Loading...

Privatnost i pravni uvjeti

Obavijest o privatnosti


Datum stupanja na snagu: 1. ožujka 2024.

U ovoj se obavijesti pružaju informacije o podatcima koje prikupljamo, upotrebljavamo i dijelimo, kao i o našoj predanosti dostojanstvenoj uporabi osobnih podataka koje prikupljamo.

Nama u društvu McAfee, LLC, uključujući naša povezana društva („McAfee”, „mi”, „nas”, „naše”) iznimno je stalo do privatnosti, sigurnosti i sigurnosti na mreži, a sve to predstavlja značajan dio naše temeljne misije: zaštite korisnika naših proizvoda i usluga („vi”, „vaš”) od rizika krađe, oštećenja i neovlaštenog pristupa njihovim podacima i aktivnostima na mreži. Ova je obavijest o privatnosti („Obavijest”) osmišljena da bismo vas informirali o načinu na koji prikupljamo, upotrebljavamo i dijelimo vaše osobne podatke putem našeg mrežnog mjesta (naše „mrežno mjesto”), proizvodā, usluga te mrežnih i mobilnih aplikacija (zajedničkim nazivom „usluge”) ili pri vašoj interakciji s nama.

McAfee prodaje proizvode i usluge izravno potrošačima (više informacija o tim proizvodima možete pronaći ovdje: https://www.mcafee.com/hr-hr/consumer-products.html). Ova obavijest o privatnosti odnosi se i na informacije koje prikupljamo od vas ili s vašeg uređaja kad preuzmete neku od naših usluga i informacije koje prikupljamo kad jedan od naših distribucijskih partnera instalira naše usluge na vaš uređaj.

Kada pristupate ili koristite se našim uslugama, potvrđujete da ste pročitali ovu Obavijest i da razumijete njezin sadržaj. Vaše korištenje našim uslugama i mrežnim mjestom te svi sporovi povezani s privatnosti reguliraju se ovom obavijesti, primjenjivim uvjetima pružanja usluge (uključujući i sva primjenjiva ograničenja nadoknada štete i rješenja sporova) te primjenjivim licencijskim sporazumom s krajnjim korisnikom.

Kako društvo McAfee raste, naše se poslovanje mijenja te možda budemo morali ažurirati ovu obavijest u trenutku kada to budemo smatrali primjerenim da bi se odrazile te promjene. Ako uvedemo materijalne izmjene ove Obavijesti o privatnosti, obavještavamo vas putem elektroničke pošte, obavijestima u sklopu proizvoda ili na drugi način u skladu s primjenjivim zakonom. Važno je da povremeno posjetite ovo mjesto i uvjerite se da pregledali najnoviju inačicu obavijesti.

Ova se Obavijest primjenjuje na sve korisnike naših usluga diljem svijeta. Neki korisnici, uključujući stanovnike Europskog gospodarskog prostora, mogu imati dodatna prava u skladu s time gdje se nalaze, a ta se prava opisuju u ovoj Obavijesti.

Koje vrste informacija prikupljamo?

U svrhu pružanja usluga, prikupljamo informacije. Neke nam informacije pružate vi izravno, neke automatski prikupljamo putem naših usluga, a neke prikupljamo od trećih strana. U ovoj se obavijesti „osobni podatci” odnose na podatke koji se zasebno ili u sprezi s drugim podacima mogu upotrijebiti kako bi vas se identificiralo kao pojedinca.

Prikupljamo podatke koje nam ustupite . Primjerice, prikupljamo podatke pri vašoj kupnji proizvoda ili usluge, stvaranju računa, ispunjavanju obrasca, sudjelovanju u natjecanju ili promidžbi, podnošenju zahtjeva službi za korisnike ili drugog oblika vaše komunikacije s nama.

Vrste osobnih podataka koje možete pružiti uključuju:

 • informacije za obraćanje (kao što su ime i prezime, adresa e-pošte, poštanska adresa i telefonski broj);
 • informacije o plaćanju (uključujući brojeve i povezane identifikacijske podatke kartica za plaćanje, adresu za dostavu računa i informacije o bankovnom računu);
 • slike koje možete odlučiti prenijeti na usluge, poput profilnih slika ili „avatara” i
 • vjerodajnice za prijavu u račun (kojima se za neke usluge mogu uključivati vjerodajnice za društvene mreže).

