Search

Intel-tietosuojailmoitus

Päivitetty viimeksi
McAfeen tietosuojaseloste päivitetään Intelin tietosuojaselosteeksi 09 toukokuu 2016 (lisätietoja on alla). Voit lukea aikaisemmat ilmoitukset napsauttamalla tästä.

Intel Corporation ja sen konserniyhtiöt ("Intel", "me", "meitä" ja "meidän") kunnioittavat sinun yksityisyyttäsi. Tässä Tietosuojalausekkeessa kuvataan tietosuojaa koskevat käytäntömme sinun tietojesi keräämisestä, käytöstä ja paljastamisesta Intelin verkkosivustoiden, tuotteiden, verkkopalvelujen, ohjelmistojen, sovellusten, työkalujen ja muiden verkossa ja sen ulkopuolella tarjoamiemme palvelujen ja toiminnallisuuksien kautta (yhteisesti nimitettynä ”Intel®-palvelut”), yhdessä markkinointi- ja mainostuskäytäntöjemme kanssa.

Jotkin Intel-palvelut käyttävät evästeitä ja vastaavia tekniikkoja tietojen käytössä tai tallennuksessa. Tarkemmat tiedot siitä, miten käytämme evästeitä, miten reagoimme Do Not Track -signaaleihin ja miten voit kieltäytyä hyväksymästä tiettyjä evästeitä, on kuvattu Intel Cookies and Similar Technologies Notice.

SISÄLLYS

  1. TIETOJEN KERÄÄMINEN
    Henkilötiedot, joita voimme kerätä
    Muut tiedot, joita voimme kerätä
  2.  ILMOITUS
  3. TIETOJEN KÄYTTÖ JA PALJASTAMINEN
    Miten voimme käyttää ja paljastaa henkilötietoja
    Miten voimme käyttää ja paljastaa muita tietoja
  4. KOLMANNEN OSAPUOLEN PALVELUT
  5. KOLMANNEN OSAPUOLEN MAINOSTAJAT
  6. TIETOTURVA
  7. MARKKINOINTIVALINNAT
  8. MITEN VOIT HALLITA HENKILÖTIETOJASI 
  9. SÄILYTYSAIKA
  10. INTEL-PALVELUJEN KÄYTTÖ ALAIKÄISTEN TOIMESTA
  11. HENKILÖTIETOJEN KANSAINVÄLISET SIIRROT
  12. OTA MEIHIN YHTEYTTÄ
  13. LISÄYKSET JA LISÄHUOMAUTUKSET
  14. TÄMÄN TIETOSUOJAILMOITUKSEN PÄIVITYKSET

1. TIETOJEN KERÄÄMINEN
Henkilötiedot, joita voimme kerätä
Intel voi kerätä erityyppisiä henkilötietoja, kuten:

  • henkilökohtaiset ja yrityksen yhteystiedot (kuten nimi, laskutus- ja toimitusosoite, puhelinnumero, sähköpostiosoite ja sosiaalisen median/viestipalvelun tilitunnukset)
  • Intel-tilin tunnus
  • profiilikuva
  • sosiaalisen median kirjoitukset ja tiedot
  • maksukortin, digitaalisen lompakon tai muiden maksupalvelujen tiedot.
  • Sinulle tarjoamastamme palvelusta riippuen, meidän pitää ehkä lisäksi kerätä arkaluontoisempia henkilötietoja (kuten sijainti, virallinen henkilötunnus, valokuvat, ääni-/videotallenteet, kuvat ja biometriset tiedot) suoraan sinulta.

IJos lähetät jotain henkilötietoja muista henkilöistä meille tai meidän palveluntarjoajillemme, sinä vakuutat, että sinulla on valtuudet tehdä niin ja että sallit meidän käyttää heidän henkilötietojaan tässä Tietosuojailmoituksella kuvatulla tavalla.

Me ja palveluntarjoajamme saatamme kerätä henkilötietoja erilaisista lähteistä, kuten:

  • Sinulta tai sinun puolestasi toimivalta henkilöltä: Voimme kerätä henkilötietoja, jotka sinä tai joku sinun puolestasi toimivat jakaa kanssamme, kuten sinun nimesi ja yhteystietosi.
  • Intel-palvelujen kautta: Voimme kerätä sinua koskevia henkilötietoja, kun sinä käytät Intel-palveluja, esimerkiksi kun tilaat uutiskirjeen, teet ostoksen tai käytät tai asennat tuotteitamme tai sovelluksiamme.
  • Kolmansien osapuolten palvelujen kautta: Voimme kerätä sinua koskevia henkilötietoja, kun käytät kolmannen osapuolen palveluja, joissa hyödynnetään Intel-palveluja.
  • Verkon ulkopuolella: Voimme kerätä sinun meille antamiasi henkilötietoja verkon ulkopuolella, kuten käydessäsi liikkeissämme, osallistuessasi messuillemme tai tapahtumiimme, tehdessäsi suullisen tilauksen puhelimitse tai ottaessasi yhteyttä asiakaspalveluumme. 
  • Muista lähteistä: Voimme kerätä sinua koskevia henkilötietoja muista lähteistä, kuten julkisista tietokannoista, yhteisiltä markkinointikumppaneiltamme ja sosiaalisen median alustoista. Voimme lisäksi saada sinua koskevia henkilötietoja henkilöiltä, jotka ovat ”ystäviäsi” tai muutoin yhteydessä sinuun sosiaalisen median alustoilla. Jos esimerkiksi päätät liittää sosiaalisen median tilisi Intel-palvelujen tiliisi, tietyt henkilötiedot sinun sosiaalisen median tililtäsi jaetaan kanssamme. Tällaisia tietoja voivat olla henkilötiedot, jotka ovat osa sosiaalisen median profiiliasi tai ystäviesi profiileja. Vastaavasti, jos sosiaalisen median ”ystäväsi” liittävät sosiaalisen median tilinsä Intel-palvelujen tiliinsä, sinua koskevia tietoja voidaan jakaa kanssamme tämän ”ystäväyhteyden” kautta.

