drugog oblika vaše komunikacije s nama.

Vrste osobnih podataka koje možete pružiti uključuju:

  • Kontakt informacije (poput imena, adrese e-pošte, poštanske adrese i telefonskog broja);
  • Podatke o plaćanju (uključujući brojeve i pridružene podatke kartica za plaćanje, adresu za ispostavu računa te informacije o bankovnom računu) te
  • Podatke za prijavu na račun (što za neke Usluge može uključivati podatke za prijavu na društvene mreže).

 

Možemo prikupljati i druge informacije od vas ili o vama, primjerice o tome koje ste proizvode kupili, o vašim interesima, demografske informacije, fotografije i video te biometrijske podatke poput otisaka prstiju ili glasovnih otisaka. Možete nam pružiti i dodatne podatke. Na primjer, kada koristite naše usluge zaštite od krađe identiteta imat ćete mogućnost pružiti svoje podatke za prijavu na društvene medije da bismo mogli nadzirati vaše račune na društvenim medijima.

Automatski prikupljamo podatke o vašim interakcijama s Uslugama, kao i uređajima na kojima su Usluge instalirane. U nekim slučajevima automatski prikupljamo podatke o drugim uređajima spojenim na istu mrežu kao uređaj na kojem su instalirane Usluge.

Primjerice, možemo prikupljati i koristiti sljedeće:

  • Informacije o proizvodima koje ste gledali ili tražili te o uslugama koje ste koristili, uključujući utrošeno vrijeme i druge statističke podatke.
  • Pojedinosti o vašim računalima, uređajima, aplikacijama i mrežama, uključujući IP adresu, kolačiće identifikatore, mobilnog operatora, ID-e Bluetooth uređaja, ID-e mobilnog uređaja, identifikatore mobilnog oglašavanja, MAC adresu, IMEI, ID-e oglašivača te druge identifikatore uređaja koji se automatski dodjeljuju vašem računalu ili uređaju kada pristupate internetu, vrstu i jezik preglednika, jezične preference, razinu napunjenosti baterije, uključeno / isključeno stanje, geolokacijske informacije, tip hardvera, operacijski sustav, pružatelja internetskih usluga, stranice koje posjetite prije i nakon korištenja Usluga, datum i vrijem vašeg posjeta, vrijeme provedeno na svakoj stranici, informacije o poveznicama koje kliknete i stranicama koje gledate unutar Usluge te druge postupke koje provodite korištenjem Usluga, kao što su preference. Ove podatke možemo prikupljati kroz naše usluge ili druge metode mrežne analize. 
  • Kada koristite naše proizvode za zaštitu svojeg mobilnog uređaja, prikupljamo geolokacijske podatke o uređaju na kojem je proizvod instaliran.
  • Detalje o vašoj uporabi interneta, aplikacija ili mreže (uključujući URL-ove ili nazive domena web-mjesta koje posjećujete, informacije o aplikacijama instaliranim na vaš uređaj ili podatke o prometu); i informacije o radu, evidencije o padovima programa/OS-a te druge skupne ili statističke informacije.

 

Da bismo vam pružali naše usluge, uključujući otkrivanje i procjenu zlonamjernog softvera i neželjene pošte, možemo skenirati, prikupljati i pohranjivati podatke iz vaših datoteka, uključujući e-poštu, privitke, adrese e-pošte, metapodatke te URL-ove i podatke o prometu.    

Ove informacije prikupljamo putem naših Usluga i tehnologija poput kolačića, web-oznaka ili pratilica te transparentnih GIF-ova. Pogledajte našu Obavijest o kolačićima da biste doznali više o kolačićima i sličnim tehnologijama koje koristimo te o odabirima koji su vam dostupni.

Informacije koje prikupljamo od trećih strana
Informacije o vama možemo dobiti od trećih strana i kombinirati ih s informacijama koje izravno prikupljamo. Primjeri informacija koje možemo dobiti iz drugih izvora uključuju: ažurirane informacije o isporuci ili plaćanju koje se koriste za ispravak naših evidencija; informacije o kupnji ili otkupu te informacije za korisničku podršku i prijavu.  Za naše Potrošačke proizvode za zaštitu identiteta možemo prikupljati i kreditne informacije ili podatke o identitetu koje koristimo kao pomoć pri sprečavanju i otkrivanju prijevare.  