Možemo prikupljati i druge informacije od vas ili o vama, kao što su informacije o tome koje ste proizvode kupili, o vašim interesima i demografske informacije. Možete nam ustupiti i dodatne podatke. Primjerice, kada se koristite našim uslugama za nadzor identiteta, imate mogućnost ustupiti nam svoje vjerodajnice za prijavu u društvene mreže da bismo mogli pratiti vaše račune na društvenim medijima ili u skladu s navedenim u određenim proizvodima i značajkama u nastavku.

Automatski prikupljamo podatke o vašim interakcijama s uslugama, kao i uređajima na kojima su usluge instalirane. U nekim slučajevima automatski prikupljamo podatke o drugim uređajima povezanim s istom mrežom kao i uređaj na kojem su instalirane usluge.

Primjerice, možemo prikupljati i upotrebljavati sljedeće:

 • Informacije o proizvodima koje ste gledali ili tražili te o uslugama kojima ste se koristili, uključujući potrošeno vrijeme i druge statističke informacije.
 • Pojedinosti o vašim računalima, uređajima, aplikacijama i mrežama, uključujući adresu IP, identifikacijske oznake kolačića, pružatelja mobilnih usluga, identifikacijske oznake uređaja Bluetooth, identifikacijsku oznaku mobilnog uređaja, identifikacijske oznake mobilnog oglašivanja, adresu MAC, IMEI, identifikacijsku oznaku oglašivača te druge identifikacijske oznake uređaja koji se automatski dodjeljuju vašem računalu ili uređaju kada pristupate internetu, vrstu i jezik preglednika, jezične postavke, razinu napunjenosti baterije, uključeno/isključeno stanje, geolokacijske informacije, vrstu hardvera, operativni sustav, pružatelja internetskih usluga, stranice koje posjetite prije i nakon korištenja uslugama, datum i vrijeme vašeg posjeta, vrijeme provedeno na svakoj stranici, informacije o poveznicama na koje kliknete i stranicama koje pregledate u sklopu usluga te druge radnje koje poduzmete korištenjem uslugama, kao što je određivanje preferencija. Te informacije možemo prikupljati putem naših usluga ili drugih metoda mrežne analize.
 • Kada se koristite našim proizvodima za zaštitu svojeg mobilnog uređaja, prikupljamo geolokacijske podatke o uređaju na kojem je proizvod instaliran.
 • Pojedinosti o vašoj uporabi interneta, aplikacija ili mreže (uključujući URL-ove ili nazive domena mrežnog mjesta koje posjećujete, informacije o aplikacijama instaliranim na vašem uređaju ili podatke o prometu) i informacije o radu, zapise o rušenjima programa / operativnog sustava te druge skupne ili statističke informacije.
 • Sadržaji tekstnih poruka (SMS-ova) zbog prepoznavanja pokušaja krađe identiteta i ostalih mogućih prijetnji.

Kako bismo vam pružali naše usluge, uključujući otkrivanje i procjenu zlonamjernog softvera ili neželjenih poruka e-pošte, možemo očitavati, prikupljati i pohranjivati podatke iz vaših datoteka, uključujući poruke e-pošte, privitke, adrese e-pošte, metapodatke te podatke o URL-ovima i prometu.

Te informacije prikupljamo putem naših usluga i tehnologija kao što su kolačići, mrežne oznake ili pratilice te nevidljivi GIF-ovi. Pogledajte našu Obavijest o kolačićima na poveznici https://www.mcafee.com/hr-hr/consumer-support/policy/legal.html#cookie radi više informacija o kolačićima i sličnim tehnologijama koje upotrebljavamo i o izborima koji su vam na raspolaganju.

Napominjemo vam da ako upotrebljavate naše usluge VPN-a, na našim se poslužiteljima VPN-a ne pregledavaju niti zapisuju informacije koje šaljete ili primate na internetu.