Muut tiedot, joita voimme kerätä

Intel voi lisäksi kerätä muita sellaisia tietoja sinun sovelluksestasi, selaimestasi tai laitteeltasi, joissa ei paljasteta sinun (tai kenenkään muun) todellista henkilöllisyyttä, esimerkiksi:

  • selain- ja laitetiedot
  • sovelluksen tai laitteen käyttötiedot
  • evästeiden, pikselitunnisteiden ja vastaavien tekniikkojen avulla kerätyt tiedot
  • IP-osoite
  • sijaintitiedot
  • kootut, anonymisoidut tai ei-tunnistettavat tiedot
  • demografiset tiedot ja muut sinun antamasi tiedot (ts. kieli, ammatti, postinumero).

Me ja kolmannen osapuolen palveluntarjoajamme voimme kerätä näitä tietoja eri tavoilla, kuten:

  • Selaimesi tai laitteesi kautta: Useimmat selaimet ja laitteet keräävät tiettyjä tietoja automaattisesti, esimerkiksi käyttöjärjestelmän tyyppi ja versio, näytön tarkkuus, laitteen valmistaja ja malli, kieli, Internet-selaimen tyyppi ja versio sekä käyttämiesi Intel-palvelujen nimi ja versio (kuten sovellus). Me käytämme näitä tietoja esimerkiksi varmistamaan, että Intel-palvelut toimivat oikein, analysoimaan tuotteidemme suorituskykyä ja parantamaan ja ylläpitämään Intel-palveluja.
  • Sinun Intel-sovelluksen käyttösi kautta: Kun lataat ja käytät Intel-sovellusta, me ja palveluntarjoajamme voimme seurata ja kerätä käyttötietoja, kuten päiväys ja kellonaika, jona laitteellasi oleva Intel-sovellusta käyttää palvelimiamme, sekä mitä tietoja ja tiedostoja on ladattu Intel-sovellukseen.
  • Evästeiden ja vastaavien tekniikoiden kautta: Me käytämme evästeitä verkkosivustojemme toiminnassa, saadaksemme ne toimimaan tehokkaammin ja antamaan analyyttisiä tietoja. Evästeitä vastaavia tekniikoita käytetään myös eräiden Intel-palvelujen yhteydessä, kuten pikselitunnisteita, verkkomajakkoja, näkymättömiä GIF-kuvia, JavaScriptiä ja paikallista tallennusta. Katso lisätietoja Intelin evästeitä ja vastaavia tekniikoita koskevasta ilmoituksesta sekä ohjeet tiettyjen evästeiden käytön estämiseen/poistamiseen.
  • IP-osoite: IP-osoitteet lähetetään automaattisesti osana kaikkea Internet-tietoliikennettä, ja IP-osoitteiden kerääminen on yleinen käytäntö. Monet verkkosivustot, sovellukset ja muut Intel-palvelut keräävät automaattisesti IP-osoitteita. Me käytämme IP-osoitteita sellaisiin tarkoituksiin kuin kommunikoimaan laitteesi kanssa, laskemaan Intel-palvelujen käyttömääriä, auttamaan määrittämään palvelinongelmia ja hallinnoimaan Intel-palveluja. Sijaintitiedot: Me voimme kerätä yhteydessä olevan laitteen fyysisen sijainnin esimerkiksi satelliitin, matkapuhelintukiaseman ja WiFi-signaalien avulla. Voimme käyttää laitteesi fyysistä sijaintia tarjoamaan sinulle yksilöityjä sijaintiin perustuvia Intel-palveluja, sisältöjä ja mainoksia. Voimme lisäksi jakaa laitteesi fyysisen sijainnin yhdessä katsomiasi mainoksia koskevien ja muiden keräämiemme tietojen kanssa markkinointikumppaneillemme, jotta ne voivat tarjota sinulle yksilöityä sisältöä ja tutkia mainoskampanjoiden tehokkuutta. Sinä voit valita, haluatko sallia tai kieltää laitteesi sijainnin käytön ja/tai jakamisen muuttamalla laiteasetuksiasi, mutta jos päätät kieltää tällaisen käytön ja/tai jakamisen, me ja/tai markkinointikumppanimme emme ehkä pysty tarjoamaan sinulle asianmukaisia yksilöityjä Intel-palveluja, sisältöjä ja mainoksia.

2. ILMOITUS

Me tarjoamme pääsyn Tietosuojailmoitukseemme seuraavin keinoin:

  • tarjoamalla linkin siihen kaikissa verkkosivustoissamme
  • viittaamalla siihen Käyttöehdoissamme, Loppukäyttäjän lisenssisopimuksissamme
  • sisällyttämällä sen kaikkiin sopimuksiimme ja muihin asiankirjoihin tarpeen mukaan tai asian niin vaatiessa.

3. TIETOJEN KÄYTTÖ JA PALJASTAMINEN

Miten voimme käyttää ja paljastaa henkilötietoja
Me voimme käyttää henkilötietoja:

