McAfee Gizlilik Bildirimi
 

Geçerlilik tarihi 7 Ağustos 2018

 

McAfee, LLC olarak bağlı kuruluşlarımızla birlikte (“McAfee”, “biz”, “bize”) gizlilik, güvenlik ve çevrimiçi güvenlik konusunda çok dikkatliyiz, tüm bunlar temel misyonumuzun önemli bir parçasıdır: ürünlerimizin ve hizmetlerimizin kullanıcılarını ("siz” ve "sizin") hırsızlık, bozulma ve çevrimiçi bilgilerine ve etkinliklerine yetkisiz erişim risklerinden korumak. İşbu Gizlilik Bildirimi (“Bildirim”), web sitemiz (“Sitemiz”), ürünlerimiz, hizmetlerimiz, web tabanlı ve mobil uygulamalarımız (topluca “Hizmetler”) üzerinden veya siz bizimle etkileşim halindeyken kişisel verilerinizi nasıl topladığımız, kullandığımız ve paylaştığımız konusunda size bilgi vermek için tasarlanmıştır.

 

McAfee doğrudan tüketicilere ürünler ve hizmetler (bu ürünler hakkında daha fazla bilgiyi burada bulabilirsiniz, “Tüketici Ürünleri”) ve aynı zamanda da tüzel kişiler ve kurumsal müşterilere ürünler ve hizmetler (bu ürünler hakkında daha fazla bilgiyi burada bulabilirsiniz, “Kurumsal Ürünler”) satmaktadır. İşbu Gizlilik Bildirimi, Hizmetlerimizden birini cihazınıza indirdiğinizde ve distribütörlerimiz veya kurumsal müşterilerimizden biri Hizmetlerimizi cihazınıza yüklediğinde sizden ve cihazınızdan topladığımız bilgiler için geçerlidir.

 

Hizmetlerimize erişim sağladığınızda ya da bunları kullandığınızda işbu Bildirimi okuduğunuzu ve içeriğini anladığınızı kabul etmiş olursunuz. Hizmetlerimizi ve Sitemizi kullanmanız ve gizlilikle ilgili herhangi bir ihtilaf işbu Bildirime, geçerli tüm Hizmet Hükümlerine (tazminatla ve ihtilafların çözümü ile ilgili geçerli herhangi bir sınırlama dahil) ve geçerli herhangi bir Son Kullanıcı Lisans Sözleşmesine tabidir.

 

McAfee büyüdükçe, ticari faaliyetimiz değiştikçe işbu Bildirimi bu değişiklikleri yansıtmanın uygun olduğunu düşündüğümüz herhangi bir zamanda güncelleyebiliriz. İşbu Gizlilik Bildiriminde önemli herhangi bir değişiklik olduğu takdirde, bu durum e-posta, ürün içi bildirim yoluyla veya yürürlükteki kanuna uygun şekilde size bildirilecektir. Zaman zaman kontrol etmeniz ve işbu Bildirimin en güncel versiyonunu incelediğinizden emin olmanız önemlidir.

 

İşbu Bildirim dünyanın her yanındaki Hizmetlerimizin kullanıcıları için geçerlidir. Avrupa Ekonomik Alanında ikamet ediyorsanız işbu Bildirimde açıklanan ilave haklarınız bulunmaktadır.

 

Ne Tür Bilgiler Topluyoruz?

 

Hizmetlerimizi sunmak için bilgi topluyoruz. Bazı bilgiler doğrudan sizden gelmektedir, bazılarını Hizmetlerimiz üzerinden otomatik olarak almaktayız ve bazıları üçüncü taraflardan toplananlardır. İşbu Bildirimde, “Kişisel Veriler” tek başına veya diğer verilerle birlikte bir birey olarak sizin kimliğinizi belirlemek için kullanılabilen veriler anlamına gelmektedir.