Podaci o lokaciji
Određene Usluge mogu zahtijevati dopuštenje za pristup vašoj lokaciji. Ukoliko date ovo dopuštenje, prikupljat ćemo podatke o vašoj lokaciji koristeći tehnologije GPS-a, bežičnog interneta ili Bluetootha. Pristup preciznim informacijama o lokaciji možete kontrolirati putem postavki vašeg mobilnog uređaja. Možemo koristiti i IP adresu za utvrđivanje vašeg općenitog položaja.

Kako koristimo informacije koje prikupljamo?

Da bismo vas štitili
Kada instalirate ili koristite neku od naših usluga, izvodit će se u pozadini na vašem uređaju ili okruženju kako bi se lakše predvidjele prijetnje kasnije zaštitilo vas, vaše uređaje i vaše informacije.  Primjerice, McAfee može koristiti podatke za:

  • Analizu podataka poslanih prema/od jednog ili više vaših uređaja radi izoliranja i identifikacije prijetnji, ranjivosti, virusa, sumnjivih aktivnosti, neželjene e-pošte i napada, te vaše obavještavanje o potencijalnim prijetnjama;
  • Sudjelovanje u mrežama za informiranje o prijetnjama, provođenje istraživanja te prilagodba proizvoda i usluga kako bismo bolje reagirali na nove prijetnje; 
  • Enkripciju vaših podataka, zaključavanje uređaja, izradu pričuvnih kopija oporavak vaših podataka;
  • Provjeru ažuriranja Usluge i izrada izvješća o radu naših Usluga kako bi se zajamčio njihov pravilan rad, kao i:
  • Traženje instanci zloporabe vaših podataka kada koristite naše proizvode za zaštitni nadzor identiteta.

 

Za naše poslovanje
Informacije koje prikupljamo koristimo i za druge poslovne svrhe, što uključuje:

  • Potvrdite svoj identitet i spriječite prijevare, uključujući i pomoću svojih biometrijskih podataka; 
  • Analizu vašeg ponašanja radi mjerenja, prilagodbe i unapređivanja našeg Web-mjesta i Usluga, uključujući nove proizvode i usluge;
  • Oglašavanje McAfee proizvoda i usluga za koje smatramo da bi vas mogli zanimati;
  • Pokretanje i upravljanje računima i licencama, što uključuje prikupljanje i obradu plaćanja te dovršavanje transakcija;
  • Pružanje korisničke podrške, rješavanje problema, upravljanje pretplatama i odgovaranje na zahtjeve, pitanja i komentare;
  • Komuniciranje i administriranje sudjelovanja u posebnim događajima, programima, anketama, natjecanjima, nagradnim igrama i drugim ponudama i promidžbama;
  • Provođenje marketinških i potrošačkih istraživanja te analiza trendova;
  • Omogućavanje objavljivanja na našim blogovima i forumima te drugi oblici javnih komunikacija;
  • Obavljanje aktivnosti računovodstva, revizije, obračuna, poravnanja i naplate;
  • Sprječavanje, otkrivanje, identificiranje, istraživanje, odgovaranje i zaštita od potencijalnih ili stvarnih zahtjeva, obveza, zabranjenog ponašanja te kriminalnih aktivnosti, kao i
  • Pridržavanje i provođenje zakonskih prava, pravnih zahtjeva, sporazuma i pravila.

 

Oglašavanje trećih strana

Surađujemo s oglašivačkim tvrtkama trećih strana kako bi vam prikazali ili dostavili oglase dok ste na našem Web-mjestu ili koristite neke Usluge. Ovi oglašivači trećih strana mogu prikupljati podatke o vašoj interakciji s Web-mjestom ili Uslugama ili web-mjestima i uslugama drugih za mjerenje učinkovitosti svojih oglasa i personalizaciju sadržaja koje oglašavaju. Pogledajte našu Obavijest o kolačićima da biste doznali više o tome kako McAfee i ovi partneri oglašivači koriste tehnologije praćenja poput kolačića te o odabirima koji su vam dostupni.

Ako ste prihvatili omogućiti našim Uslugama pristup vašoj lokaciji, naši parteri u mobilnom oglašavanju mogu vašu lokaciju koristiti za ciljano oglašavanje vama. Možete koristiti lokacijske postavke vašeg uređaja za uskratu pristupa informacijama o vašoj lokaciji.

