Personvernsmerknad
Personvernmerknad
 

Effektiv dato: 1. januar 2020

Denne merknaden gir informasjon om dataene vi samler inn, bruker og deler, og vår forpliktelse til å bruke de personlige dataene vi samler inn, på en respektfull måte.

 

Vi i McAfee, LLC, inkludert våre tilknyttede selskaper («McAfee», «vi», «oss», «vår»), er svært opptatte av personvern, sikkerhet og trygghet på internett. Alt dette er en betydelig del av vår grunnleggende målsetning: å beskytte brukerne av produktene og tjenestene våre («du», «deg» og «dere») mot faren for tyveri, avbrudd og uautorisert tilgang til nettbasert informasjon og aktiviteter. Denne personvernmerknaden ("merknaden") er utviklet for å informere deg om hvordan vi innhenter, bruker og deler personopplysningene dine via nettstedet vårt ("nettstedet"), produktene, tjenestene og Internett- og mobilapplikasjonene (samlet kalt "tjenestene»), eller når du er i kontakt med oss.

McAfee selger produkter og tjenester direkte til forbrukere (du finner mer informasjon om disse produktene her: «Forbrukerprodukter»), så vel som til firmaer og bedriftskunder (du finner mer informasjon om disse produktene her: «Bedriftsprodukter»). Denne personvernerklæringen gjelder både for opplysningene vi innhenter fra deg eller enheten din når du laster ned en av tjenestene våre, og for informasjonen vi innhenter når én av distribusjonspartnerne eller bedriftskundene våre installerer tjenestene våre på enheten din.

Når du får tilgang til eller bruker tjenestene våre, bekrefter du at du har lest denne merknaden og forstår innholdet. Bruken din av tjenestene våre og nettstedet vårt, og enhver tvist om personvern, er underlagt denne merknaden, eventuelle gjeldende tjenestevilkår (inkludert eventuelle gjeldende begrensninger av erstatningsansvar og tvisteløsninger) og eventuelle lisensavtaler for sluttbrukere.

Etter hvert som McAfee vokser, endres virksomheten vår, og vi kan oppdatere denne merknaden når som helst, etter eget skjønn, for å gjenspeile disse endringene. Hvis det blir gjort vesentlige endringer i denne personvernmerknaden, gir vi deg beskjed via e-post, et varsel i produktet eller på annet vis i henhold til gjeldende lovverk. Det er viktig at du påser at du har mottatt den nyeste versjonen av denne merknaden.

Denne informasjonen gjelder for alle brukere av tjenestene våre, verden over. Noen brukere, blant annet EØS-innbyggere, kan ha flere rettigheter, avhengig av hvor de er bosatt, som beskrevet i denne merknaden.

Hvilke typer informasjon innhenter vi?

Vi innhenter informasjon for å levere tjenestene våre. Noe av informasjonen oppgir du direkte til oss, noe innhenter vi automatisk via tjenestene våre, og noe er hentet fra tredjeparter. I denne erklæringen refererer "personopplysninger" til data som kan brukes, alene eller kombinert med andre data, til å identifisere deg personlig.

Vi innhenter informasjon du gir oss. For eksempel innhenter vi informasjon når du kjøper et produkt eller en tjeneste, oppretter en konto, fyller ut et skjema, deltar i en konkurranse eller kampanje, kontakter kundeservice eller kommuniserer med oss på andre måter.

Eksempler på typer personopplysninger du kan komme til å oppgi:

 • Kontaktinformasjon (f.eks. navn, e-postadresse, postadresse og telefonnummer)
 • Betalingsinformasjon (inkludert betalingskortnumre, tilknyttede ID-er, fakturaadresse og bankkontoinformasjon)
 • Påloggingsinformasjon for kontoer (for noen tjenester kan dette inkludere påloggingsinformasjon for sosiale nettverk)

 

Vi kan også innhente annen informasjon fra eller om deg, f.eks. opplysninger om hvilke produkter du har kjøpt, interessene du har, demografisk informasjon, bilder og videoer, samt biometriske data som fingeravtrykk eller stemmeopptak. Du kan også gi oss ytterligere data. Når du for eksempel bruker våre beskyttelsestjenester mot identitetstyveri, vil du ha mulighet til å oppgi påloggingsinformasjonen din på sosiale medier, slik at vi kan overvåke kontoene dine på sosiale medier.