 

Bize verdiğiniz bilgileri toplamaktayız. Örneğin, ürün veya hizmet satın aldığınızda, bir hesap oluşturduğunuzda, bir form doldurduğunuzda, bir yarışma veya promosyona katıldığınızda, müşteri hizmetleri talep ettiğinizde veya başka şekilde bizimle iletişime geçtiğinizde bilgi toplamaktayız.

 

Sağlayabileceğiniz Kişisel Veri türleri arasında şunlar bulunmaktadır:

 

  • İletişim bilgileri (ad, e-posta adresi, posta adresi ve telefon numarası gibi);
  • Ödeme bilgileri (ödeme kartı numaraları ve ilişkili kimlik bilgileri, fatura adresi ve banka hesap bilgileri dahil) ve
  • Hesap oturum açma kimlik bilgileri (bazı Hizmetlerde bunlar sosyal ağ kimlik bilgilerini içerebilmektedir).

 

Sizden veya sizin hakkınızda hangi ürünleri satın aldığınız, ilgi alanlarınız, demografik bilgiler, fotoğraflar, videolar ve parmak izi veya ses izi gibi biyometrik veriler hakkında bilgiler de toplayabiliriz. Ayrıca bize ilave veriler de sağlayabilirsiniz.

 

Hizmetler ve aynı zamanda Hizmetlerin yüklü olduğu cihazlarla yaptığınız etkileşimler hakkında bilgileri otomatik olarak toplamaktayız. Bazı durumlarda, Hizmetlerin yüklü olduğu cihazla aynı ağa bağlı diğer cihazlar hakkındaki bilgileri otomatik olarak toplamaktayız.

 

Örneğin, şunları toplayabilir ve kullanabiliriz:

 

  • Baktığınız veya aradığınız ürünler hakkında bilgiler ve kullandığınız Hizmetler, geçen süre ve diğer istatistiksel bilgiler buna dahildir;
  • Bilgisayarlar, cihazlar, uygulamalar ve bilgisayar ağları ile ilgili detaylar, İnternet protokolü (IP) adresi, çerez tanımlayıcıları, cep telefonu operatörü, Bluetooth cihaz kimlikleri, mobil cihaz kimliği, mobil reklam tanımlayıcıları, MAC adresi, IMEI, Reklamcı kimlikleri ve İnternete erişim esnasında bilgisayarınız veya cihazınıza otomatik olarak atanan diğer cihaz tanımlayıcıları, tarayıcı türü ve dili, dil tercihleri, pil seviyesi, açık/kapalı durumu, coğrafi konum bilgisi, donanım türü, işletim sistemi, İnternet servis sağlayıcı, bu Hizmetleri kullanmadan önce ve kullandıktan sonra ziyaret ettiğiniz sayfalar, ziyaret tarihi ve saati, her sayfada geçirdiğiniz süre, Hizmetler içindeyken tıkladığınız bağlantılar ve görüntülediğiniz sayfalar ve tercihler gibi Hizmetleri kullanarak yaptığınız diğer işlemler. Bu bilgileri Hizmetlerimiz üzerinden veya diğer web analiz yöntemleri üzerinden toplamaktayız ve
  • İnternet, uygulama veya ağ kullanımı ile ilgili detaylar (ziyaret ettiğiniz web sitelerinin URL’leri veya etki alanı adları, cihazınıza yüklü uygulamalar veya trafik verileri hakkında bilgiler) ve performans bilgileri, çökme günlükleri ve diğer toplu veya istatistiksel bilgiler.

 

Zararlı yazılım ve istenmeyen postaları tespit edilmesi ve değerlendirilmesi dahil olmak üzere size Hizmetlerimizi sunabilmek için e-postalar, dosya ekleri, e-posta adresleri, meta veriler ve URL’ler ve trafik verileri dahil olmak üzere dosyalarınızdaki verileri tarayabilir, toplayabilir ve depolayabiliriz.