Ostale namjene
Možemo koristiti osobne podatke za naše legitimne interese, što uključuje direktni marketing, individualna ili marketinška istraživanja, zaštitu od prijevare ili bilo koju drugu namjenu koja vam je obznanjena prilikom vašeg pružanja osobnih podataka ili uz vaš pristanak.

S kime dijelimo osobne podatke?

Općenito informacije koje prikupimo otkrivamo kako bismo pružili Usluge, komunicirali s vama, oglašavali ili promicali naše Usluge, omogućavali izmjene ili transfere našeg posla u skladu sa zakonom ili uz vaš pristanak. Možemo dijeliti osobne podatke na sljedeće načine:

  • Sa sadašnjim ili budućim članovima obitelji tvrtki McAfee u svrhe opisane u ovoj Obavijesti;
  • S pružateljima usluga koji nam pružaju usluge (pogledajte popis naših podobrađivača, dostupan ovdje za korisničke proizvode, i ovdje za proizvode za tvrtke);
  • Ukoliko vjerujemo da je otkrivanje nužno i primjereno za prevenciju fizičke, financijske ili druge štete, ozljeda ili gubitaka, što uključuje zaštitu od prijevare ili kreditnog rizika;
  • Zakonodavnim, državnim ili pravosudnim vlastima u skladu s nalogom ili zahtjevom tih vlasti prema primjenjivim zakonima ili u sprezi s pravnom aktivnošću, primjerice kao odgovor na sudski nalog ili istragu zbog sumnje u nedopuštene ili nezakonite aktivnosti, ili ako u dobroj vjeri smatramo kako bi korisnici mogli biti uključeni u nedopuštene ili nezakonite aktivnosti, ili ako smo ugovorno ili zakonski obvezani omogućiti klijentu ili poslovnom partneru da se povinuje primjenjivim zakonima;
  • Vezano uz ili tijekom pregovora o akviziciji, spajanju, prodaji imovine ili drugom sličnim poslovnom transferu koji u osnovi uključuje gotovo svu ili svu našu imovinu ili funkcije, pri čemu se osobni podaci prenose ili dijele kao dio poslovne imovine (pod uvjetom da takva stranka pristaje koristiti takve osobne podatke na način koji je sukladan ovoj Obavijesti ili dobije vaš pristanak za drugačije korištenje ili otkrivanje);
  • Uz vaš pristanak ili na vaš nalog, primjerice ukoliko odlučite dijeliti informacije ili javno objavljivati sadržaj i osvrte (primjerice putem objava na društvenim medijima); kao i
  • S osobama koje odaberete i po vašoj volji, ukoliko proizvod na koji ste pretplaćeni omogućuje takvu funkcionalnost. 
  • Također možemo trećim stranama dijeliti skupne podatke koji ne identificiraju vas ili bilo koji određeni uređaj.

 

Kako štitimo vaše podatke?

Koristimo administrativne, organizacijske, tehničke i fizičke mjere zaštite kako bismo zaštitili osobne podatke koje prikupljamo i obrađujemo. Naše su sigurnosne provjere osmišljene za očuvanje povjerljivosti, integriteta te primjerene razine dostupnosti podataka.

Koji su vam izbori dostupni vezano uz vaše osobne podatke?

McAfee Accounts
Ukoliko registrirate McAfee korisnički proizvod, u svakom trenutku možete pristupati i ispravljati Osobne podatke u svojem profilu tako da posjetite Moj račun ili nas kontaktirate na način opisan u nastavku.

Ukoliko niste registrirali McAfee proizvod, ali je neki od naših proizvoda instaliran na Vašem uređaju, možete prekinuti prikupljanje osobnih podataka s Vašeg uređaja od strane tvrtke McAfee deinstalacijom proizvoda.

Za zatvaranje računa te za druga pitanja podršci, posjetite McAfee stranicu Obratite nam se i kliknite karticu „Podrška”  i zatim odaberite svoju „Državu”.

Marketinške poruke
Za prestanak dobivanja marketinških poruka kliknite poveznicu otkazivanja pretplate u poruci e-pošte ili kliknite ovdje za korporativni marketing ili ovdje za potrošački marketing.