Vi innhenter automatisk informasjon om hvordan du samhandler med tjenestene, samt enheter tjenestene er installert på. I noen tilfeller innhenter vi automatisk informasjon om andre enheter som er koblet til samme nettverk som enheten der tjenestene er installert.

F.eks. kan vi innhente og bruke følgende:

 • Informasjon om produkter du har sett på eller søkt etter, og tjenestene du har brukt, inkludert anvendt tid og annen statistisk informasjon.
 • detaljer angående datamaskinene, enhetene, programmene og nettverkene dine, inkludert internettprotokoll-adressen (IP), ID-ene for informasjonskapsler, mobiloperatøren, Bluetooth-enhets-ID-er, mobilenhets-ID, mobilmarkedsførings-ID-er, MAC-adresse, IMEI, annonsør-ID-er og andre enhets-ID-er som tildeles datamaskinen eller enheten automatisk når du få tilgang til Internett, nettlesertype og -språk, språkinnstillinger, batterinivå, på/av-status, geografisk plasseringsinformasjon, maskinvaretype, operativsystem, Internett-leverandør, sider du besøker før og etter bruk av tjenestene, dato og klokkeslett for besøket, tiden du bruker på hver side, informasjon om koblingene du klikker på og sider du åpner via tjenestene, og andre handlinger som utføres gjennom bruk av tjenestene, f.eks. preferanser Vi kan innhente denne informasjonen via tjenestene våre, eller via andre metoder for nettanalyse. 
 • Når du bruker produktene våre til å beskytte mobilenheten, innhenter vi data om geografisk plassering for enheten som produktet er installert på.
 • detaljer om Internett-, app-, eller nettverksbruken din (inkludert URL-adresser eller domenenavn på nettsteder du besøker, informasjon om appene som er installert på enheten, eller trafikkdata), samt ytelsesinformasjon, krasjlogger og annen aggregert eller statistisk informasjon.

 

For å kunne levere tjenestene, samt for å finne og evaluere skadelig programvare og nettsøppel, kan vi skanne, innhente og lagre data fra filene dine, inkludert e-poster, vedlegg, e-postadresser, metadata, URL-adresser og trafikkdata.    

Vi samler inn denne informasjonen gjennom våre tjenester, og ved hjelp av blant annet informasjonskapsler og skjulte sporingsbilder. Se Merknad om informasjonskapsler for mer informasjon om informasjonskapslene og lignende teknologier vi bruker, og alternativene som er tilgjengelige for deg.

Informasjon vi innhenter fra tredjeparter
Vi kan motta informasjon om deg fra andre kilder, og kombinere denne informasjonen med informasjonen vi innhenter direkte. Eksempler på informasjon vi kan motta fra andre kilder: oppdatert levering- eller betalingsinformasjon som brukes til å korrigere våre oppføringer; kjøps- eller innløsningsinformasjon; kundestøtte- og registreringsinformasjon.  For våre forbrukerprodukter for identitetsbeskyttelse kan vi også innhente kreditt- eller identitetsinformasjonen din, som vi bruker til å forhindre og avdekke bedrageri.  

Plasseringsinformasjon
Enkelte tjenester kan be om tilgang til plasseringsinformasjonen din. Hvis du gir tillatelse til dette, vil vi innhente informasjon om plasseringen din ved hjelp av GPS, Bluetooth eller trådløs teknologi. Du kan kontrollere tilgangen til den nøyaktige plasseringen din via innstillingene på den mobile enheten din. Vi kan også slå opp IP-adressen din for å finne din generelle plassering.

Hvordan bruker vi opplysningene vi innhenter?

For å beskytte deg
Når du installerer eller bruker en av tjenestene våre, vil den kjøre i bakgrunnen på enheten eller miljøet, og på den måten bidra til å forutsi trusler og beskytte deg, enhetene dine og informasjonen din på en bedre måte.  McAfee kan f.eks. bruke informasjonen din til å:

 • analysere data sendt til/fra enheten(e) din(e) for å isolere og identifisere trusler, sikkerhetsproblemer, virus, mistenkelig aktivitet, nettsøppel og angrep, og kommunisere med deg angående potensielle trusler
 • delta i trusselinformasjonsnettverk, utføre undersøkelser og tilpasse produkter og tjenester for å svare på nye trusler  
 • kryptere dataene dine, sperre en enhet, eller sikkerhetskopiere eller gjenopprette dataene dine
 • se etter serviceoppdateringer og opprette ytelsesrapporter for tjenestene våre, for å sørge for at de yter skikkelig
 • se etter misbruk av dataene når du bruker våre identitetsovervåkingsprodukter