 

Bu bilgileri Hizmetlerimiz ile çerezler, web işaretçileri veya web böcekleri ve açık GIF’ler gibi teknolojiler yardımıyla toplamaktayız. Çerezler ve kullandığımız benzeri teknolojiler ve size tanınan seçenekler hakkında daha fazla bilgi için lütfen Çerez Bildirimimize bakın.

 

Verizon Safe Wi-Fi’ye İlişkin Not 

 

Safe Wi-Fi uygulaması size Verizon ve McAfee tarafından sunulur.  Bir Verizon müşterisiyseniz Verizon ile aranızdaki ilişki; tahkim kuralları, Verizon Gizlilik İlkesi ve Safe Wi-Fi Hizmet Koşulları dahil olmak üzere Müşteri Sözleşmesinin hükümlerine tabidir. Müşteri Sözleşmesi ve Safe Wi-Fi Hizmet Koşullarının güncel versiyonlarına şuradan ulaşılabilir: www.verizonwireless.com/b2c/support/customer-agreement and https://www.verizonwireless.com/support/safe-wifi-legal/, sırayla. Safe Wi-Fi uygulaması; sizlere güvenli, şifrelenmiş iletişimler sunmak adına McAfee VPN teknolojisi içerir.  Safe Wi-Fi aracılığıyla aktardığınız veriler, McAfee tarafından okunamaz, toplanamaz ya da analiz edilemez. Verizon Safe Wi-Fi müşterisiyseniz McAfee ile aranızdaki ilişki https://www.mcafee.com/consumer/tr-tr/policy/legal.html?tab=license adresindeki Lisans Sözleşmesi sekmesi altından ulaşılabilir olan McAfee Lisans Sözleşmesine ve işbu Gizlilik Bildirimine tabidir.

 

Üçüncü Taraflardan Topladığımız Bilgiler

 

Başka kaynaklardan sizin hakkınızda bilgi alıp doğrudan alınan bilgilerle birleştirebiliriz. Başka kaynaklardan alabileceğimiz bilgiler örnek olarak şunları içermektedir: kayıtlarımızı düzeltmek için güncellenen teslimat veya ödeme bilgileri; satın alma veya vade bilgileri ve müşteri desteği ve kayıt bilgileri.  Bize ait kimlik koruma Tüketici Ürünlerimiz için dolandırıcılığı önlemek ve tespit etmek adına kullanacağımız kredi kartı veya kimlik bilgilerini de toplayabiliriz.  

 

Konum Bilgileri

 

Bazı Hizmetler bulunduğunuz konuma erişmek için izin isteyebilir. Bu izni verdiğiniz durumda GPS, kablosuz veya Bluetooth teknolojisi yardımıyla konumunuz hakkında bilgi toplayacağız. Mobil cihaz ayarlarınız üzerinden kesin konum bilgisine erişimi kontrol edebilirsiniz. Ayrıca genel konumunuzu tespit etmek için IP adresinizi de arayıp bulabiliriz.

 

Topladığımız Bilgileri Nasıl Kullanıyoruz?

 

Sizi Korumaya Yardımcı Olmak İçin

 

Hizmetlerimizden birini yüklediğinizde veya kullandığınızda, tehditleri önceden bildirmek ve sizi, cihazlarınızı ve bilgilerinizi daha iyi korumak için cihazınız veya ağ ortamınızın arka planında çalışacaktır.  Örneğin, McAfee şu işlemler için bu bilgileri kullanabilir:

 

  • Cihaz(lar)ınıza/cihaz(lar)ınızdan gönderilen verileri tehditler, açıklar, virüsler, şüpheli faaliyetler, istenmeyen posta ve saldırıları izole etmek ve tanımlamak üzere analiz etmek ve potansiyel tehditleri size iletmek için;
  • Yeni tehditlere karşılık vermeye yardımcı olmak üzere tehdit istihbarat ağlarına katılmak, araştırma yapmak, ürünler ve hizmetleri adapte etmek için;  
  • Verilerinizi şifrelemek, bir cihazı tecrit etmek veya verilerinizi yedeklemek ya da kurtarmak için,
  • Hizmet güncelleştirmelerini kontrol etmek ve düzgün bir şekilde çalışmalarını sağlamak adına Hizmetlerimiz hakkında performans raporları çıkarmak için ve
  • Kimlik izleme ürünlerimizi kullandığınızda suistimalleri araştırmak için.