Odaberete li prestati primati marketinške informacije, McAfee i dalje može komunicirati s vama o transakcijskim, pravnim ili administrativnim temama kao što su sigurnosna ažuriranja, funkcionalnost proizvoda te servisni zahtjevi.

Prava pojedinaca na osobne podatke 
U skladu s primjenjivim zakonom, možete imati pravo: (i) zahtijevati potvrdu o tome obrađujemo li vaše podatke; (ii) ostvariti pristup ili dobiti kopiju svojih osobnih podataka; (iii) dobiti prenosivu kopiju svojih osobnih podatakaili zatražiti da te informacije dostavimo drugoj organizaciji („pravo na prenosivost podataka”); (iv) zatražiti ispravak ili dopunu netočnih, neistinitih, npotpunih ili nepravilno obrađenih osobnih podataka; (v) ograničiti našu obradu vaših osobnih podataka; (vi) usprotiviti se našoj obradi vaših osobnih podataka; i (vii) zatražiti brisanje osobnih podataka koje držimo o vama, uz određene zakonom propisane iznimke.

Želite li iskoristiti neko od navedenih prava, posjetite naš Obrazac zahtjeva za osobne podatke dostupan na https://www.mcafee.com/enterprise/en/about/legal/gdpr-data-request.html ili stupite u kontakt s nama na način opisan u nastavku. Takve ćemo zahtjeve obraditi u skladu s primjenjivim zakonima. U cilju zaštite vaše privatnosti, možemo poduzeti korake za provjeru vašeg identiteta prije udovoljavanja vašem zahtjevu. Za pojedine zahtjeve i ukoliko zakon to dopušta može biti naplaćena administrativna naknada. Obavijestit ćemo vas o bilo kakvoj primjenjivoj naknadi prije no što postupimo po vašem zahtjevu. 

Koliko dugo McAfee zadržava osobne podatke koje prikuplja?

McAfee će zadržati vaše osobne podatke tijekom minimalnog razdoblja potrebnog u skladu s namjenama navedenim u ovoj obavijesti, odnosno (i) dok god ste registrirani pretplatnik ili korisnik naših proizvoda ili (ii) dok god su vaši osobni podaci nužni u skladu sa zakonitim namjenama navedenim u ovoj obavijesti, za koje imamo valjane pravne osnove ili (iii) onoliko koliko je razumno potrebno za poslovne svrhe vezane uz pružanje usluga, kao što su interno izvještavanje i izmirivanje, jamstva ili da bi vam se pružile povratne informacije ili informacije koje možete zatražiti. Ukoliko zakon to zahtijeva, vaše ćemo biometrijske podatke izbrisati unutar tri godine od vaše posljednje interakcije s uslugama.

Dodatno, ukoliko se postave bilo kakvi relevantni pravni zahtjevi, možemo nastaviti obrađivati vaše osobne podatke u takvim dodatnim razdobljima u skladu s nužnim u vezi s takvim zahtjevom. 

Po isteku takvih navedenih zahtjeva, a u skladu s primjenjivim opsezima, trajno ćemo izbrisati, uništiti ili deidentificirati relevantne osobne podatke kako ih više ne bi bilo razumno moguće povezati s vama.

Privatnost djece

Neke od McAfee Usluga pružaju sigurnosne značajke koje roditelji mogu koristiti za nadgledanje online aktivnosti djece, njihove fizičke lokacije ili korištenja registriranog uređaja. Ove usluge zahtijevaju roditeljski pristanak, a mi nećemo svjesno koristiti osobne podatke koje prikupimo s dječjih uređaja za bilo koju namjenu osim pružanja Usluga. Ti proizvodi roditeljima omogućuju brisanje profila njihovog djeteta u bilo kojem trenutku. Smatrate li da smo greškom prikupili podatke vašeg djeteta ili imate pitanja ili zabrinutosti vezano uz praksu po pitanju djece, kontaktirajte nas na način opisan u nastavku. Ukoliko ste mlađi od 18 godina, morate imati dopuštenje roditelja za pristup Uslugama. McAfee potiče roditelje da djecu upute da nikad ne daju svoja prava imena, adrese ili brojeve telefona bez dopuštenja roditelja. Doznate li da nam je vaše dijete bez vašeg pristanka pružilo osobne podatke, možete nas obavijestiti kontaktirajući nas na način opisan u nastavku. Doznamo li da smo prikupili osobne podatke djece mlađe od 13 godina (ili na nekim područjima mlađe od 16), odmah ćemo poduzeti korake za brisanje takvih podataka i zatvaranje djetetovog računa.