Posebni proizvodi i značajke

Uz gore navedene podatke, prikupljamo i dodatne podatke ako se odlučite na uporabu jednog od proizvoda ili značajki navedenih u nastavku.

 • Usluge praćenja kredita. Ako se služite našim uslugama praćenja kredita, možemo prikupljati ograničene informacije povezane s kreditom: kreditna kategorija u koju upadate, faktori kredita i upozorenja za kredit koja ste primili. Koristimo se tim informacijama povezanim s kreditom isključivo u svrhe unaprjeđenja korisničkog iskustva i proizvoda.
 • Čišćenje osobnih podataka . Ako se odlučite na korištenje ovom značajkom, redovito očitavamo popis javno dostupnih brokerskih mrežnih mjesta i obavještavamo vas koja od njih imaju vaše podatke da biste mogli poduzeti korake za njihovo uklanjanje. Da bismo vam omogućili tu uslugu, prikupljamo adrese, telefonske brojeve, adrese e-pošte, imena vaše rodbine i informacije povezane s vašim obrazovanjem i zaposlenjem ako su te informacije dostupne na tim mrežnim mjestima. Te podatke prikupljamo isključivo da bismo ih vama pokazali i brišemo ih ako vaša pretplata istekne i ako se odlučite na to da je ne želite obnoviti.
 • Čišćenje mrežnog računa. Ako se odlučite na korištenje tom značajkom, mi ili naš pružatelj usluga, koji djeluje u naše ime, upotrebljavamo/upotrebljava osobne podatke koje prikupimo od vas (vašu adresu e-pošte i ime povezano s tom adresom e-pošte) radi pristupa informacijama iz vaše e-pošte u svrhu pronalaženja mrežnih računa povezanih s vašom adresom e-pošte i pomaganja vam u njihovu brisanju. Informacije koje prikupljamo uključuju predmete e-poruka, pošiljateljevu adresu e-pošte, vremenske oznake primljenih e-poruka povezanih s mrežnim računima, postojanje privitaka u e-porukama i prvi red e-poruke prikazan u vašoj ulaznoj pošti. Inače ne obrađujemo ili prikupljamo sadržaj e-poruka u vašoj ulaznoj pošti tijekom tog postupka niti prikupljamo e-poruke. Ne otkrivamo informacije kojima pristupamo u ulaznoj pošti vaše e-pošte. U nekim slučajevima možemo se služiti konkretnim interakcijama između vas i tvrtki mrežnih računa glede vaših zahtjeva za brisanjem (u izmijenjenom obliku i bez osobnih podataka) da bismo obučili suradnika za osobne podatke da bismo vam mogli pružiti bolje predložene odgovore za zahtjev za brisanjem.
 • Zaštita računa – sigurne kartice. [Tu vam uslugu pruža naš pouzdani davatelj usluga. Prikuplja vaše ime i prezime, adresu i datum rođenja radi potvrde vašeg identiteta.] Naši obraditelji plaćanja također prikupljaju i pohranjuju informacije o platnoj kartici koju odlučite upotrijebiti za izvor financiranja za svoje sigurne kartice te informacije povezane sa sigurnim karticama koje generirate. Više informacija o kreditnim karticama navedeno je u Uvjetima pružanja usluge zaštite računa i plaćanja, koje možete naći na poveznici https://www.mcafee.com/hr-hr/consumer-support/policy/legal.html u odjeljku Uvjeti pružanja usluge za proizvod.
 • Proširenje McAfee WebAdvisor za preglednik Firefox. Ako preuzmete naše proširenje WebAdvisor i instalirajte ga u svoj preglednik FireFox, uz ostale informacije navedene u ovoj obavijesti, možemo očitavati, prikupljati i pohranjivati informacije o vašoj aktivnosti mrežnog pregledavanja, uključujući URL-ove i podatke o prometu, kao i metapodatke o datotekama preuzetim s interneta kao što su naziv i veličina.