  • Tarjoamaan Intel-palveluja.
  • Vastaamaan tiedusteluihisi ja pyyntöihisi, kuten lähettämään sinulle teknisiä asiakirjoja tai valkoisia kirjoja.
  • Lähettämään sinulle markkinointiviestejä, joiden uskomme kiinnostavan sinua, kuten uutiskirjeitä, sinun viestintäasetustesi mukaisesti.
  • Yksilöimään käyttäjäkokemuksesi Intel-palveluissa esittelemällä tuotteita, markkinointiviestejä, tarjouksia ja sinua varten muokattua sisältöä.
  • Sallimaan sinun osallistua kyselyihin, arvontoihin, kilpailuihin ja vastaaviin kampanjoihin sekä toteuttamaan nämä toiminnot. Jotkin näistä toiminnoista sisältävät lisäsääntöjä, jotka voivat sisältää lisätietoja siitä, miten käytämme ja paljastamme henkilötietojasi, joten kehotamme sinua lukemaan nämä säännöt huolellisesti.
  • Sallimaan sinun lähettää viestejä ystävillesi Intel-palvelujen kautta. Käyttämällä tätä toimintoa sinä kerrot meille olevasi oikeutettu käyttämään ja antamaan meille ystäväsi yhteystiedot. 
  • Suorittamaan loppuun ja toimittamaan ostoksesi, esimerkiksi maksusi käsittelyä ja tilauksen toimitusta varten, ostostasi koskevaan viestintään, tarjoamaan sinulle asiaan liittyvää asiakaspalvelua ja perustamaan ja hallinnoimaan sinun Intel-tilejäsi.
  • Liiketoiminnallisiin tarkoituksiimme, kuten data-analyysiin, tilintarkastuksiin, rikosten/petosten valvontaan ja estämiseen, turvatoimiin, uusien tuotteiden kehittämiseen, testaukseen, Intel-palvelujen parantamiseen, tehostamiseen tai muokkaukseen, käyttötrendien tunnistamiseen, myynninedistämisemme tehokkuuden määrittämiseen ja liiketoimintamme harjoittamiseen ja laajentamiseen. 
  • Suorittamaan kirjanpitoon, tilintarkastukseen, laskutukseen, hyvityksiin ja perintään liittyviä toimia. Lähettämään hallinnollisia tietoja ja palveluilmoituksia sinulle, esimerkiksi Intel-palveluja koskevia tietoja ja muutokset ehtoihimme, sääntöihimme ja käytäntöihimme.
  • Suorittamaan muita tämän Ilmoituksen mukaisia toimintoja.

Henkilötietoja voidaan jakaa tai paljastaa:

  • Kumppaneillemme ja tytäryhtiöillemme tässä Tietosuojailmoituksessa kuvattuja tarkoituksia varten.
  • Valtuutetuille palveluntarjoajillemme ja toimittajillemme, jotka tarjoavat verkkosivustojen ylläpidon, data-analyysin, maksukäsittelyn, tilausten toimituksen, tietoteknologian ja niihin liittyvän infrastruktuurin tarjoamisen kaltaisia palveluja, asiakaspalvelua, sähköpostien toimitusta, luottokorttien käsittelyä, tarkastuksia ja muita vastaavia palveluja.
  • Kolmansille osapuolille, jotta nämä voivat lähettää sinulle markkinointiviestejä, sovellettavan lain sallimalla tavalla ja sinun viestintäasetustesi mukaisesti.
  • Kolmannen osapuolen arvontojen, kilpailujen ja vastaavien kampanjoiden järjestäjille.
  • Tunnistamaan sinut kaikille, joille lähetät viestejä Intel-palvelujen kautta.
  • Sinun toimestasi ilmoitustauluilla, foorumeilla, chat-keskusteluissa, profiilisivuilla ja blogeissa, joihin voit julkaista tietoja ja materiaalia. Huomaa, että kaikista tällaisista sinun julkisilla foorumeilla julkaisemistasi tai paljastamistasi tulee julkisia tietoja, jotka voivat olla käyttäjien ja suuren yleisön käytettävissä. Me kehotamme sinua olemaan varovainen, kun päätät paljastaa henkilötietojasi tai mitä tahansa muita tietoja verkossa.
  • Kolmansille osapuolille mahdollisen liiketoimintamme, omaisuutemme tai osakkeidemme suunnitellun tai todellisen uudelleenorganisoinnin, fuusion, myynnin, yhteisyritykset, määrityksen, siirron tai muun jäsennyksen yhteydessä (mukaan lukien mahdollisen konkurssin tai vastaavan järjestelyn tapauksessa).
  • Tavalla, jonka uskomme tarpeelliseksi, välttämättömäksi tai asianmukaiseksi: (a) sovellettavan lain mukaan, mukaan lukien oman asuinmaasi ulkopuoliset lait; (b) noudattamaan laillista prosessia ja/tai vastauksena pätevän julkisen ja valtion viranomaiset pyyntöön, mukaan lukien oman asuinmaasi ulkopuoliset julkiset ja valtion viranomaiset; (d) valvomaan sääntöjämme ja ehtojamme; (e) suojelemaan toimintojamme ja kumppaniemme toimintoja; (f) suojelemaan oikeuksiamme, yksityisyyttämme, turvallisuuttamme ja fyysistä sekä aineetonta omaisuuttamme ja/tai kumppaniemme, sinun tai muiden oikeuksia; ja (g) sallimaan meidän tavoitella käytettävissä olevia korvauskeinoja tai rajoittaa saamiamme vahinkoja.

Miten voimme kerätä, käyttää ja paljastaa muita tietoja

Huomioi, että me voimme kerätä, käyttää ja paljastaa Intelin evästeitä ja vastaavia tekniikoita koskevan ilmoituksen mukaisesti evästeiden tai Intel-palvelujen avulla saatuja tietoja. Joissain tapauksissa voimme yhdistää muita tietoja henkilötietoihin (kuten nimesi yhdistäminen postiosoitteeseesi). Jos me yhdistämme mitä tahansa muita tietoja henkilötietoihin, me kohtelemme yhdistettyjä tietoja henkilötietoina niin kauan kuin ne ovat yhdistettyinä ja henkilökohtaisesti tunnistettavissa.
Tuotepäivitys ja raportointi
Tuotteemme ja palvelumme voivat lisäksi käsitellä tiettyjä tietoja ohjelmistopäivitysten ja raporttien tarjoamista varten. Nämä päivitystoiminnot voivat automaattisesti tarkistaa järjestelmäsi tarkistaakseen, pitääkö palveluihin liittyviä tiedostoja päivittää, uudistaa tai uudenaikaistaa.
Intel voi lisäksi käyttää tietoja muokkaamaan tuotetta noudattamaan käyttäjäasetuksia todellisen käytön perusteella.