Data Transfers
McAfee ima sjedište u Sjedinjenim Državama (adrese potražite u odjeljku Kontaktirajte nas), a naši poslovi, poslovni subjekti i pružatelji usluga nalaze se u Sjedinjenim Državama i širom svijeta. U skladu s time, mi i naši pružatelji usluga možemo prenositi vaše osobne podatke, pohranjivati ih ili im pristupati na područjima koja ne moraju imati jednaku razinu zaštite podataka kao u vašoj matičnoj zemlji. Poduzet ćemo korake kako bismo zajamčili da vaši osobni podaci imaju primjerenu mjeru zaštite na područjima u kojima ih obrađujemo.

Stanovnici Europskog gospodarskog prostora

Ako se nalazite u Europskom gospodarskom prostoru (EEA), primjenjiva su sljedeća dodatna priopćenja.

Nadzornik podataka
Ukoliko kupite neki od korisničkih proizvoda tvrtke McAfee, McAfee Ireland Limited djeluje kao nadzornik vaših osobnih podataka. 

Pravni temelj za obradu
Vaše osobne podatke obrađujemo samo u sljedećim situacijama: 

  • Trebamo koristiti vaše osobne podatke za izvršavanje naših odgovornosti u skladu s našim ugovorom s vama (npr. obrada plaćanja za Usluge i pružanje Usluga koje kupite ili zatražite).
  • Imamo legitiman interes za obradu vaših osobnih podataka. Na primjer, imamo legitiman interes za obradu vaših osobnih podataka kako bismo pružali, osiguravali i unapređivali naše Usluge, za komunikaciju s vama o izmjenama u našim Uslugama te vaše informiranje o novim uslugama ili proizvodima.
  • Imamo vaš pristanak za takvo postupanje.
  • Trebamo obrađivati vaše osobne podatke u cilju ostvarivanja sukladnosti s našim pravnim obavezama. 

 

Prijenos podataka
Osobne podatke prenosimo u zemlje izvan EEA ili Švicarske putem niza sporazuma među tvrtkama temeljenih na standardnim ugovornim odredbama u skladu sa zakonom EU i primjenjivom EU regulativom. 

Zahtjevi za ostvarivanje prava pojedinaca i povlačenje pristanka

Možete podnijeti zahtjev za ostvarivanjem svojih prava vezano uz osobne podatke koristeći mehanizme koji su pojašnjeni ranije u odjeljku „Koji su vam izbori dostupni vezano uz vaše osobne podatke?”. Ako ste inicijalno dali pristanak za našu obradu vaših osobnih podataka, možete ga povući koristeći te mehanizme ili stupanjem u kontakt s nama pomoću podataka za kontakt navedenih u nastavku.

Samo za poslovne korisnike
Proizvodi i usluge tvrtke McAfee ponekad se nude putem treće strane, primjerice od strane poslodavca. U tim slučajevima McAfee djeluje kao voditelj obrade podataka te obrađuje osobne podatke u skladu s naputcima dobivenim od svojih klijenata.

Svi zahtjevi vezani uz ostvarivanje prava pojedinaca vezano uz osobne podatke obrađivane u sklopu usluge koju pruža treća strana trebaju biti podneseni od strane ovlaštene osobe korištenjem Obrasca zahtjeva za osobne podatke dostupnog na adresi https://www.mcafee.com/enterprise/en/about/legal/gdpr-data-request.html. Trebate li dodatne informacije o osobnim podacima koje obrađuje McAfee ponuđene preko treće strane, kontaktirajte upravitelja svojeg računa.

Nadzorno tijelo i pritužbe

Ukoliko ste stanovnik Europske unije / Europskog gospodarskog prostora i zabrinuti ste vezano uz našu praksu na području obrade osobnih podataka te Vam nismo u stanju pomoći, imate pravo podnijeti pritužbu tijelu nadležnom za privatnost podataka na području na kojem prebivate ili radite ili na kojem je došlo do navodnog prijestupa, u skladu s primjenjivim, odnosno pokušati kontaktirati irsko nadzorno tijelo za pitanja zaštite podataka na adresi https://www.dataprotection.ie/docs/Home/4.htm, ili +353 57 868 4800.