 

For å drive forretninger
Vi bruker også informasjonen vi innhenter, til andre bedriftsformål, f.eks. til å:

 • bekrefte identiteten din og forhindre svindel med de biometriske dataene dine 
 • analysere oppførselen din for å måle, tilpasse og forbedre nettstedet vårt og tjenestene våre, inkludert utvikling av nye produkter og tjenester
 • annonsere McAfee-produkter og -tjenester vi tror kan interessere deg
 • opprette og administrere kontoer og lisenser, f.eks. ved å samle inn og behandle betalinger og fullføre transaksjoner
 • tilby kundestøtte, feilsøke problemer, administrere abonnementer og besvare forespørsler, spørsmål og kommentarer
 • kommunisere angående, og administrere deltakelse i, spesielle arrangementer, programmer, undersøkelser, konkurranser, loddtrekninger og andre tilbud og kampanjer
 • utføre markeds- og forbrukerundersøkelser, samt trendanalyser
 • tillate at du legger ut innlegg på bloggene og forumene våre, samt annen offentlig kommunikasjon
 • utføre regnskap, revisjon, fakturering, avstemming og innsamlingsaktiviteter
 • forhindre, oppdage, identifisere, undersøke og besvare potensielle eller faktiske krav, forpliktelser, forbudt oppførsel og kriminell aktivitet
 • overholde og håndheve juridiske rettigheter, krav, avtaler og retningslinjer

 

Annonser fra tredjeparter

Vi samarbeider med tredjeparters reklamebyråer for å vise eller levere annonser til deg når du er på nettstedet vårt eller bruker enkelte tjenester. Disse tredjepartsannonsørene kan innhente data om din samhandling med nettstedet eller tjenestene, eller andre nettsteder eller tjenester, for å måle effekten av annonsene sine og tilpasse reklameinnholdet. Se Merknad om informasjonskapsler for å finne ut mer om hvordan McAfee og disse annonseringspartnerne bruker sporingsteknologi, som f.eks. informasjonskapsler, og hvilke alternativer du har.

Hvis du har gitt tjenestene våre tilgang til posisjonen din, kan våre mobilannonsepartnere bruke posisjonen din til å tilpasse annonser til deg. Du kan trekke tilbake tilgangen til informasjon om plasseringen din i plasseringsinnstillingene på enheten.

Andre bruksområder
Vi kan bruke personlige opplysninger vi har en rettmessig interesse i, f.eks. direkte markedsføring, person- eller markedsundersøkelser, beskyttelse mot svindel, eller et annet formål du blir informert om når du oppgir informasjonen, eller med ditt samtykke.

Hvem deler vi personopplysninger med?

Generelt formidler vi informasjonen vi innhenter for å levere tjenestene, kommunisere med deg, annonsere eller markedsføre tjenestene våre, muliggjøre endringer eller overføringer av bedriften vår, i henhold til lovmessige krav, eller med ditt samtykke. Vi kan dele personlig informasjon på følgende måter:

 • med nåværende og fremtidige medlemmer av McAfee-bedriftskonsernet, for de formålene som er beskrevet i denne erklæringen
 • med tjenesteleverandører som utfører tjenester for oss (se listen over våre underbehandlere, tilgjengelig her for forbrukerprodukter, og her for bedriftsprodukter)
 • hvis vi mener bekjentgjøring er nødvendig og riktig for å hindre fysisk, økonomisk eller annen skade, personskade eller tap, inkludert beskyttelse mot svindel eller kredittrisiko
 • med juridiske, statlige eller rettslige myndigheter, dersom det instrueres eller kreves av disse myndighetene og gjeldende lover, i forbindelse med en juridisk aktivitet, for eksempel som svar på en rettslig kjennelse eller etterforskning av mistenkt ulovlige aktiviteter, i tilfeller der vi i god tro mener at brukere kan drive med ulovlige aktiviteter eller i tilfeller der vi er bundet av kontrakt eller lov til å hjelpe en kunde eller forretningspartner med å overholde gjeldende lover
 • i forbindelse med eller under forhandlinger om en overtakelse, sammenslåing, salg av aktiva eller annen lignende virksomhetsoverføring som involverer alle eller hovedsakelig alle våre aktiva eller funksjoner, i tilfeller der personopplysninger overføres eller deles som en del av virksomhetens aktiva (forutsatt at den angjeldende parten samtykker til å bruke eller dele slike opplysninger på en måte som er i samsvar med denne merknaden, eller får tillatelse av deg til å bruke eller dele den på annet vis)
 • med din tillatelse eller etter dine instruksjoner, f.eks. når du velger å dele informasjon eller offentlig publisert innhold og anmeldelser (f.eks. innhold på sosiale medier)
 • med personer du velger og etter ditt skjønn, dersom produktet du abonnerer på, tillater denne funksjonen 
 • Vi kan også dele aggregerte data, som ikke identifiserer deg eller noen bestemt enhet, med tredjeparter.