4. KOLMANNEN OSAPUOLEN PALVELUT
Tämä Tietosuojailmoitus ei koske kolmansien osapuolten tai muiden Intel-palvelun tarjoajiin kuulumattomien organisaatioiden periaatteita ja käytäntöjä, emmekä me ole vastuussa niistä, mukaan lukien periaatteet ja käytännöt, jotka liittyvät tietosuojaan ja tietoturvaan, tietojen keräykseen, käsittelyyn, käyttöön, säilytykseen ja paljastamiseen. Tämä sisältää: (a) kaikki kolmannet osapuolet, jotka ylläpitävät mitä tahansa sivustoa tai palvelua, johon Intel-palvelut tarjoavat linkin – Intel-palvelujen sisältämä linkki ei tarkoita linkitetyn sivuston tai palvelun hyväksymistä meidän tai kumppaniemme toimesta; tai (b) kaikki sovelluskehittäjät, -tarjoajat, sosiaalisen median alustan tarjoajat, käyttöjärjestelmän tarjoajat, langattoman palvelun tarjoajat tai laitevalmistajat (kuten Facebook, Apple, Google, Microsoft, LinkedIn jne.) - mukaan lukien kaikki henkilötiedot, jotka paljastat muille organisaatioille Intel-palvelun tai sosiaalisen median sivujemme kautta tai yhteydessä. Me voimme esimerkiksi käyttää ja ohjata sinut kolmannen osapuolen maksupalveluun Intel-palvelujen kautta tehtyjen maksujen käsittelemiseksi. Jos haluat tehdä tällaisen maksun, sinun henkilötietojasi voidaan kerätä kyseisen kolmannen osapuolen, ei meidän, toimesta, ja niitä koskevat kyseisen kolmannen osapuolen tietosuojakäytännöt tämä Tietosuojailmoituksen sijasta.

Kun me jaamme henkilötietoja Intel-palvelun tarjoajan kanssa, me edellytämme ensin niiden suostuvan sopimuksellisesti noudattamaan kohtuullisia ja asianmukaisia tietosuoja- ja tietoturvastandardeja.

5. KOLMANNEN OSAPUOLEN MAINOSTAJAT
Me voimme käyttää kolmannen osapuolen mainosyhtiöitä toimittamaan mainoksia sinua mahdollisesti kiinnostavista tuotteista ja palveluista, kun käytät Intel-palveluja ja muita verkkosivustoja, perustuen esimerkiksi tietoihin, jotka on saatu sinun Intel-palvelujen ja muiden verkkosivustojen käyttöösi liittyvien evästeiden ja vastaavien tekniikoiden avulla. Katso Intelin evästeitä ja vastaavia tekniikoita koskevasta ilmoituksesta tiedot siitä, miten käytämme evästeitä ja miten voit estää tiettyjen evästeiden käytön.

Intel ei jaa sinun henkilötietojasi minkään ulkopuolisen kolmannen osapuolen kanssa niiden markkinointikäyttöön ilman sinun suostumustasi.

6. TIETOTURVA
Intel-palvelut on suunniteltu tarjoamaan kohtuullisia ja asianmukaisia organisatorisia, teknisiä ja hallinnollisia keinoja suojata henkilötietoja organisaatiossamme luvatonta tai laitonta pääsyä, muuttelua, paljastamista tai tuhoamista vastaan. Intel-palvelujen käyttäjien on lisäksi tehtävä oma osuutensa käyttämiensä tietojen, järjestelmien, verkkojen ja palvelun suojaamiseksi. Valitettavasti mikään tietoliikenne- tai tallennusjärjestelmä ei voi olla taatusti 100 % turvallinen. Jos sinulla on syytä uskoa, että vuorovaikutuksesi kanssamme ei enää ole turvallista (esimerkiksi, jos sinulla on syytä uskoa, että salasanasi mille tahansa Intel-tilille on vaarantunut), ilmoita välittömästi asiasta meille ottamalla yhteyttä meihin alla olevan” Ota meihin yhteyttä” -osion mukaisesti.

7. MARKKINOINTIVALINNAT
Me tarjoamme sinulle useita vaihtoehtoja henkilötietojesi käytöstä ja jakamisesta markkinointitarkoituksiin. Voit päivittää ja pyytää pääsyyn yhteystietoihisi ja viestintävalintoihisi käyttämällä yhteä seuraavista menetelmistä: käy tietyn tuotteen tai palvelun verkkosivustolla; käytä; käytä Ota meihin yhteyttä-lomaketta; käytä ”lopeta tilaus” -linkkiä tai lähetä kirje alla olevaan postiosoitteeseen. Voit valita päivittää viestintävalintasi seuraavan tyyppisille markkintointitoimille:

  • Hyväksymään tai kieltämään markkinointiin liittyvien viestien vastaanottamisen meiltä tulevaisuudessa. 
  • Hyväksymään tai kieltämään sinun henkilötietojesi jakamisen meidän toimestamme kumppaniemme ja tytäryhtiöidemme kanssa, jotta ne voivat markkinoida suodaan sinulle.
  • Hyväksymään tai kieltämään sinun henkilötietojesi jakamisen meidän toimestamme ulkopuolisten kolmansien osapuolten kanssa, jotta ne voivat markkinoida suoraan sinulle.

Lisäksi voit lopettaa Intelin markkinointiin liittyvien viestien vastaanottamisen noudattamalla tilauksen lopetusohjeita, jotka sisältyvät jokaiseen sinulle lähetettyyn markkinointiaiheiseen viestiin. Me noudatamme sinun pyyntöjäsi heti, kun se on kohtuullisesti käytännöllistä. Huomaa myös, että jos valitset markkinointiaiheisten sähköpostiemme vastaanottamisen, me voimme silti lähettää sinulle tärkeitä hallinnollisia ja maksutapahtumiin liittyviä viestejä (ts. palveluviestejä) sinun Intel-palveluistasi.

8. MITEN VOIT HALLITA HENKILÖTIETOJASI
Jos haluat korjata, päivittää, poistaa tai pyytää pääsyä meille antamiisi henkilötietoihin, ota meihin yhteyttä: käymällä asianomaisen tuotteen tai palvelun verkkosivuilla, verkossa Ota meihin yhteyttä -lomakkeella, tai lähettämällä kirjeen alla olevaan postiosoitteeseen ja sisällyttämällä mukaan nimesi, sähköpostiosoitteesi, tilitunnuksesi ja pyynnön tarkoituksen.