Stanovnici Japana, Argentine i Kanade

Ukoliko ste stanovnik Japana, Argentine ili Kanade i imate upit vezan uz vaše osobne podatke koje drži McAfee, uključujući vaše osobne podatke prikupljene putem vašeg korištenja naših proizvoda, dodatne informacije možete zatražiti koristeći Obrazac zahtjeva za osobne podatke dostupan na adresi https://www.mcafee.com/enterprise/en/about/legal/gdpr-data-request.html.

Stanovnici Kalifornije

Vaša prava na zaštitu privatnosti u Kaliforniji - Zakon „Shine the Light”

McAfee bez vašeg pristanka ne dijeli s nepovezanim trećim stranama podatke koji vas osobno identificiraju u svrhu njihovog marketinga.

Kalifornijski zakon o privatnosti potrošača

Ako ste stanovnik Kalifornije, možete dostaviti svoj zahtjev za ostvarivanje prava na osobne podatke koristeći Obrazac zahtjeva za osobne podatke dostupan na adresi https://www.mcafee.com/enterprise/en/about/legal/gdpr-data-request.html U opsegu koji pokriva California Consumer Privacy Act (Kalifornijski zakon o privatnosti potrošača), McAfee ne „prodaje” vaše osobne podatke.]

Stanovnici Nevade

McAfee ne prodaje informacije koje vas osobno identificiraju nepovezanim trećim stranama. Ukoliko želite podnijeti zahtjev da ubuduće ne prodajemo informacije o vama koje vas mogu identificirati, možete podnijeti zahtjev koristeći podatke za kontakt navedene u nastavku. 

Poveznice na druga web-mjesta

Naše Web-mjesto i Usluge mogu sadržavati poveznice na druga web-mjesta zbog praktičnosti i vašeg informiranja. Tim web-mjestima mogu upravljati tvrtke koje nisu udružene s tvrtkom McAfee. Povezana web-mjesta mogu imati vlastita pravila o privatnosti ili obavijesti za koje izričito preporučujemo da ih pregledate ako posjećujete ta web-mjesta. Nismo odgovorni za sadržaj, pravila o privatnosti ili uporabu bilo kojih web-mjesta koja nisu povezana s tvrtkom McAfee.

Obratite nam se

Kliknite ovdje da biste nam se obratili u vezi ove Obavijesti o privatnosti ili drugih povezanih pitanja privatnosti. Možete nam pisati i na sljedeće adrese:

U SAD-u putem preporučene pošte:
McAfee 
Attn: Legal Department – Privacy Office 
5000 Headquarters Drive 
Plano TX 75024 USA

ili nas nazovite na +1 (888) 847-8766

U Europskom gospodarskom prostoru putem preporučene pošte:
McAfee
Attn: Legal Department
2000 City Gate
Mahon
Cork
IrelandT12 RRC9

ili nas nazovite na +353 21 467 2000

U Japanu putem preporučene pošte:
McAfee Co. Ltd. 
Attn. Legal Department
Shibuya Mark City West, 
Dougenzaka 1-12-1, 
Shibuya-ku, 
Tokyo, 150-0043 Japan

Cookie Notice
Obavijest o kolačićima
 

Datum stupanja na snagu: 24. svibnja 2018.

 

Naša web-mjesta i mobilne aplikacije (zajedničkim nazivom "Usluge") koriste kolačiće i slične tehnologije kako bismo zajamčili najbolje moguće iskustvo našim posjetiteljima pružanjem personaliziranih informacija, pamćenjem vaših preferenci vezano uz marketing i proizvode te pomaganjem da dobijete prave informacije. Ova obavijest opisuje kako McAfee, naša povezana društva i naši partneri koriste kolačiće i slične tehnologije za ove svrhe.

 

Koje tehnologije koriste tvrtka McAfee i njeni partneri?