 

Hvordan beskytter vi opplysningene dine?

Vi iverksetter administrative, organisasjonsmessige og tekniske tiltak for å beskytte de personlige opplysningene vi samler inn og behandler. Sikkerhetskontrollene våre er ment å opprettholde et tilbørlig nivå av datakonfidensialitet, integritet og tilgjengelighet.

Hvilke alternativer har du når det gjelder personopplysningene dine?

McAfee-kontoer
Hvis du registrerer et McAfee-forbrukerprodukt, kan du få tilgang til og korrigere personopplysningene i profilen din når som helst ved å gå til Min konto eller ta kontakt med oss som beskrevet nedenfor.

Hvis du ikke har registrert et McAfee-produkt, men et av produktene våre er installert på enheten din, kan du stoppe McAfees innsamling av personopplysninger fra enheten din ved å avinstallere det produktet.

Hvis du vil slette kontoen din eller har andre støttespørsmål, kan du gå til siden Kontakt oss for McAfee, klikke på «Støtte»-fanen  og velge landet ditt.

Markedsføringskommunikasjon
Hvis du ikke vil motta markedsføringskommunikasjon lenger, kan du klikke på koblingen for å melde deg av i e-posten eller klikke her for bedriftsmarkedsføring eller her for forbrukermarkedsføring.

Hvis du velger å ikke motta markedsføringsinformasjon lenger, kan McAfee likevel kontakte deg om transaksjonsemner, juridiske emner eller administrasjonsemner, f.eks. angående sikkerhetsoppdateringer, produktfunksjonalitet og tjenesteforespørsler.

Individuelle rettigheter i personopplysninger 
I henhold til gjeldende lovgivning kan du ha rett til å: (i) motta bekreftelse på om vi behandler personopplysningene dine, (ii) få tilgang til eller en kopi av personopplysningene dine, (iii) motta en flyttbar kopi av personopplysningene dine, eller be oss om å sende denne informasjonen til en annen organisasjon («dataflyttbarhetsrettigheten»), (iv) søke korrigering eller endring av feilaktige, usanne, ufullstendige eller uriktig behandlede personopplysninger, (v) begrense vår behandling av personopplysningene dine, (vi) protestere mot vår behandling av personopplysningene dine og (vii) be om sletting av personopplysninger som holdes om deg av oss, underlagt enkelte unntak nedfelt i loven.

Hvis du vil utøve noen av disse rettighetene, kan du gå til Forespørselsskjema for individuelle data, som er tilgjengelig på https://www.mcafee.com/enterprise/en/about/legal/gdpr-data-request.html eller ta kontakt med oss via informasjonen oppgitt nedenfor. Vi behandler slike forespørsler i samsvar med gjeldende lovgivning. For å ivareta personvernet ditt kan vi foreta handlinger for å bekrefte identiteten din før vi svarer på forespørselen din. Dersom loven tillater det, kan noen forespørsler medføre en administrasjonsavgift. Vi vil informere deg om eventuelle omkostninger før vi utfører forespørselen din. 

Hvor lenge beholder McAfee de personopplysningene de innhenter?

McAfee vil beholde personopplysningene dine i minimumsperioden som er nødvendig til de formålene som er oppgitt i denne meldingen, nemlig (i) så lenge du er en registrert abonnent eller bruker av våre produkter, eller (ii) så lenge personopplysningene dine er nødvendige i forbindelse med de lovlige formålene oppgitt i denne meldingen, som vi har gyldig juridisk grunnlag for, eller (iii) så lenge det er rimelig nødvendig til forretningsformål som går ut på å yte tjenestene, for eksempel intern rapportering, interne oppgjør og garantier, eller for å kunne gi deg eventuelle tilbakemeldinger eller eventuell informasjon du etterspør. Det det kreves av loven, sletter vi de biometriske dataene dine innen tre år etter den siste gangen du brukte tjenestene.