 

Ticari Faaliyetimizi Yürütmek İçin

 

Topladığımız bu bilgileri aynı zamanda aşağıdakiler dahil olmak üzere başka ticari amaçlarla da kullanırız:

 

  • Web Sitemiz ve Hizmetleri ölçmek, ihtiyaca göre düzenlemek ve iyileştirmek, bunun yanında yeni ürünler ve hizmetler geliştirmek adına davranışlarınızı analiz etmek için;
  • İlginizi çekebileceğini düşündüğümüz McAfee ürün ve hizmetlerinin reklamını yapmak;
  • Müşteri hesapları ve lisanslarını oluşturmak ve yönetmek, bunun yanında ödemelerin tahsilatı ve işlenmesi ile alışverişi tamamlamak için;
  • Müşteri desteği sunmak, sorunları gidermek, abonelikleri yönetmek ve talepleri, soruları ve yorumları yanıtlamak;
  • Özel etkinlikler, programlar, anketler, yarışmalar, çekilişler ve diğer teklif ve tanıtımlarla ilgili bilgi vermek ve bunlara katılımı idare etmek;
  • Piyasa ve tüketici araştırması ile trend analizleri yapmak için;
  • Bloglarımız, forumlarımız ve halka açık diğer iletişim kanallarımızda posta gönderme imkânı sağlamak;
  • Muhasebe, denetleme, faturalandırma, mutabakat ve tahsilat işlemlerini gerçekleştirmek;
  • Hak talebi için açılmış veya açılabilecek davalar, yükümlülük, yasaklı davranış ve suç faaliyetlerini önlemek, tespit etmek, kimlik belirlemek, araştırmak ve bunlara karşılık vermek ve
  • Yasal gerekliliklere, anlaşmalara ve politikalara uymak ve bunları uygulamak için.

 

Reklam Amaçları Doğrultusunda

 

Müşterilerimize çeşitli ücretsiz ürünler sunmaktayız. Bu ürünlerin ücretsiz olarak kalabilmesi için, bunlar tarafından toplanan bilgileri kullanabiliriz; örneğin, hangi web sitelerini ziyaret ettiğiniz veya kullandığınız mobil uygulamalar. Böylece McAfee ve diğer şirketler ilgi alanlarınızı hedefleyen reklamları gösterebilecektir. Bunu cihazınıza belirli iş ortaklarıyla atanmış bir tanımlayıcıyı, web tarama faaliyeti veya uygulama kullanım bilgisiyle birlikte paylaşarak yapmaktayız. Bu bilgi kimliğinizi kişisel olarak tespit etmez ve sözleşmelerle iş ortaklarımızın kimliğinizle ilgili bilgileri kullanmalarına izin vermiyoruz. Bu veri paylaşımını içeren ürünlerin ayarlarında bu amaçla bilgi kullanımını engelleyebilirsiniz. Bu özelliğin hangi Hizmetlerde olduğunu ve nasıl iptal edileceği hakkında daha fazla bilgi için burayatıklayın.

 

Üçüncü Taraf Reklamlar

 

Siz Sitemizdeyken veya bazı Hizmetleri kullanırken reklam görüntülemek için üçüncü taraf reklam şirketleriyle birlikte çalışmaktayız. Bu üçüncü taraf reklamcılar, siz Site veya Hizmetler ya da diğer şirketlerin siteleri veya hizmetleri ile etkileşim içindeyken reklamlarının etkinliğini ölçmek ve reklam içeriğini size uyarlamak için veri toplayabilir. McAfee ve bu reklam iş ortaklarının çerezler ve kullanabileceğiniz seçenekler gibi izleme teknolojilerini nasıl kullandıklarını öğrenmek için Çerez Bildirimimize bakın.