Sinun suojaksesi me toteutamme ainoastaan sinun henkilötietojasi koskevia pyyntöjä (ei kenenkään muiden), ja meidän pitää ehkä varmistaa henkilöllisyytesi ennen pyyntösi toteuttamista. Me noudatamme pyyntöäsi heti, kun on kohtuullisesti mahdollista, ja asianomaisten lakien mukaisesti. Meidän pitää ehkä säilyttää tiettyjä tietoja kirjanpitotarkoituksiin, kuten asianomaiset lait velvoittavat ja/tai toteuttaaksemme kaikki maksutapahtumat, jotka aloitat ennen tällaisen muutos- tai poistopyynnön esittämistä (esim. kun teet ostoksen tai osallistut kampanjaan, et ehkä voi muuttaa tai poistaa antamiasi henkilötietoja ennen kuin vasta tällaisen ostoksen tai kampanjan jälkeen). Jotkin tietosi voivat pysyä järjestelmissämme ja muissa tiedoissa sovellettavan lain vaatimalla tavalla.

Sinusta keräämiemme tietojen tallennus
Keräämämme tiedot voidaan tallentaa ja käsitellä palvelimilla Yhdysvalloissa ja missä tahansa, missä Intel ja palveluntarjoajillamme on toimitiloja eri puolilla maailmaa, sekä noudattaen paikallisia lakeja.

9. SÄILYTYSAIKA
Me säilytämme sinun henkilötietojasi niin kauan kuin on tarpeen täyttämään tässä Tietosuojailmoituksessa esitetyt tarkoitukset, ellei pidempää säilytysaikaa edellytetä tai sallita laissa.

10. INTEL-PALVELUJEN KÄYTTÖ ALAIKÄISTEN TOIMESTA
Me noudatamme Yhdysvalloissa voimassa olevaa lasten verkkotietosuojalakia ja vastaavia lakeja eri puolilla maailmaa, missä ne koskevat Intel-palveluja. Me emme tietoisesti kerää henkilötietoja lapsista ilman asianmukaista vanhempien lupaa. Jos sinulla on syytä uskoa, että olemme keränneet henkilötietoja jostakin alle 13-vuotiaasta tai oman maasi suojaikärajaa nuoremmasta henkilöstä ilman hänen vanhempiensa suostumusta, kerro meille asiasta käyttäen Ota meihin yhteyttä -osiossa kuvattuja keinoja, niin me ryhdymme asianmukaisiin toimiin tutkiaksemme ja korjataksemme asian viivyttelemättä.

11. HENKILÖTIETOJEN KANSAINVÄLISET SIIRROT
Intel on Yhdysvalloista käsin toimiva globaali yritys. Näin ollen voimme siirtää sinun henkilötietojasi emoyhtiöllemme, Intel Corporationille Yhdysvalloissa (USA) tai mille tahansa Intel-konsernin yritykselle maailmanlaajuisesti, kun käsittelemme tietoja tässä Tietosuojailmoituksessa kuvatulla tavalla. Voimme lisäksi siirtää henkilötietojasi kolmannen osapuolen palveluntarjoajillemme, jotka voivat sijaita oman maasi ulkopuolella.

Euroopan talousalueella ja Sveitsissä toimivan Intel-tahon jakamia henkilötietoja koskevat lisäksi sarja sitovia yrityssääntöjä, joita kutsutaan nimityksellä Intel Corporate Privacy Rules (”Intelin BCR:t”) ja jotka määrittävät tällaisille henkilötiedoille annettavan riittävän suojan osallisissa Intel-konsernin yrityksissä. Intelin BCR:t ovat luettavissa täällä.

Intel Corporation noudattaa Yhdysvaltojen ja EU:n sekä Yhdysvaltojen ja Sveitsin välisiä Safe Harbor -puitesopimuksia, kuten ne on asettanut Yhdysvaltojen kauppaministeriö koskemaan henkilötietojen keräystä, käyttöä ja säilytystä Euroopan unionissa ja Sveitsissä. Intel on vakuuttanut noudattavansa näitä Safe Harbor -tietosuojaperiaatteita ilmoituksista, valinnasta, eteenpäin siirrosta, tietoturvasta, tietojen eheydestä, pääsystä ja valvonnasta. Me suojelemme EU:sta ja Sveitsistä Yhdysvaltoihin saamiamme tietoja Safe Harbor -sitoumustemme mukaisesti. Lisätietoja Safe Harbor -ohjelmasta ja Intelin sertifiointi ovat saatavana osoitteessa http://www.export.gov/safeharbor.

12. OTA MEIHIN YHTEYTTÄ
Jos sinulla on kysymyksiä tai huolenaiheita Intelin tietosuojakäytännöistä, voit ottaa meihin yhteyttä käyttämällä Ota meihin yhteyttä -lomaketta tai lähettämällä kirjeen alla annettuun postiosoitteeseen. Liitä mukaan yhteystietosi, Intel-palvelun tai -sivuston nimi sekä yksityiskohtainen kuvaus pyynnöstäsi tai tietosuojaan liittyvästä kysymyksestäsi.

Intel Corporation
ATTN: Privacy Office
M/S RNB4-145
2200 Mission College Blvd.
Santa Clara, CA 95054 USA

13. LISÄYKSET JA LISÄHUOMAUTUKSET

Jotkin Intel-palvelut voivat sisältää lisäilmoituksia siitä, miten tuotteissa ja palveluissa käsitellään Henkilötietoja. Katso käyttämäsi Intel-palvelun asianomaisesta ilmoituksesta lisätiedot siitä, miten Intel käsittelee Henkilötietoja.