I tillegg kan vi, dersom relevante juridiske krav blir fremsatt, fortsette å behandle personopplysningene dine i de tilleggsperiodene som måtte være nødvendige i forbindelse med disse kravene.

Når de nevnte periodene, hver i den grad det er relevant, er ferdige, vil vi enten permanent slette, destruere eller avidentifisere de relevante personopplysningene, slik at de ikke lenger rimelig kan knyttes til deg.

Barns personvern

Noen av McAfees tjenester tilbyr sikkerhetsfunksjoner som foreldre kan bruke til å overvåke barnas Internett-aktiviteter, fysiske plassering eller bruk av en registrert enhet. Disse tjenestene krever samtykke fra foresatte, og vi vil ikke med overlegg bruke personopplysningene vi innhenter fra enheter som tilhører barn, til noe annet enn å levere tjenestene våre. Disse produktene lar foreldre slette profilen til barnet sitt når som helst. Dersom du mener vi har samlet inn informasjon om ditt barn ved en feil, eller har spørsmål eller noe du er bekymret for i forhold til vår praksis når det gjelder barn, ber vi deg ta kontakt med oss som beskrevet nedenfor. Hvis du er under 18 år, må du ha tillatelse fra en forelder for å få tilgang til tjenestene. McAfee anbefaler at alle foreldre lærer opp barna sine til aldri å dele navnet sitt, adressen sin eller telefonnummeret sitt uten tillatelse fra foreldrene. Hvis du finner ut at barnet ditt har gitt oss personopplysninger uten ditt samtykke, kan du varsle oss om dette ved å kontakte oss som beskrevet nedenfor. Hvis vi finner ut at vi har innhentet personlige opplysninger fra barn under 13 år (og i visse jurisdiksjoner under 16 år), vil vi umiddelbart iverksette tiltak for å slette denne informasjonen og slette barnets konto.

Dataoverføring
McAfee har hovedkontor i USA (se Kontakt oss for adressene), og vi har operasjoner, enheter og tjenesteleverandører i USA og over hele verden. Som sådan kan vi og tjenesteleverandørene våre overføre dine personopplysninger til, eller oppbevare eller få tilgang til dem, i jurisdiksjoner som kanskje ikke har tilsvarende nivåer av personvern som din lokale jurisdiksjon. Vi vil iverksette tiltak for å sikre at de personlige opplysningene dine får tilstrekkelig beskyttelse i jurisdiksjonene der vi behandler dem.

Innbyggere i Det europeiske økonomiske samarbeidsområdet

Hvis du befinner deg i Det europeiske økonomiske samarbeidsområdet (EØS), gjelder følgende bekjentgjøringer i tillegg.

Datakontroller
Der du kjøper McAfees forbrukerprodukter, fungerer McAfee Ireland Limited som kontrolleren av personopplysningene dine. 

Juridisk grunnlag for behandling
Vi behandler kun dataene dine i følgende situasjoner: 

 • Vi må bruke personopplysningene dine for å overholde ansvaret vårt i henhold til vår kontrakt med deg (f.eks. behandle betalinger og levere tjenestene du kjøper eller ber om).
 • Vi har en rettmessig interesse i å behandle personopplysningene dine. F.eks. har vi en rettmessig interesse i å behandle personopplysningene dine for å levere, sikre og forbedre tjenestene våre, kommunisere med deg om endringer i tjenestene våre og informere deg om nye tjenester eller produkter.
 • Når vi har samtykke fra deg til å gjøre dette.
 • Når vi må behandle personopplysningene dine for å overholde pliktene våre etter loven. 

 

Dataoverføring
Vi overfører personopplysninger til land utenfor EØS eller Sveits gjennom en rekke konsernavtaler, med hjemmel i standard kontraktklausuler, etter EU-lovgivning og gjeldende EU-forordninger. 

Forespørsler om individuelle rettigheter og tilbaketrekking av samtykke

Du kan sende inn en forespørsel om å utøve rettighetene dine vedrørende personopplysninger, ved bruk av mekanismene som er forklart under «Hvilke alternativer har du når det gjelder personopplysningene dine?» ovenfor. Hvis du først samtykket i vår behandling av personopplysningene dine, kan du tilbaketrekke samtykket ved bruk av disse mekanismene eller ved å kontakte oss via kontaktinformasjonen nedenfor.