Zaštita uređaja za korisnike mobilnih uređaja robne marke Samsung. Opći navodi u ovoj Obavijesti u vezi s informacijama koje možemo prikupiti ne primjenjuju se na taj proizvod. Riječ je o proizvodu robne marke Samsung koji podržava društvo McAfee, a to znači da se programom McAfee samo pokreće funkcionalnost očitavanja zlonamjernih softvera u sklopu aplikacije. Ako upotrijebite taj proizvod, generiramo jedinstven i nasumično odabran broj za vaš uređaj. Upotrebljavamo te identifikacijske brojeve da bismo bili sigurni da imamo točan broj korisnika, no ne smije postojati poveznica između njih i informacija o pojedinačnim krajnjim korisnicima niti se smiju upotrijebiti za identificiranje korisnika. Prikupljamo ograničene pojedinosti o vašem uređaju, uključujući naziv modela, operatora SIM, operativni sustav i inačicu proizvoda da bismo vas mogli bolje informirati o načinu uporabe proizvoda. Također prikupljamo ograničene pojedinosti o aplikacijama treće strane na vašem uređaju da bismo upravljali funkcionalnosti očitavanja zlonamjernog softvera te interno prijavili i analizirali zlonamjerni softver ako on postoji.

Informacije koje prikupljamo od trećih strana

Informacije o vama možemo primiti iz drugih izvora te ih kombinirati s informacijama koje izravno prikupljamo. Primjeri informacija koje možemo dobiti iz drugih izvora uključuju: ažurirane informacije o isporuci ili plaćanju koje se upotrebljavaju za ispravljanje naših zapisnika, informacije o kupnji ili otkupu te informacije za korisničku podršku i registraciju. Kada je riječ o našim proizvodima za zaštitu identiteta klijenata, možemo prikupljati i kreditne informacije ili informacije o identitetu kojima se koristimo kao pomoć pri sprečavanju i otkrivanju prijevare.

Informacije o lokaciji

Određenim se uslugama može zahtijevati dopuštenje za pristup vašoj lokaciji. Ako nam ustupite to dopuštenje, prikupljamo informacije o vašoj lokaciji koristeći se tehnologijom GPS-a, bežičnog interneta ili Bluetootha. Pristupanje preciznim informacijama o lokaciji možete kontrolirati putem postavki svog mobilnog uređaja. Možemo se koristiti i adresom IP za utvrđivanje vašeg općenitog položaja.

Kako se koristimo informacijama koje prikupljamo?

Da bismo vas bolje zaštitili. Kad instalirate ili upotrijebite neku od naših usluga, ona se izvodi u pozadini na vašem uređaju ili okruženju da bi se lakše predvidjele prijetnje i bolje zaštitilo vas, vaše uređaje i vaše informacije. Primjerice, društvo McAfee može se koristiti informacijama za:

 • Analiziranje podataka poslanih prema jednom ili više vaših uređaja ili od njih radi izoliranja i identifikacije prijetnji, ranjivosti, virusa, pokušaja krađe identiteta, sumnjivih aktivnosti, neželjene e-pošte i napada te obavještavanje vas o potencijalnim prijetnjama.
 • Sudjelovanje u mrežama za informiranje o prijetnjama, provođenje istraživanja te prilagođavanje proizvoda i usluga kako bismo bolje reagirali na nove prijetnje.
 • Šifriranje vaših podataka, trenutačnu blokadu uređaja, stvaranje sigurnosne kopije ili oporavak vaših podataka.
 • Provjeravanje ažuriranja usluge i izrađivanje izvješća o radu naših usluga kako bi se zajamčio njihov pravilan rad.
 • Traženje instanci zloupotrebe vaših podataka kad se koristite našim proizvodima za nadzor identiteta.