Seuraavat tietosuojalisäykset, -periaatteet, -ilmoitukset ja -lausunnot (”Ilmoitus”) sisältyvät viitteellisesti Intelin Tietosuojailmoitukseen:

 

14. TÄMÄN TIETOSUOJAILMOITUKSEN PÄIVITYKSET
Me voimme tehdä muutoksia tähän Tietosuojailmoitukseen. Tämän sivun yläosan ”Päivitetty viimeksi” -osio kertoo, milloin tätä Tietosuojailmoitusta muutettiin viimeksi. Kaikki muutokset tähän Tietosuojailmoitukseen tulevat voimaan, kun me julkaisemme uusitun Tietosuojailmoituksen Intel-palveluissa. Näiden muutosten jälkeinen Intel-palvelujen käyttösi tarkoittaa sinun hyväksyneen uusitun Tietosuojailmoituksen.

Jos jokin muutos olennaisesti ja negatiivisesti vaikuttaa henkilötietojesi yksityisyyteen, me pyrimme kohtuullisin keinoin tiedottamaan sinulle etukäteen asiasta ja antamaan sinulle kohtuullisesti aikaa vastustaa mahdollisia muutoksia.

Kehotamme sinua tarkistamaan tämän Tietosuojailmoituksen ajoittain pysyäksesi ajan tasalla siitä, miten me keräämme, käytämme ja jaamme henkilötietoja.

Intelin evästeitä ja vastaavia tekniikoita koskeva ilmoitus

Sivustomme (alla määritetyn mukaisesti) käyttävät Evästeitä ja vastaavia tekniikoita varmistamaan, että tarjoamme kävijöillemme parhaan mahdollisen käyttökokemuksen antamalla yksilöityjä tietoja, muistamalla sinun mainostus- ja tuotevalintasi ja auttamalla sinua saamaan oikeat tiedot. Seuraavassa on lisätietoja Evästeistä ja vastaavista tekniikoista, siitä miten käytämme niitä ja miten niitä hallitaan

Evästeiden ja vastaavien tekniikoiden käyttö
Tässä ilmoituksessa kuvataan, miten Intel, kumppanimme ja muut kolmannet osapuolemme käyttävät Evästeitä ja vastaavia tekniikoita (kuten pikselitunnisteita, verkkomajakkoja, läpinäkyviä GIF-kuvia, JavaScriptiä ja paikallista tallennusta). Tästä eteenpäin tässä ilmoituksessa käytetään näistä Evästeistä ja vastaavista tekniikoista yksinkertaisesti nimitystä ”Evästeet”. Kuvaamme lisäksi, mitä vaihtoehtoja sinulla on Evästeiden suhteen. Tämä ilmoitus koskee Intelin Evästekäytäntöä, jota voidaan toteuttaa Intelin omistamien ja valvomien verkkosivustojen (mukaan lukien matkapuhelinverkkosivustot ja -sovellukset) yhteydessä (”Sivustot”).

Joissain tapauksissa saatamme käyttää Evästeitä keräämään henkilökohtaisesti tunnistettavia tietoja tai tietoja, joista voi tulla henkilökohtaisesti tunnistettavia, jos ne yhdistetään muihin tietoihin. Tällaisissa tapauksissa Intelin tietosuojailmoitus on voimassa tämän Intel-ilmoituksen lisäksi.

Mitä ovat Evästeet ja vastaavat tekniikat?
Evästeet ovat pieniä tiedostoja – sisältäen yleensä kirjaimia ja numeroita – jotka sijoitetaan tietokoneellesi, taulutietokoneellesi, puhelimeesi tai vastaavaan laitteeseen, kun käytät kyseistä laitetta käymään verkkosivustolla. Evästeitä käytetään yleisesti verkkosivustojen omistajien toimesta saamaan verkkosivut toimimaan tehokkaammin sekä tarjoamaan analyyttisia tietoja.

Seuraavat ovat eri tyyppisiä Evästeitä, joita me ja palveluntarjoajamme käytämme Sivustoillamme:

  • Välttämättömät evästeet. Näitä Evästeitä tarvitaan Sivustojemme toimintaan (esimerkiksi mahdollistamaan kirjautuminen sivustomme salatuille alueille tai ostoskorin käyttö). Näiden Evästeiden avulla voit liikkua Sivustoilla ja käyttää niiden toimintoja. Näiden Evästeiden poistaminen käytöstä rasittaa Sivustojen suorituskykyä ja saattaa estää niiden toimintojen tai palvelujen käytön.
  • Analytiikka- ja mukautusevästeet. Näiden Evästeiden avulla voimme analysoida Sivustojemme ja muiden sisältöjen julkaisuun käyttämiemme sivustojen käyttöä, jotta voimme parantaa ja optimoiden Sivustojemme toimintaa. Voimme esimerkiksi käyttää tämän tyypin Evästeitä varmistamaan, että kävijät löytävät helposti etsimänsä tiedot verkkosivustoiltamme. Eräs tapa tehdä näin on tunnistaa ja laskea kävijöiden määrä ja nähdä, miten he liikkuvat verkkosivustollamme käyttäessään sitä. Analytiikkaevästeet auttavat meitä myös mittaamaan mainoskampanjoidemme tehoa, jotta voimme kehittää mainoskampanjoitamme ja optimoida Sivustojemme sisällön heille, jotka osallistuvat mainostukseemme.
  • Toiminnallisuusevästeet Näitä Evästeitä käytetään tunnistamaan sinut, kun palaat takaisin Sivustoillemme. Tämän ansiosta voimme yksilöidä sisältömme sinua varten, tervehtiä sinua nimeltä ja muistaa asetuksesi (esimerkiksi kieli- tai aluevalintasi).
  • Mainosevästeet. Nämä Evästeet kirjaavat toimintaasi verkossa, mukaan lukien käyntisi Sivustoillamme, vierailemasi sivut ja linkit ja mainokset, joita olet napsauttanut. Eräs tämän tarkoituksista on auttaa tekemään Sivustoilla esitetystä sisällöstä sinulle tähdellisempää. Toinen tarkoitus on sallia meidän ja palveluntarjoajiemme esittää sinulle mainoksia tai muita viestejä, jotka on suunniteltu koskemaan erityisesti sinua ilmeisesti kiinnostavia aiheita. Kun me ja palveluntarjoajamme teemme niin, tähän osallistuvat myös kumppanimme, kuten julkaisijat, tiedonhallinta-alustat ja mainostajan tekniset alustat, jotka auttavat tiedonhallinnassa. Jos esimerkiksi katsot yhtä sivua Sivustoillamme, me voimme antaa mainoksen toimitettavaksi sinulle Sivustoillamme tai muilla sivustoilla kyseisellä sivulla käsitellyistä tuotteista tai vastaavista tuotteista ja palveluista. Me ja palveluntarjoajamme sekä kumppanimme voimme lisäksi liittää muita tietoja näiden Evästeiden keräämiin tietoihin, mukaan lukien kolmansilta osapuolilta saadut tiedot, ja jakaa nämä tiedot kolmansien osapuolten kanssa mainosten toimittamiseksi sinulle.