Kun for virksomhets-/bedriftskunder
Noen ganger tilbys McAfee-produkter og -tjenester gjennom en tredjepart, f.eks. en arbeidsgiver. I slike tilfeller opptrer McAfee som en databehandler og behandler personopplysninger kun i samsvar med instruksjonene fra kundene.

Alle forespørsler relatert til utøvelsen av individuelle rettigheter i personopplysninger behandlet som en del av en tjeneste tilbudt av en tredjepart, skal foretas av en autorisert enkeltperson via Forespørselsskjema for individuelle data, som er tilgjengelig på https://www.mcafee.com/enterprise/en/about/legal/gdpr-data-request.html. Hvis du trenger mer informasjon om personopplysningene som behandles av McAfee som tilbys gjennom en tredjepart, kan du ta kontakt med kontoansvarlig.

Tilsynsmyndighet og klager

Hvis du er en omtalt person fra EU/EØS og har spørsmål om våre praksiser når det gjelder bearbeiding av personopplysninger som vi ikke kan løse, har du rett til å sende inn en klage til personvernsmyndighetene der du bor, eller der du arbeider, eller der det påståtte bruddet fant sted, hver etter hva som er gjeldende, eller ved å kontakte den irske tilsynsmyndigheten for personvernsaker på https://www.dataprotection.ie/docs/Home/4.htm eller +353 57 868 4800.

Innbyggere i Japan, Argentina og Canada

Hvis du er bosatt i Japan, Argentina eller Canada og du har et spørsmål som angår personopplysningene dine som holdes av McAfee, inkludert personopplysningene innhentet gjennom bruken din av produktene våre, kan du be om ytterligere informasjon ved bruk av Forespørselsskjema for individuelle data, som er tilgjengelig på https://www.mcafee.com/enterprise/en/about/legal/gdpr-data-request.html.

Innbyggere i California

Dine personvernrettigheter i California – «Shine the Light»-loven

McAfee deler ikke informasjon som identifiserer deg personlig med ikke-tilknyttede tredjeparter for deres markedsføringsformål, uten at du har gitt tillatelse til dette.

Californias lov om forbrukeres personvern – «California Consumer Privacy Act»

Hvis du er bosatt i California, kan du sende en forespørsel om å utøve rettighetene dine i persononopplysninger ved bruk av Forespørselsskjema for individuelle data, som er tilgjengelig på https://www.mcafee.com/enterprise/en/about/legal/gdpr-data-request.html Med hensyn til Californias lov om forbrukeres personvern «selger» ikke McAfee personopplysningene dine.]

Innbyggere i Nevada

McAfee selger ikke informasjon som identifiserer deg personlig, til ikke-tilknyttede tredjeparter. Hvis du vil be om at vi ikke selger identifiserende informasjon om deg i fremtiden, kan du sende inn en forespørsel via kontaktinformasjonen nedenfor. 

Koblinger til andre webområder

Nettstedet vårt og tjenestene våre kan inneholde koblinger til andre nyttige og informative nettsteder. Det kan hende at disse webområdene drives av selskaper som ikke er tilknyttet McAfee. Koblede webområder kan ha sine egne retningslinjer eller merknader for personvern, og vi anbefaler på det sterkeste at du leser gjennom disse hvis du besøker slike områder. Vi har ikke ansvar for innholdet, personvernpraksisene eller bruken av noen nettsteder som ikke er tilknyttet McAfee.

Kontakt oss

Klikk her for å kontakte oss om denne personvernmerknaden eller andre emner relatert til personvern. Du kan også skrive til oss på følgende måte:

I USA via rekommandert post:
McAfee 
Attn: Legal Department – Privacy Office 
5000 Headquarters Drive 
Plano TX 75024 USA

eller ring oss på +1 (888) 847-8766

I EØS via rekommandert post:
McAfee
Attn: Legal Department
2000 City Gate
Mahon
Cork
IrelandT12 RRC9

eller ring oss på +353 21 467 2000

I Japan via rekommandert post:
McAfee Co. Ltd. 
Attn. Legal Department
Shibuya Mark City West, 
Dougenzaka 1-12-1, 
Shibuya-ku, 
Tokyo, 150-0043 Japan

Merknad om informasjonskapsler
Melding om informasjonskapsler
 

Ikrafttredelsesdato: 24. mai 2018

 

Nettstedene og mobilappene våre (samlet kalt "tjenestene") bruker informasjonskapsler og lignende teknologier for å sikre at vi gir våre besøkende den beste mulige opplevelsen, ved å gi deg personlig tilpasset informasjon, huske dine markedsførings- og produktpreferanser og hjelpe deg med å finne den riktige informasjonen. Denne meldingen beskriver hvordan McAfee, våre datterselskaper og våre partnere bruker informasjonskapsler og lignende teknologier til disse formålene.