 

Kao i brojne druge usluge, mi i naši partneri koristimo kolačiće i slične tehnologije za stvari poput pružanja i unapređivanja vašeg iskustva te prilagodbe oglašavanja. Kolačići i slične tehnologije koje mi i naši partneri koristimo uključuju sljedeće:

 

  • Kolačići. Kolačići su male datoteke - obično sastavljene od brojki i slova - koje se postavljaju u vaš preglednik ili uređaj pri vašem posjetu web-mjestu. Kolačići su u širokoj primjeni kao pomoć pri omogućavanju rada web-mjesta, njihovom učinkovitijem funkcioniranju i pružanju analitičkih informacija.

  •  SDK-ovi. SDK-ovi su blokovi koda koje pružaju naši partneri te mogu biti ugrađeni u naše mobilne aplikacije. SDK-ovi nam pomažu shvatiti način na koji se odvija vaša interakcija s našim mobilnim aplikacijama i prikupiti određene informacije o uređaju i mreži koje koristite za pristup aplikaciji ili drugim aplikacijama instaliranim na vaš uređaj. SDK-ovi često dijele identifikator za mobilno oglašavanje dodijeljen vašem uređaju (nazvan “IDFA” odnosno “ID for Advertising” (ID za oglašavanje) na Apple uređajima ili “Advertising ID” (ID za oglašavanje) na Android uređajima) s našim partnerima.

  • Flash kolačići. Flash kolačić je mala podatkovna datoteka postavljena na računalo pomoću Adobe Flasha ili slične tehnologije koja može biti ugrađena na vaše računalo ili preuzeta i instalirana od vas na vašem računalu. Te tehnologije koristimo za personalizaciju i unapređivanje vašeg online iskustva, omogućavanje procesa te personalizaciju i pohranu vaših postavki. Flash kolačići našim posjetiteljima mogu pomoći da, primjerice, postave preferencu glasnoće vezano uz video, igraju igre ili popunjavaju ankete. Pomažu nam da poboljšamo naša web-mjesta mjereći koja su područja najzanimljivija posjetiteljima. Kliknite ovdje kako biste doznali kako upravljati privatnošću i postavkama pohrane za Flash kolačiće.

  • Web oznake. Web oznaka je vrlo mala prozirna slikovna datoteka koja se koristi za praćenje vaše navigacije po jednom ili po nizu web-mjesta. Nekad ih se naziva i “web bugovi” ili “prozirni GIF-ovi”. Web oznake se mogu koristiti s kolačićima u cilju razumijevanja kako se korisnici web-mjesta kreću po web-mjestu.

  • Lokalna pohrana. Lokalna pohrana uključuje HTML5 lokalnu pohranu i predmemoriju preglednika. Te nam tehnologije omogućuju lokalnu pohranu podataka na vašem pregledniku ili uređaju.
     

McAfee i njeni partneri te pružatelji usluga koriste razne vrste kolačića, kako slijedi:

 

Kategorija
Svrha
Nužno
Ti su kolačići potrebni za rad naših Usluga (primjerice da biste se mogli prijaviti na sigurne dijelove našeg web-mjesta ili koristiti kolica za kupovinu). Ovi vam kolačići omogućuju da se krećete po Uslugama i koristite njihove značajke.
Prilagodba
Ti se kolačići koriste da bi vas prepoznali pri povratku na naše Usluge. To nam omogućuje da prilagodimo sadržaj za vas, pozdravimo vas po imenu i pamtimo vaše preference (primjerice odabir jezika ili regije).
Analitika i istraživanje
Ti nam kolačići omogućuju da analiziramo aktivnosti na našim Uslugama kako bismo unaprijedili i optimizirali rad naših Usluga. Primjerice, takav tip kolačića možemo koristiti kako bismo zajamčili da posjetitelji mogu lako naći podatke koje traže.
Oglašavanje
Ti kolačići bilježe vaše online aktivnosti, uključujući vaše posjete našim Uslugama, stranice koje ste posjetili te poveznice i oglase koje ste kliknuli. Ti nam kolačići omogućuju da vam isporučujemo oglase i druge objave koji su relevantniji za vaše interese.

 

Koji su mi odabiri dostupni vezano uz kolačiće i slične tehnologije?

Imate niz dostupnih odabira vezano uz korištenje kolačića i drugih sličnih tehnologija:

  • Možete odlučiti hoćete li prihvaćati kolačiće koristeći postavke vašeg preglednika. Možete biti u mogućnosti i ukloniti kolačiće iz preglednika. Za više informacija o načinu upravljanja kolačićima preglednika, pridržavajte se uputa koje vam pruža vaš preglednik. Imajte u vidu da, ukoliko se odlučite za blokiranje svih kolačića, to može utjecati na funkcionalnost naših web-mjesta.