Vođenje svog poslovanja. Informacije koje prikupljamo upotrebljavamo i za druge poslovne svrhe, uključujući:

 • Potvrđivanje autentičnosti vašeg identiteta i sprječavanje prevare upotrebom potvrde valjanosti putem rezidenta biometrijske provjere autentičnosti treće strane na vašem uređaju.
 • Analiziranje vašeg ponašanja radi mjerenja, prilagođavanja i unapređivanja našeg mrežnog mjesta i usluga, uključujući razvijanje novih proizvoda i usluga.
 • Oglašavanje proizvoda društva McAfee i usluga za koje smatramo da bi vas mogli zanimati.
 • Pokretanje i upravljanje računima i licencijama, čime se uključuje prikupljanje i obrađivanje plaćanja te završavanje transakcija.
 • Pružanje korisničke podrške, otklanjanje poteškoća, upravljanje pretplatama i odgovaranje na zahtjeve, pitanja i komentare.
 • Komuniciranje i administriranje sudjelovanja u posebnim događajima, programima, anketama, natjecanjima, nagradnim igrama i drugim ponudama i promidžbama.
 • Provođenje marketinških i potrošačkih istraživanja te analiza trendova.
 • Omogućavanje objavljivanja na našim blogovima i forumima te drugi oblici javnih komunikacija.
 • Obavljanje aktivnosti računovodstva, revizije, obračuna, poravnanja i prikupljanja.
 • Sprečavanje, otkrivanje, identificiranje, istraživanje, odgovaranje i zaštita od potencijalnih ili stvarnih zahtjeva, obveza, zabranjenog ponašanja te kriminalnih aktivnosti.
 • Pridržavanje i provođenje zakonskih prava, pravnih zahtjeva, sporazuma i pravila.
 • Kolačići se upotrebljavaju za bilježenje vaših interakcija s našim mrežnim mjestom.

Umjetna inteligencija

U nekim slučajevima upotrebljavamo umjetnu inteligenciju („AI”) radi pružanja usluga našim korisnicima, podršku našim razvojnim inženjerima u stvaranju novih usluga i proizvoda te pružanje korisničke podrške za naše usluge. Značajke umjetne inteligencije upotrebljavaju informacije koje prikupljamo za poboljšavanje usluga koje vam pružamo ili za poboljšavanje podrške koju vam pružamo vezano uz naše usluge.

Oglašavanje trećih strana. Radimo s oglašivačkim tvrtkama trećih strana da bismo prikazali ili isporučili oglase vama dok ste na našem mrežnom mjestu ili se koristite nekim uslugama. Ti oglašivači trećih strana mogu prikupljati podatke o vašoj interakciji s mrežnim mjestom ili uslugama ili mrežnim mjestima i uslugama drugih radi mjerenja učinkovitosti svojih oglasa i personalizacije sadržaja koji oglašavaju. Pogledajte našu Obavijest o kolačićima na poveznici https://www.mcafee.com/hr-hr/consumer-support/policy/legal.html#cookie kako biste doznali više o tome kako McAfee i ti partneri u oglašavanju upotrebljavaju tehnologije praćenja kao što su kolačići i koji su vam izbori na raspolaganju. Možete se isključiti iz ciljanog oglašavanja popunjavanjem našeg obrasca individualnog zahtjeva za podatke na stranici https://www.mcafee.com/hr-hr/consumer-support/policy/legal/data-request.html i odabirom „Želim se isključiti iz toga da McAfee prodaje ili dijeli moje osobne podatke”.

Ako ste prihvatili da se našim uslugama omogući pristupanje vašoj lokaciji, naši partneri u mobilnom oglašavanju mogu vašu lokaciju upotrebljavati za ciljano oglašavanje usmjereno na vas. Možete upotrijebiti lokacijske postavke svog uređaja za uskraćivanje pristupanja informacijama o vašoj lokaciji

Druge upotrebe. Možemo upotrijebiti osobne podatke za svoje legitimne interese, kao što su izravni marketing, individualna ili istraživanja tržišta, zaštita od prevare ili bilo koja druga namjena koja vam je otkrivena pri vašem pružanju osobnih podataka ili uz vašu privolu.

S kime dijelimo osobne podatke?