 

Hvilke teknologier bruker McAfee og dennes partnere?

 

I likhet med mange tjenester bruker vi og våre partnere informasjonskapsler og lignende teknologier blant annet for å levere og forbedre opplevelsen din, og for å tilpasse reklame. Informasjonskapslene og de lignende teknologiene vi og våre partnere bruker, omfatter følgende:

 

 • Informasjonskapsler. Informasjonskapsler er små filer som vanligvis består av bokstaver og tall, og som lagres i nettleseren eller på enheten når du besøker et nettsted. Informasjonskapsler blir brukt i stor grad for å gjøre det enklere å bruke nettsteder, for at nettstedene skal fungere mer effektivt og for analyseformål.

 •  SDK-er. SDK-er er kodeblokker levert av partnerne våre som kan installeres i våre mobilapper. SDK-er hjelper oss med å forstå hvordan du samhandler med mobilappene våre, og samler inn spesifikk informasjon om enheten og nettverket du bruker til å åpne applikasjonen eller andre applikasjoner som er installert på enheten. SDK-er deler ofte mobilmarkedsførings-ID-er som tildeles enheten (heter "IDFA" eller "identifikator for annonsører" på Apple-enheter og "annonse-ID" på Android-enheter) med våre partnere.

 • Flash-informasjonskapsler. En flash-informasjonskapsel er en liten datafil som plasseres på en datamaskin som bruker Adobe Flash eller lignende teknologi, som kan bygges inn i datamaskinen din eller lastes ned eller installeres på datamaskinen din. Vi bruker disse teknologiene for personlig tilpasning og forbedring av nettopplevelsen din, for å muliggjøre prosesser og for å personlig tilpasse og lagre innstillingene dine. Flash-informasjonskapsler kan hjelpe besøkende på nettsidene våre med å for eksempel angi volumpreferanser i forbindelse med en videoopplevelse, spille spill og gjennomføre spørreundersøkelser. De hjelper oss med å forbedre nettstedene våre, ved å måle hvilke områder som vekker størst interesse blant de besøkende. Klikk her for å finne ut hvordan du administrerer innstillinger for personvern og lagring for flash-informasjonskapsler.

 • Websignaler. Et websignal er en ørliten, gjennomsiktig bildefil som brukes til å spore navigasjonen din gjennom ett enkelt nettsted eller en rekke nettsteder. De kan også refereres til som "sporingsbilder" eller "gjennomsiktigbilder". Websignaler kan brukes med informasjonskapsler for å få en forståelse for hvordan brukere av et nettsted navigerer gjennom nettstedet.

 • Lokal lagring. Lokal lagring inkluderer HTML5 lokal lagring og nettleserbuffer. Disse teknologiene lar oss lagre data lokalt i nettleseren eller på enheten.
   

McAfee og denes partnere og tjenesteleverandører bruker ulike typer informasjonskapsler, som følger:

 

Kategori
Formål
Viktige
Disse informasjonskapslene er nødvendige for driften av tjenestene våre (for eksempel for å gjøre det mulig for deg å logge på sikre områder på nettstedene våre, eller bruke en handlekurv). Disse informasjonskapslene gjør det mulig for deg å bevege deg rundt på tjenestene og bruke de tilgjengelige funksjonene.
Tilpasning
Disse informasjonskapslene brukes til å gjenkjenne deg når du vender tilbake til tjenestene våre. Dette gjør det mulig for oss å levere personlig tilpasset innhold til deg, ønske deg velkommen ved navn og huske preferansene dine (for eksempel valget ditt av språk eller område).
Analyse og forskning
Disse informasjonskapslene lar oss analysere aktiviteter på våre tjenester, slik at vi kan forbedre og optimere måten tjenestene fungerer på. Vi kan for eksempel bruke disse informasjonskapslene til å sikre at besøkende enkelt kan finne informasjonen de leter etter.
Reklame
Disse informasjonskapslene registrerer aktivitetene dine på nettet, inkludert besøk til våre tjenester, sidene du har besøkt og koblingene og annonsene du har klikket på. Disse informasjonskapslene lar oss levere reklame og annen kommunikasjon til deg som er mer relevant for dine interesser.

 

Hvilke alternativer har jeg med hensyn til informasjonskapsler og lignende teknologi?