  • Tehnološki partneri s kojima surađujemo mogu vam pružiti mogućnost isključivanja iz uporabe informacija o vašim posjetama web-mjestu u cilju posluživanja oglasa koji su usklađeni s vašim interesima. Možete doznati više o oglašavanju na temelju interesa te načinu isključivanja iz uporabe vaše aktivnosti pregledavanja interneta u cilju oglašavanja temeljenog na interesima posjetom ovih web-mjesta: Digital Advertising Alliance,  Network Advertising Initiative te Interactive Advertising Bureau (IAB) Europe.

  • Možete imati mogućnost ograničavanja uporabe podataka o vašoj uporabi mobilnih aplikacija u cilju dostavljanja oglasa usklađenih s vašim interesima pomoću postavki vašeg uređaja (“Limit Ad tracking” (Ograniči praćenje za oglase) na iOS uređajima ili “Opt Out of Ads Personalization” (Isključi se iz personalizacije oglasa) na Android uređajima).

  • Određeni McAfee proizvodi dostupni su besplatno. Kako bi ti proizvodi ostali besplatni, možemo koristiti informacije o web-mjestima koja posjećujete ili mobilnim aplikacijama koje koristite kako bismo vam prikazivali oglase prilagođene vašim interesima. To izvodimo dijeljenjem informacija o vašem uređaju, kao što su identifikatori vašeg uređaja i identifikatori za oglašavanje, u sprezi s aktivnošću pregledavanja mreže ili podacima o uporabi aplikacije, s odabranim partnerima. Ove vas informacije ne identificiraju osobno te partnerima ugovorno zaprečujemo korištenje informacija koje smo pružili da bi pokušali identificirati naše korisnike. Možete odabrati uskratiti uporabu vaših podataka za ovu namjenu putem postavki proizvoda koji uključuju ovo dijeljenje podataka. Više o mogućnostima koje su vam dostupne za određene proizvode i usluge možete doznati ako kliknete ovdje.

  • Najzad, surađujemo s Facebook Audience Network, što tvrtkama omogućuje da svoje oglase prikazuju korisnicima Facebooka u aplikacijama i web-mjestima koja su također dio mreže. Facebook pomaže prilagoditi oglase kako bi bili relevantni i korisni. Možete koristiti Facebook alat za preference oglašavanja kako biste gledali ili mijenjali preference na našim web-mjestima i u aplikacijama, uključujući i odabir hoćete li primati te prilagođene oglase.
     

Kako McAfee reagira na signal "do not track" (ne prati)?

 

Trenutno ne postoji općeprihvaćeni način reakcije na signal "do not track". McAfee usluge i web-mjesta trenutno ne reagiraju na korisnički signal "do not track".

 

Kako nas kontaktirati

 

Ako imate pitanja o našem korištenju kolačića i sličnih tehnologija, možete nas kontaktirati koristeći podatke navedene u nastavku. Molimo da priložite svoje podatke za kontakt i detaljan opis vaše zabrinutosti.

 

U Sjedinjenim Državama, nazovite nas na +1 866 622 3911 ili nam pišite na:

 

Attn: Legal Department – Privacy Office 

5000 Headquarters Drive

Plano, TX 75024

 

U Europskom gospodarskom prostoru, nazovite nas na +353 21 467 2000 ili nam pišite na:

 

McAfee, Legal Department

2000 City Gate

Mahon

Cork

Ireland

T12 RRC9

 

U bilo koje vrijeme imate pravo podnijeti žalbu Povjereniku za zaštitu podataka, irskom nadzornom tijelu za pitanja zaštite podataka, na https://www.dataprotection.ie/docs/Home/4.htm, ili pozivom na +353 57 868 4800.

 

U Japanu, pozivom na broj McAfee centra za informacije :+81 0570 010 220 ili pisanjem na adresu:

 

Personal Data Protection Manager
McAfee Co. Ltd. 
Shibuya Mark City West, 
Dougenzaka 1-12-1, 
Shibuya-ku,  
Tokyo, 150-0043
Tel: (centrala) 03-5428-1100

 

Individual Data Requests
Individualni zahtjevi za podatke