 

Hizmetlerimize konumunuza erişim izni verdiyseniz mobil reklamcılık iş ortaklarımız reklamları size yönlendirmek üzere konumunuzu kullanabilirler. Konumunuz hakkında bilgiye erişimi iptal etmek için cihazınız üzerindeki konum ayarlarını kullanabilirsiniz

 

Diğer Kullanım Şekilleri

 

Doğrudan pazarlama, bireysel araştırma veya pazar araştırması, dolandırıcılığı önleme veya Kişisel Verilerinizi sağladığınızda size açıklanmış olan herhangi diğer bir amaç gibi meşru bir menfaat doğrultusunda veya sizden izin alarak Kişisel Verileri kullanabiliriz.

 

Kişisel Verileri Kimlerle Paylaşıyoruz?

 

Genellikle yasalar gereği veya sizden izin alarak işbu Hizmetleri sağlamak, sizinle haberleşmek, Hizmetlerimizle ilgili reklam veya promosyon yapmak, ticari faaliyetimizdeki değişiklikleri veya transferleri kolaylaştırmak için topladığımız bilgileri ifşa etmekteyiz. Örneğin, topladığımız bilgileri şu şekillerde paylaşabiliriz:

 

  • İşbu Bildirimde açıklanan amaçlar doğrultusunda McAfee şirketler grubunun mevcut ve gelecekteki üyeleriyle;
  • Bize hizmet veren servis sağlayıcılar ile;
  • Fiziksel, mali veya başka türlü zarar, hasar yahut kaybı önlemek için (dolandırıcılık ya da kredi riskine karşı koruma sağlamak dahil) ifşanın gerekli ve uygun olduğuna inanmamız durumunda;
  • Yasal, devlet makamlarından veya adli makamlardan gelen talimat ya da talep ve yürürlükteki kanunlar gereğinde veya örneğin kanun dışı ya da yasalara aykırı faaliyet şüphesiyle bir mahkeme celbine veya soruşturmaya cevaben kanuni bir faaliyetle ilgili olarak ya da iyi niyetle kullanıcıların kanun dışı veya yasalara aykırı faaliyetlere karışmış olduğuna inandığımız durumlarda ya da bir müşteri veya iş ortağımızın yürürlükteki kanunlara uymasını sağlamak için sözleşme ya da kanunla bağlı olduğumuz durumlarda devlet makamlarıyla, yasal veya adli makamlarla;
  • Bir satınalma, birleşme, varlık satışı ya da iş varlıklarının parçası olarak Kişisel Verilerin aktarıldığı veya paylaşıldığı varlıklarımızın ya da işlevlerimizin neredeyse tümünü içeren benzeri bir başka iş aktarımı ile bağlantılı olarak veya bunlara ilişkin görüşmeler sırasında (söz konusu tarafın ilgili Kişisel Verileri işbu Bildirime uygun bir tutumla kullanmayı veya ifşa etmeyi kabul etmesi ya da diğer kullanımlar veya ifşaat için sizden izin alması durumunda);
  • Sizden izin alarak veya bilgi paylaşımını tercih ederek ya da halka açık içerik ve değerlendirmeler göndermek (örneğin, sosyal medya postaları) suretiyle sizin yönlendirmenizle ve
  • Abone olduğunuz üründe herhangi bir özelliğin çalışması için sizin takdirinizle seçtiğiniz kişilerle.

 

Ayrıca sizin veya herhangi belirli bir cihazın kimliğini açıklamayacak şekilde üçüncü taraflarla toplu veri paylaşabiliriz.

 

Kaliforniya Gizlilik Haklarınız - Shine the Light Yasası

 

McAfee, kimliğinizi belirleyen bilgileri sizin izniniz olmadan bağlı olmayan üçüncü taraflarla, bu tarafların kendi pazarlama amaçları doğrultusunda kullanmaları için paylaşmaz.