Miten Intel kerää ja käyttää muita tietoja?

Me ja palveluntarjoajamme voimme käyttää Evästeitä erilaisiin tarkoituksiin, mukaan lukien:

  • auttamaan meitä ja kolmansia osapuolia saamaan tietoja käynnistäsi Sivustoilla
  • käsittelemään tilauksiasi
  • analysoimaan käyntitapojasi Sivustojemme kehittämistä varten
  • tarjoamaan mainoksia, viestejä ja sisältöä meiltä ja kolmansilta osapuolilta, omilla Sivustoillamme sekä kolmansien osapuolten sivustoilla, koskien sinun kiinnostuksenkohteitasi
  • muistamaan kielesi ja muut valintasi
  • auttamaan sinua löytämään etsimäsi tiedot
  • tarjoamaan turvallinen ja suojattu palvelu verkkomaksutapahtumia varten
  • mittaamaan Sivustojemme käyttäjämääriä ja heidän käyttötottumuksiaan, pitämään Sivustomme tehokkaasti toiminnassa ja antamaan parempi käsitys Sivustojemme käyttäjäkunnasta.
  • Jos rekisteröidyt jollekin Sivustoistamme tai muutoin annat meille henkilökohtaisia tietojasi, me voimme yhdistää nämä tiedot muihin sinusta keräämiimme tai sinun antamiisi tietoihin, sinun Sivustojen käyttöäsi koskeviin tietoihin tai tietoihin, joita saamme sinusta kolmansilta osapuolilta. Me käytämme näitä yhdistettyjä tietoja markkinointi- ja analysointitarkoituksiin.

Miten kauan Evästeet pysyvät laitteellani?
Muut Evästeet toimivat alkaen käynnistäsi Intel-palvelussa ja päättyvät kyseisen verkkoselailuistunnon päättyessä. Nämä evästeet vanhenevat ja ne poistetaan automaattisesti, kun suljet Internet-selaimesi. Näitä Evästeitä kutsutaan ”istuntoevästeiksi”.
Jotkin Evästeet säilyvät laitteellasi selailuistuntojen välillä – ne eivät vanhene, kun suljet selaimen. Näitä Evästeitä kutsutaan ”pysyviksi” evästeiksi. Pysyvän Evästeen säilytysaika laitteellasi vaihtelee Evästeen mukaan. Me ja muut tahot käytämme pysyviä Evästeitä erilaisiin tarkoituksiin, kuten tallentamaan valintasi, jotta ne ovat käytettävissä seuraavalla käynnilläsi, ja pitämään tarkemmin kirjaa siitä, miten usein käyt Sivustoillamme, miten usein palaat ja miten Sivustojen käyttösi voi vaihdella ajan mittaan, sekä mittaamaan mainoskampanjoidemme tehokkuutta.
Kuka asettaa Evästeet laitteelleni?
Evästeitä voi asettaa laitteellesi Intel Sivuston ylläpitäjän ominaisuudessa. Näitä Evästeitä kutsutaan ”ensimmäisen osapuolen” Evästeiksi. Joitakin Evästeitä voi asettaa laitteellesi jokin muu osapuoli kuin Intel. Näitä Evästeitä kutsutaan ”kolmannen osapuolen” Evästeiksi. Esimerkiksi Intelin kumppani voi asettaa kolmannen osapuolen Evästeen chat-verkkopalvelujen käyttöönottamiseksi.
Evästeitä voidaan käyttää lisäksi sallimaan meidän ja kolmansien osapuolten tietää, milloin käyt Sivustoillamme, sekä ymmärtämään, miten käytät sähköposteja, mainoksia tai muita sisältöjä. Evästeiden avulla voidaan hakea yhteis- ja muita tietoja, joiden avulla ei tunnisteta yksittäisiä käyttäjiä (kuten käyttöjärjestelmäsi, selainversiosi ja URL, josta tulet, muun muassa sähköposteistasi ja mainoksista), ja näitä tietoja voidaan käyttää parantamaan käyttökokemustasi sekä ymmärtämään kävijämäärien säännönmukaisuuksia. Tämä tekniikka laskee niiden käyttäjien lukumäärän, jotka käyvät tietyssä palvelussa tietyistä bannerimainoksista Intel-sivuston ulkopuolella tai jotka napsauttivat linkkejä tai grafiikkoja, jotka sisältyvät Inteliltä saatuihin sähköpostiuutiskirjeisiin. Sitä käytetään lisäksi työkaluna laatimaan koottuja tilastoja Intel-sivustojen käytöstä, suorittamaan analyysejä ja auttamaan meitä optimoimaan Sivustojamme sekä auttamaan tarjoamaan sinulle mainoksia kiinnostustesi mukaisesti seuraavan lisäkuvauksen mukaisesti.