Općenito informacije koje prikupimo otkrivamo kako bismo pružali usluge, komunicirali s vama, oglašavali ili promicali naše usluge, omogućavali izmjene ili prijenose našeg poslovanja u skladu sa zakonom ili uz vašu privolu. Možemo dijeliti osobne informacije na sljedeće načine:

 • sa sadašnjim ili budućim članovima obitelji društva McAfee u svrhe opisane u ovoj obavijesti
 • s pružateljima usluga koji pružaju usluge za nas (popis naših podobraditelja za Potrošačke proizvode dostupan je na zahtjev gdje je to potrebno prema primjenjivim zakonima)
 • ako vjerujemo da je otkrivanje nužno i primjereno za sprečavanje fizičke, financijske ili druge štete, ozljeda ili gubitaka, čime se uključuje zaštita od prijevare ili kreditnog rizika
 • zakonodavnim, državnim ili pravosudnim vlastima u skladu s nalogom ili zahtjevom tih vlasti prema primjenjivim zakonima ili u sprezi s pravnom aktivnošću, primjerice kao odgovor na sudski nalog ili istragu zbog sumnje u nedopuštene ili nezakonite aktivnosti, ili ako u dobroj vjeri smatramo kako bi korisnici mogli biti uključeni u nedopuštene ili nezakonite aktivnosti, ili ako smo ugovorno ili zakonski obvezni omogućiti klijentu ili poslovnom partneru da podliježe primjenjivim zakonima
 • kada je riječ o pregovorima ili tijekom pregovora o akviziciji, spajanju, prodavanju imovine ili drugom sličnim poslovnom transferu koji u osnovi uključuje gotovo svu ili svu našu imovinu ili funkcije, pri čemu se osobni podatci prenose ili dijele kao dio poslovne imovine (pod uvjetom da takva stranka pristaje upotrebljavati takve osobne podatke u skladu s ovom obavijesti ili dobije vašu privolu za drukčije upotrebe ili otkrivanja)
 • uz vašu privolu ili na vaš nalog, primjerice ako se odlučite dijeliti informacije ili javno objavljivati sadržaj i osvrte (primjerice putem objava na društvenim mrežama) i
 • s osobama prema vašem odabiru i vašem nahođenju, ako proizvod na koji ste pretplaćeni ima tu funkcionalnost.
 • Također možemo s trećim stranama dijeliti skupne podatke kojima se ne identificirate vi ili bilo koji određeni uređaj.

Kako štitimo vaše podatke?

Primjenjujemo administrativne, organizacijske, tehničke i fizičke mjere zaštite kako bismo zaštitili osobne podatke koje prikupljamo i obrađujemo. Naše su sigurnosne provjere osmišljene za očuvanje povjerljivosti, cjelovitosti i primjerene razine dostupnosti podataka.

Koje izbore imate u vezi sa svojim osobnim podatcima?

Računi McAfee. Ako se registrirate za potrošački proizvod McAfee, možete u bilo koje vrijeme pristupiti osobnim podacima u svom profilu i ispraviti ih ako se prijavite u svoj račun na poveznici https://home.mcafee.com/Secure/MyAccount/DashBoard.aspx?culture=hr-hr, ili ako nam se obratite na način opisan u nastavku.

Ako niste registrirali svoj proizvod društva McAfee, ali je neki od naših proizvoda instaliran na vašem uređaju, možete prekinuti prikupljanje osobnih podataka s vašeg uređaja koje obavlja društvo McAfee deinstaliranjem proizvoda.

Da biste zatvorili račun i u slučaju drugih pitanja glede podrške, posjetite stranicu službe za korisnike društva McAfee na poveznici https://www.mcafee.com/support/; kliknite na „Obrati se podršci” te odaberite zemlju i omiljeni jezik.

Marketinška priopćenja. Kako biste prestali primati marketinška priopćenja, kliknite na poveznicu za otkazivanje pretplate u e-poruci koju primite od društva McAfee ili posjetite https://home.mcafee.com/supportpages/unsub.aspx kako biste otkazali pretplatu na marketinška priopćenja.

Odlučite li se za prestanak primanja marketinških priopćenja, društvo McAfee i dalje može komunicirati s vama o transakcijskim, pravnim ili administrativnim temama kao što su sigurnosna ažuriranja, funkcionalnost proizvoda i servisni zahtjevi.