 

Verilerinizi Nasıl Koruyoruz?

 

Topladığımız ve işlediğimiz Kişisel Verileri korumak için yönetimsel, organizasyonel, teknik ve fiziksel önlemler alırız. Güvenlik kontrollerimiz veri güvenliğini, bütünlüğünü sağlamak ve uygun bir kullanılabilirlik seviyesi için tasarlanmıştır.

 

Kişisel Verilerinizle İlgili Seçenekleriniz Neler?

 

McAfee Hesapları

 

Bir McAfee Tüketici Ürününe kayıt yaptırırsanız Hesabım bölümünü ziyaret ederek ya da aşağıda açıklanan şekilde bizimle iletişime geçerek istediğiniz zaman profilinizdeki Kişisel Verilere erişebilir ve bunları düzeltebilirsiniz. Bir McAfee ürününe kayıt yaptırmadıysanız, ancak ürünlerden biri cihazınızda yüklüyse söz konusu ürünü cihazınızdan kaldırıp McAfee’nin verileri toplamasını durdurabilirsiniz. Hesabınızı kapatmak ve diğer destek soruları için lütfen McAfee Bize Ulaşın sayfasını ziyaret edin ve Destek’e tıklayın.

 

Pazarlama İletişimleri

 

Pazarlama iletişimlerini almayı durdurmak için e-postadaki abonelikten çık bağlantısına tıklayın veya Kurumsal pazarlama için buraya ya da Tüketici pazarlaması için buraya tıklayın.

 

Pazarlama bilgilerini artık almamayı tercih ederseniz McAfee; güvenlik güncelleştirmeleri, ürün işlevselliği ve hizmet talepleri gibi alışveriş veya yönetim konularında sizinle iletişime devam edebilir.

 

Veri Saklama

 

McAfee, Kişisel Verilerinizi ürünlerimizin kayıtlı bir abonesi veya kullanıcısı olduğunuz sürece ya da saklamak için bir başka iş amacımız olduğu sürece ve sonrasında bu Hizmetlerin sağlanması ile ilgili ticari amaçlarla makul süreden uzun olmamak kaydıyla şirket içi raporlama ve mutabakat veya talep edebileceğiniz herhangi bir geri bildirimi yahut bilgiyi sağlamak amacıyla saklayacaktır.

 

Çocukların Gizliliği

 

McAfee Hizmetlerinden bazıları ebeveynlerin, çocuğun çevrimiçi etkinliklerini, fiziksel konumlarını ya da kayıtlı bir cihazı kullanmalarını izlemek için kullanılabilecek güvenlik özellikleri sunar. Bu Hizmetler ebeveyn iznine tabidir ve çocukların cihazlarından topladığımız Kişisel Verileri, Hizmetleri sağlamanın haricindeki hiçbir amaçla bilerek kullanmayız. Bu ürünler ebeveynlere çocuğun profilini her an silebilme imkânı vermektedir. Çocuğunuzdan hatayla bilgi topladığımıza inanıyorsanız ya da çocuklara ilişkin uygulamalarımız konusunda sorularınız veya endişeleriniz olması durumunda lütfen aşağıda açıklanan şekilde bize bildirin. 18 yaşın altındaysanız bu Hizmetlere erişmek için ebeveynlerinizin iznini almanız gereklidir. McAfee, ebeveynlere çocuklarına asla gerçek isimleri, adresleri veya telefon numaralarını ebeveynlerinden izin almadan başkalarına vermemelerini öğretmesini önemle tavsiye eder. Çocuğunuzun sizden izin almadan bize Kişisel Veriler sağladığını öğrenirseniz aşağıda açıklanan şekilde bize başvurup bizi uyarabilirsiniz. 13 yaşın altındaki (ve bazı yargı mercilerinde 16 yaş altında) çocuklardan herhangi bir Kişisel Veri topladığımızı öğrenirsek bu bilgileri silmek ve çocuğun hesabını sonlandırmak ile ilgili adımları derhal atacağız.