Du har en rekke alternativer med hensyn til bruk av informasjonskapsler og lignende teknologi:

 • Du kan velge å enten akseptere eller ikke akseptere informasjonskapsler via innstillingene i nettleseren. Du kan også fjerne informasjonskapsler fra nettleseren. Hvis du vil ha mer informasjon om behandling av nettleserens informasjonskapsler, følger du instruksjonene i nettleseren. Merk at hvis du blokkerer alle informasjonskapslene, kan dette påvirke hvordan nettstedene våre fungerer.

 • Reklameteknologipartnerne vi samarbeider med, kan gi deg muligheten til å velge vekk bruken av informasjon om dine nettstedsbesøk og din appbruk med det formål å levere reklame som er rettet mot dine interesser. Du kan finne ut mer om interessebasert reklame, og hvordan du kan velge vekk bruken av din nettsurfingsaktivitet for interessebasert reklame, ved å besøke disse sidene: Digital Advertising Alliance,  Network Advertising Initiative og Interactive Advertising Bureau (IAB) Europe.

 • Du har muligheten til å velge vekk bruken av informasjon om mobilappbruken din med det formål å levere annonser som er målrettet mot dine interesser, gjennom innstillingene på enheten din (kalt "Begrens annonsesporing" på iOS-enheter og "Velg vekk interessebasert reklame" eller "Velg bort personlig tilpassede annonser" på Android-enheter).

 • Visse McAfee-produkter er tilgjengelige gratis. For at disse produktene skal kunne fortsette å være gratis, kan vi bruke informasjon om hvilke nettsteder du besøker eller hvilke mobilapper du bruker, slik at vi kan vise deg annonser som er tilpasset dine interesser. Vi gjør dette ved å dele informasjon om enheten din, f.eks. enhets- og reklameidentifikatorer, sammen med nettleseraktivitet og appbruk, med utvalgte partnere. Denne informasjonen identifiserer deg ikke personlig, og vi nedlegger kontraktsmessig forbud mot at partnerne bruker informasjonen vi har delt til å identifisere brukerne våre. Du kan motsette deg bruk av opplysningene til dette formålet i innstillingene for produktene som inneholder denne datadelingen. Du kan finne ut mer om dine tilgjengelige alternativer for spesifikke produkter og tjenester ved å klikke her.

 • Vi er også medlem i Facebook Audience Network, som gir selskaper en metode for å vise annonsene sine for Facebook-brukere i apper og på nettsteder som også er en del av nettverket. Facebook bidrar til å skreddersy annonsene, slik at de er relevante og nyttige. Du kan bruke Facebooks verktøy for annonsepreferanser for å se og endre preferansene dine, inkludert om du mottar disse skreddersydde annonsene på nettstedet vårt eller i appene våre.
   

Hvordan svarer McAfee på et "Ikke spor"-signal?

 

Det finnes for øyeblikket ingen samordnet respons i bransjen på et "Ikke spor"-signal. På nåværende tidspunkt reagerer ikke McAfee-tjenester og -nettsteder på en brukers "Ikke spor"-signal.

 

Slik tar du kontakt med oss

 

Dersom du har spørsmål angående hvordan vi bruker informasjonskapsler og lignende teknologier, kan du kontakte oss ved hjelp av informasjonen nedenfor. Vi ber om at du inkluderer dine kontaktopplysninger og en detaljert beskrivelse av problemet.

 

I USA: ved å ringe oss på +1 866 622 3911, eller skrive til oss på:

 

Attn: Legal Department – Privacy Office 

5000 Headquarters Drive

Plano, TX 75024

 

I EØS: ved å ringe oss på +353 21 467 2000, eller skrive til oss på:

 

McAfee, Legal Department

2000 City Gate

Mahon

Cork

Irland

T12 RRC9

 

Du har rett til når å som helst sende inn en klage til Data Protection Commissioner, den irske tilsynsmyndigheten for datavernproblemer, på https://www.dataprotection.ie/docs/Home/4.htm eller ringe +353 57 868 4800.

 

I Japan: ved å ringe oss på +81 0570 010 220, eller skrive til oss på:

 

Personal Data Protection Manager
McAfee Co. Ltd. 
Shibuya Mark City West, 
Dougenzaka 1-12-1, 
Shibuya-ku,  
Tokyo, 150-0043
Tlf.: (sentralbord) 03-5428-1100

 

Individuelle dataforespørsler
Individuelle dataforespørsler