Prava pojedinca u pogledu osobnih podataka

U skladu s mjerodavnim pravom možete imati pravo: (i) zatražiti potvrdu o tome obrađujemo li vaše osobne podatke; (ii) dobiti pristup svojim osobnim podatcima ili primjerak osobnih podataka; (iii) primiti prenosivi primjerak svojih osobnih podataka ili zatražiti od nas da pošaljemo te informacije drugoj organizaciji („pravo na prenosivost”); (iv) zatražiti ispravak ili izmjenu i dopunu netočnih, neistinitih, nepotpunih ili nepravilno obrađenih osobnih podataka; (v) ograničiti našu obradu vaših osobnih podataka; (vi) usprotiviti se našoj obradi vaših osobnih podataka; i (vii) zatražiti brisanje svojih osobnih podataka koje držimo u svojem posjedu, podložno određenim iznimkama propisanim zakonom.

Za stanovnike SAD-a, ovisno o primjenjivim zakonima u vašoj saveznoj državi prebivališta, možete zatražiti: (1) potvrdu o tome obrađujemo li ili ne vaše osobne podatke; (2) pristup osobnim podatcima koje zadržavamo o vama, njihov ispravak ili brisanje; (3) primanje prenosivog primjerka tih osobnih podataka; (4) ograničenje ili povlačenje privole za određene obrade osobnih podataka kao što su ciljano oglašivanje, prodaja osobnih podataka ili izrađivanje profila radi provođenja odluka koje proizvode pravne ili slične važne učinke i/ili (5) žalbu na našu odluku kao odgovor na vaš zahtjev. Odgovaramo na vaš zahtjev u skladu s primjenjivim zakonom. Ako želite uložiti žalbu na naš odgovor, obratite nam se na protectprivacy@mcafee.com i odgovorit ćemo u skladu s primjenjivim zakonom. Ako ste stanovnik Kalifornije, pogledajte našu Dopunu kalifornijskog zakona o zaštiti potrošača (CCPA) na kraju ove obavijesti o privatnosti radi dodatnih informacija koje vam pružamo u skladu s CCPA-om.

Ako biste željeli ostvariti bilo koje od tih prava, posjetite naš obrazac za individualni zahtjev za podatke dostupan na poveznici https://www.mcafee.com/hr-hr/consumer-support/policy/legal/data-request.html ili nam pošaljite e-poruku na protectprivacy@mcafee.com. Takve zahtjeve obrađujemo u skladu s primjenjivim zakonima. Kako bismo zaštitili vašu privatnost, možemo poduzeti korake za potvrdu vašeg identiteta prije ispunjavanja vašeg zahtjeva, što činimo uporabom informacija koje nam pružate u obrascu individualnog zahtjeva za podatke. Za pojedine zahtjeve i ako se to zakonom dopušta, može se naplatiti administrativna naknada. Obavještavamo vas o bilo kakvoj primjenjivoj naknadi prije no što postupimo po vašem zahtjevu.

Koliko dugo društvo McAfee zadržava prikupljene osobne podatke?

Društvo McAfee zadržava vaše osobne podatke tijekom najkraćeg potrebnog razdoblja u skladu s namjenama navedenim u ovoj obavijesti, odnosno (i) dok god ste registrirani pretplatnik ili korisnik naših proizvoda ili (ii) dok god su vaši osobni podatci nužni u skladu sa zakonitim namjenama navedenim u ovoj obavijesti, a za koje imamo valjane pravne osnove ili (iii) onoliko koliko je razumno potrebno za poslovne svrhe povezane s pružanjem usluga, kao što su interno izvješćivanje i namirivanje, jamstva ili da bi vam se pružile povratne informacije ili informacije koje možete zatražiti.

Osim toga, prema bilo kojem relevantnom pravnom zahtjevu možemo nastaviti obrađivati vaše osobne podatke u dodatnim vremenskim intervalima koji su nužni u vezi s određenim zahtjevom.