 

Avrupa Ekonomik Alanında İkamet Edenler

 

Veri Aktarımları

 

McAfee'nin genel merkezi ABD'dir, Birleşik Devletler ve dünya genelinde işlemlere, kuruluşlara ve servis sağlayıcılara sahibiz. Dolayısıyla biz ve hizmet sağlayıcılarımız Kişisel Verilerinizi ülkenizin yetki alanıyla eşit seviyelerde veri koruması sağlayamayacak yetki alanlarına aktarabilir, bu yetki alanlarında depolayabilir veya Kişisel Verilerinize bu yetki alanlarından erişim sağlayabiliriz. Kişisel Verilerinizin bunları işlediğimiz yargı mercilerinde yeterli koruma seviyesine sahip olduğundan emin olmak adına gerekli adımları atacağız. Avrupa Ekonomik Alanı ya da İsviçre'de bulunuyorsanız AB yasası kapsamında yetki verilen Standart Sözleşme Maddeleri'ne dayalı olan bir dizi şirketler arası sözleşmeler aracılığıyla EEA veya İsviçre dışındaki ülkelere Kişisel Verilerin aktarımı için yeterli koruma sağlarız. Bu sözleşmelerin bir nüshasını aşağıda açıklanan şekilde bize başvurup alabilirsiniz.

 

Erişim, Düzeltme, Silme ve Kısıtlama

 

Bir McAfee Tüketici Ürününe kayıt yaptırırsanız Hesabım bölümünü ziyaret ederek istediğiniz zaman profilinizdeki Kişisel Verilere erişebilir ve bunları düzeltebilirsiniz. Bir McAfee ürününe kayıt yaptırmadıysanız, ancak ürünlerden biri cihazınızda yüklüyse söz konusu ürünü cihazınızdan kaldırıp McAfee’nin verileri toplamasını durdurabilirsiniz.

 

Aşağıda belirtilen şekilde bizimle iletişime geçerek yürürlükteki yasalara uygun olarak Kişisel Verilerinize erişim sağlama, bunlarda değişiklik yapma ya da bunları kaldırma talebinde bulunabilirsiniz. Bazı talepler için kanunen izin verildiği takdirde bir ücret alınabilir. Talebinizi gerçekleştirmeden önce geçeri ücretler konusunda sizi bilgilendireceğiz.

 

McAfee müşterilerin kendi Kişisel Verilerine erişimini sağlamak için iyi niyetle çalışıyor olmasına rağmen, aşağıdakiler dâhil ama bunlarla sınırlı kalmamak üzere erişim sağlayamadığımız durumlar olabilir: bilgilerde kanuni dokunulmazlık olduğu takdirde, bilgiler başkalarının gizlilik veya diğer meşru haklarını tehlikeye attığında, söz konusu durumda bireysel gizliliğe dair riskler, erişim sağlama yükümlülüğü veya bedeline ağır bastığında veya ticari tescilli olduğunda. McAfee bir herhangi özel durumda erişimin kısıtlanması gerektiğini tespit ederse bu karara neden varıldığı konusunda size açıklama yapacağız ve varsa başka sorularınız için bir iletişim noktası sağlayacağız. Gizliliğinizi korumak için, erişim vermeden veya Kişisel Verilerinizde herhangi bir değişiklik yapmadan önce kimliğinizi doğrulamak için ticari olarak uygun adımlar atacağız.

 

Sadece Kurumsal Müşteriler için

 

McAfee bir veri işleme şirketidir ve Kişisel Verileri sadece müşterilerinden aldığı talimatlara göre işlemektedir.