Miten Intel käyttää verkko- ja mobiilimainostusta?
Me ja kolmannet osapuolet, mukaan lukien teknologiakumppanit, ja palvelutarjoajat osallistumme kiinnostukseen perustuvaan mainostukseen tarjotaksemme mainoksia ja yksilöityjä sisältöjä, joiden me ja muut mainostajat uskomme kiinnostavan sinua. Sikäli kuin kolmannen osapuolen myyjät käyttävät Evästeitä tarjoamaan näitä palveluja Intelin tai muiden puolesta, Intel ei valvo tämän teknologian tai sen avulla saatavien tietojen käyttöä eikä ole vastuussa mistään tällaisten kolmansien osapuolten toimista tai käytännöistä.

Mainoksia voidaan esittää sinulle sinun verkko- tai mobiilikäyttösi (Intel-sivustoilla ja muilla kuin Intelin sivustoilla) hakuaktiivisuutesi, mainostemme tai sähköpostiemme vastauksiesi, käymiesi sivujen, sinun yleisen maantieteellisen sijaintisi tai muiden tietojen perusteella. Nämä mainokset voivat näkyä Sivustoillamme tai kolmansien osapuolten verkkosivustoilla. Teknologiakumppanit, joiden kanssa toimimme saadaksemme apua kiinnostukseen perustuvan mainostuksen kanssa, voivat kuulua itsesääteleviin järjestöihin, kuten Network Advertising Initiative (NAI) ja Digital Advertising Alliance (DAA). Euroopan unionin alueella asuville henkilöille suunnattuja Sivustoja varten me saatamme toimia yhteistyössä sellaisten teknologiakumppaneiden kanssa, jotka ovat European Digital Advertising Alliance (eDAA). -järjestön jäseniä. Saatat lisäksi nähdä kolmansien osapuolten mainoksia Intel-sivustoilla tai muilla verkkosivustoilla tai -resursseissa perustuen sinun käynteihisi ja toimintaasi Intel-sivustoilla ja muilla sivustoilla.

Miten hallitsen Evästeitä?

Voit päättää, hyväksytkö Evästeet vai et. Eräs tapa tehdä tämä on Internet-selaimesi asetusten kautta. Useimmat verkkoselaimet sallivat tietyssä määrin hallita useimpia Evästeitä selainasetusten kautta (huomaa, että jos käytätä selainasetuksiasi estämään kaikki Evästeet, et ehkä pääse tiettyihin verkkosivustomme osioihin). Seuraavat verkkosivustot antavat tietoja Evästeasetusten säätämisestä eräissä suosituimmissa selaimissa:

Lisäksi voit käyttää selainlaajennusta, kuten Ghostery, Inc:n Ghostery* tai TRUSTe:n Tracking Protection List*. (Selainlaajennus on ohjelmisto-osa, joka antaa selaimellesi lisätoiminnallisuuksia – esimerkiksi videon toistoa tai virusskannausta varten.)
Adobe Flash Player* on multimediasisällön katseluun tietokoneella tarkoitettu sovellus. Adobe Flashia* käyttävät verkkosivustot voivat tallentaa Flash-evästeitä käyttäjän laitteille muistamaan asetukset, valinnat ja käyttötiedot muita Evästetyyppejä vastaavalla tavalla. Nämä Flash-evästeet tunnetaan lisäksi nimityksellä Flash Local Shared Objects (LSO:t). Intel voi käyttää Flash LSO:ita tarjoamaan tiettyä sisältöä, kuten videoiden ja animaatioiden toisto. Hyvä yhteenveto Flash LSO:iden hallinnasta on luettavissa osoitteessa http://www.macromedia.com/support/documentation/en/flashplayer/help/settings_manager03.html.
Lisätietoja kiinnostukseen perustuvasta mainostamisesta ja sinun valinnoistasi saat näiltä sivustoilta: Digital Advertising Alliance, Network Advertising Initiative ja Interactive Advertising Bureau (IAB) Europe. Voit irtisanoutua Evästeiden käytöstä sisällön tai mainostuksen räätälöimiseksi sinua varten käymällä seuraavissa linkeissä. Huomaa, että jos irtisanoudut, et välttämättä näe vähemmän mainoksia. Näkemäsi mainokset saattavat kuitenkin liittyä vähemmän kiinnostustesi kohteisiin.

Miten Intel reagoi Do Not Track -signaaliin?
Tällä hetkellä alalla ei ole yhteisesti sovittua reaktiota Do Not Track -signaaliin. Intel-palvelut ja -verkkosivustot eivät tällä hetkellä toimi eri tavalla käyttäjän Do Not Track -signaalin perusteella. Katso lisätietoja Do Not Track -ominaisuudesta kohdasta Kaikki Do Not Track -ominaisuudesta.

Intel ja tietosuoja
Intel on sitoutunut tietosuojan ylläpitämiseen. Katso lisätietoja Intelin suhtautumisesta tietosuojaan kohdasta Intelin tietosuojailmoitus ja Intelin toimintasäännöstö.

Yhteystiedot
Jos sinulla on kysymyksiä Intelin Evästeiden käytöstä, voit ottaa yhteyttä Inteliin käyttämällä Ota meihin yhteyttä -lomaketta tai lähettämällä kirje alla olevaan postiosoitteeseen. Liitä mukaan yhteystietosi, Intel-sivuston tai -palvelun nimi sekä yksityiskohtainen kuvaus pyynnöstäsi tai Evästeeseen liittyvästä kysymyksestäsi.

Intel Corporation
ATTN: Privacy
M/S RNB4-145
2200 Mission College Blvd.
Santa Clara, CA 95054 USA

Tämä ilmoitus päivittää ja korvaa edelliset versiot. Saatamme ajoittain tehdä muutoksia tähän Ilmoitukseen. Tämän sivun alareunassa oleva ”PÄIVITETTY VIIMEKSI” -osio kertoo, koska tätä Ilmoitusta on muutettu viimeksi. Kaikki muutokset tähän Ilmoitukseen tulevat voimaan, kun uudistettu Ilmoitus julkaistaan Sivustoillamme tai niiden kautta.
PÄIVITETTY VIIMEKSI: 09 toukokuu 2016

Contact Intel by using the Contact Us form.