Een VPN (Virtual Private Network) is een veilige methode om privé verbinding te maken met het internet. Wanneer u een VPN op een apparaat (een tablet, mobiele telefoon of computer) gebruikt, wordt alle netwerkverkeer van en naar dat apparaat 24/7 versleuteld terwijl het van het apparaat via de VPN naar u, als eindgebruiker, gaat. Het versleutelen van uw netwerkverkeer is een manier om u te beschermen tegen cybercriminelen die toegang proberen te krijgen tot wachtwoorden, gevoelige financiële informatie en alle andere privégegevens of persoonsgegevens.

Een VPN heeft twee grote voordelen:

  • Betrouwbare online privacy

Uw VPN vervangt het IP-adres van uw apparaat of apparaten door een apart IP-adres, waardoor uw locatie effectief verborgen blijft.

  • Betrouwbare online beveiliging 24/7

Uw VPN zorgt voor een veilige versleuteling van al uw gegevens terwijl die via het internet worden overgedragen. Deze versleuteling zorgt ervoor dat derden moeilijker toegang krijgen tot uw informatie terwijl u surft.

Of het nu gaat om gamen of gewoon online surfen, een VPN is nog steeds een van de eenvoudigste maar ook betrouwbaarste eerste verdedigingslinies. Bovendien werkt een VPN goed samen met andere online oplossingen zoals antivirus en veilig surfen.

Is een VPN goed voor gamen?

Het installeren van een gaming-VPN kan van invloed zijn op uw game-ervaring. Of dat goed of slecht is, hangt af van het VPN dat u kiest. Een slechte VPN-service kan de verbinding vertragen en uw privacy in gevaar brengen terwijl u uw favoriete games speelt. Een betrouwbare VPN-service kan gamers juist veel voordelen bieden, zoals een hogere snelheid en onbeperkte toegang tot gaming content. Een VPN is goed voor gaming als u de beste en meest betrouwbare optie voor uw apparaat kiest.

Waarom u een VPN voor gamen zou moeten aanschaffen

Een VPN biedt gamers en internetgebruikers talloze voordelen. Houd rekening met de volgende factoren als u uw game-ervaring wilt optimaliseren, waar ter wereld u zich ook bevindt.

Verbeter de snelheid en prestaties van uw verbinding met een VPN

De snelheid van uw verbinding is essentieel om optimaal te kunnen genieten van alle soorten online games. Vertragingen, buffering en alles wat de verbinding langzamer maakt, gaan ten koste van uw plezier online. Zorg er bij het zoeken naar de beste gaming-VPN’s voor dat het product dat u kiest, uw dataverkeer effectief beschermt zonder merkbare dips in de snelheid. U kunt de verbindingssnelheden van gaming-VPN’s als volgt controleren:

  • Gebruik speedtest.net om uw standaard verbindingssnelheid vast te leggen voordat u verbinding maakt met uw VPN. Internetsnelheden fluctueren en dit kan de nauwkeurigheid van dit proces beïnvloeden. Volg deze stap om een nauwkeurige basislijn te krijgen.
  • Leg uw verbindingssnelheid vast nadat u verbinding hebt gemaakt met uw VPN. Dit proces geeft per test het kritieke afnamepercentage van de downloadsnelheid, indien er een afname is. Voer zoveel tests uit als u nodig acht om de meest nauwkeurige informatie over de gemiddelde afname te krijgen.

Van sommige ISP’s is ontdekt dat ze opzettelijk de verbindingssnelheid van gebruikers beperken via het afknijpen van sommige apps die internettoegang nodig hebben – online games zijn regelmatig doelwit voor afknijpen – een betrouwbaar snel VPN biedt u een stabiele verbinding die ISP’s niet kunnen blokkeren of vertragen, zodat u kunt genieten van consistent hogere snelheden. Een snel VPN is absoluut essentieel als u wilt genieten van soepel online gamen.

Betrouwbare online beveiliging tijdens het gamen

We hebben het al gehad over online veiligheid, dus we moeten benadrukken dat u het hoogste beveiligingsniveau moet overwegen als het op gamen aankomt. En dat kan een solide, allesomvattend beveiligingspakket zijn zoals McAfee® Total Protection, dat antivirus en andere beveiligingsfuncties voor online gamers biedt. Gamen is wereldwijd plezier, maar u moet te allen tijde veilig zijn wanneer u zich in een wereld vol spelers begeeft.

Hoe gebruik ik een VPN om te gamen?

U kunt een betrouwbaar VPN gebruiken om uw spelervaring te verbeteren en toegang te krijgen tot meer spelinhoud wereldwijd. Om er een te gebruiken, moet u zich aanmelden voor een VPN-service, de VPN-toepassing downloaden en de service starten. Voordat u een spel gaat spelen, kiest u een serverlocatie en maakt u verbinding.

Welk VPN is het beste voor gamen?

Idealiter is het beste VPN voor gaming er een dat consistente verbindingssnelheden, grote servernetwerken en uitstekende beveiligingsfuncties kan bieden. U hebt iets nodig dat uw gamesessies niet onderbreekt.

Welke VPN is het beste voor PUBG en andere multiplayergames

Als u PUBG en andere multiplayergames wilt spelen, hebt u een gaming-VPN nodig dat u onbeperkte en vertragingsvrije spelsessies kan bieden. Multiplayergames vereisen consistent teamwork en vragen om verschillende functies van een speler, dus het is het beste om een VPN te hebben dat uw verbinding met uw teamgenoten nooit zal verbreken. Het beste VPN voor dit soort spellen is er een met een supersnelle verbinding en een groot servernetwerk.

Welk VPN is het beste voor CoD en andere FPS-spellen?

Als u graag Call of Duty (CoD) en andere first-person shooter (FPS)-games speelt, moet de beste VPN-service voor FPS-spellen naast snelheid ook uitstekende beveiliging bieden.

Blijf tijdens het gamen veilig met McAfee

Speel uw favoriete multiplayer- en FPS-games met McAfee Secure VPN en McAfee Total Protection. Dit gaming VPN is de 24/7 cyberbeveiliging die u nodig hebt voor veilige en vertragingsvrije gamesessies. Hoewel vaststaat dat snelheid cruciaal is bij gaming, zou een VPN dat het beste van beide werelden kan bieden nog steeds de beste optie moeten zijn.