 

McAfee kendi ürünleri ve sistemlerinde tutulan Kişisel Verilere erişim sağlamak, bunları silmek, yayınlamak, düzeltmek veya bunlara erişimi engellemek için Kurumsal Müşterilerden aldığı yazılı talimatlarla harekete geçecektir. Erişim, silme veya düzeltme ile ilişkili her türlü talebin, şu adreste ulaşılabilir olan Bireysel Veri Talep Formu kullanılarak yetkili bir kişi tarafından gerçekleştirilmesi gerekir: https://www.mcafee.com/enterprise/en-us/about/legal/gdpr-data-request.html. Geçerli kişisel verilerin korunması yasalarına uygun olarak Müşterilerimizin çalışanlarından gelen taleplere destek olacağız.

 

Satın aldığınız McAfee ürününde Kişisel Verilerin işlenmesi hakkında daha fazla bilgiye ihtiyaç duyduğunuzda, lütfen hesap yöneticiniz ile iletişime geçin.

 

Veri İşleme Esası

 

Kişisel Verilerinizi sadece aşağıdaki durumlarda işleyeceğiz:

 

  • Sizinle yaptığımız sözleşmedeki sorumluluklarımızı yerine getirmek için Kişisel Verilerinizi kullanmamız gereklidir (örn. satın aldığınız veya talep ettiğiniz Hizmetleri sağlamak ve bunlarla ilgili ödemelerin işlenmesi için).
  • Kişisel Verilerinizin işlenmesinde meşru bir çıkarımız bulunmaktadır. Örneğin, Hizmetlerimizi sağlamak, güvende tutmak ve iyileştirmek için Kişisel Verilerinizin işlenmesinde, Hizmetlerimize dair değişiklikler ve yeni hizmetler veya ürünler hakkında size bilgi vermek konusunda meşru bir çıkarımız bulunmaktadır.

 

Sorular veya Şikâyetler

 

Avrupa Ekonomik Alanında ikamet ediyorsanız ve Kişisel Verilerin işlenmesi konusunda çözemediğimiz bir endişeniz varsa oturduğunuz yerdeki veri gizlilik yetkilisine şikâyet etme hakkına sahipsiniz.

 

Diğer Web Sitelerine Bağlantılar

 

Sitemizde ve Hizmetlerimizde size kolaylık sağlamak ve bilgi vermek amacıyla başka web sitelerinin bağlantıları bulunabilir. Bu web siteleri McAfee’ye bağlı olmayan şirketler tarafından işletiliyor olabilir. Bağlantısı bulunan web sitelerinin kendi gizlilik ilkeleri veya bildirimleri olabilir. Bu web sitelerini ziyaret ederseniz bunları incelemenizi ısrarla öneririz. McAfee ile bağlantılı olmayan web sitelerinin içeriğinden, gizlilik uygulamalarından ya da kullanımından sorumlu değiliz.

 

Bize Ulaşın

 

İşbu Gizlilik Bildirimi ile ilişkili bizimle şuradan iletişime geçebilirsiniz:

 

Birleşik Devletler’de +1 (888) 847-8766 numaralı telefonu arayarak veya şu adresten bize yazarak:

 

Attn: Legal Department – Gizlilik Office 
5000 Headquarters Drive
Plano, TX 75024

 

Avrupa Ekonomik Alanında +353 21 467 2000 numaralı telefonu arayarak veya şu adrese yazarak:

 

McAfee, Legal Department
2000 City Gate
Mahon
Cork
İrlanda
T12 RRC9

 

İstediğiniz zaman https://www.dataprotection.ie/docs/Home/4.htm adresinden veya +353 57 868 4800 numaralı telefonu arayıp İrlanda’daki kişisel verilerin korunması ile ilgili denetim kurumu olan Veri Koruma Yetkilisine (Data Protection Commissioner) bir şikâyette bulunma hakkına sahipsiniz.

 

Japonya’da bize e-posta göndererek ya da şu adresten bize yazarak:

 

Privacy
McAfee Co. Ltd. 
Shibuya Mark City West, 
Dougenzaka 1-12-1, 
Shibuya-ku,  
Tokyo, 150-0043
E-posta: MBJP_McAfeePrivacy@McAfee.com