Po isteku takvih navedenih zahtjeva, a u skladu s pojedinačnim primjenjivim opsezima, trajno brišemo, uništavamo ili deidentificiramo pripadajuće osobne podatke kako ih više ne bi bilo razumno moguće povezati s vama.

Privatnost djece

Nekim se uslugama društva McAfee pružaju sigurnosne značajke koje roditelji mogu upotrebljavati za nadziranje mrežnih aktivnosti djece, njihove fizičke lokacije ili korištenja registriranim uređajem. Za te usluge potreban je roditeljski pristanak, a mi svjesno ne upotrebljavamo osobne podatke koje prikupimo s dječjih uređaja za bilo koju namjenu, osim za pružanje usluga. Ti proizvodi roditeljima omogućuju brisanje profila njihova djeteta u bilo koje vrijeme. Smatrate li da smo greškom prikupili podatke vašeg djeteta ili imate pitanja glede naših praksa koje se odnose na djecu ili ste zabrinuti zbog nečega iz toga područja, obratite nam se na način opisan u nastavku. Ako imate manje od 18 godina, morate imati dopuštenje roditelja za pristupanje uslugama. Društvo McAfee potiče roditelje da djecu upute da nikad ne ustupaju svoja prava imena, adrese ili telefonske brojeve bez dopuštenja roditelja. Doznate li da nam je vaše dijete bez vašeg pristanka pružilo osobne podatke, možete nas obavijestiti obraćanjem na način opisan u nastavku. Doznamo li da smo prikupili osobne podatke djece mlađe od 13 godina (ili na nekim područjima mlađe od 16), odmah poduzimamo korake za brisanje takvih podataka i zatvaranje djetetovog računa.

Prijenosi podataka

Društvo McAfee ima sjedište u Sjedinjenim Američkim Državama (adrese potražite u odjeljku Obratite nam se), a naši poslovi, poslovni subjekti i davatelji usluga nalaze se u Sjedinjenim Američkim Državama i diljem svijeta. U skladu s time, mi i naši davatelji usluga možemo prenositi vaše osobne podatke, pohranjivati ih ili im pristupati u nadležnostima koje ne moraju imati jednaku razinu zaštite podataka kao u vašoj matičnoj nadležnosti. Poduzimamo korake da bismo zajamčili da se vaši osobni podatci primjereno zaštite u nadležnostima u sklopu kojih ih obrađujemo.

Stanovnici Europskog gospodarskog prostora i Ujedinjene Kraljevine

Ako ste u Europskom gospodarskom prostoru (EGP) ili Ujedinjenom Kraljevstvu (UK), primjenjuju se sljedeće dodatne izjave o odricanju od odgovornosti.

Voditelj obrade podataka. Kad kupite ili preuzmete jedan od potrošačkih proizvoda McAfee, McAfee Ireland Limited djeluje kao voditelj obrade vaših osobnih podataka.

Pravni temelj za obradu. Vaše osobne podatke obrađujemo samo u sljedećim situacijama:

 • Trebamo se koristiti vašim osobnim podatcima za ispunjavanje svojih odgovornosti u skladu s našim ugovorom s vama (npr. obrađivanje plaćanja za usluge i pružanje usluga koje kupite ili zatražite).
 • Imamo legitiman interes za obrađivanje vaših osobnih podataka. Primjerice, imamo legitiman interes za obrađivanje vaših osobnih podataka kako bismo pružali, jamčili i unapređivali naše usluge, za komunikaciju s vama o izmjenama naših usluga te vaše informiranje o novim uslugama ili proizvodima.
 • Imamo vašu privolu za takvo postupanje.
 • Trebamo obrađivati vaše osobne podatke radi ispunjavanja pravnih obveza.

Prijenosi podataka. Prenosimo osobne podatke u zemlje izvan EGP-a ili Švicarske pomoću niza sporazuma između društava koji se temelje na standardnim ugovornim klauzulama u skladu s pravom EU-a i mjerodavnim propisima EU-a.

Individualni zahtjevi za prava i povlačenje privole. Možete poslati zahtjev za ostvarivanje svojih prava u pogledu osobnih podataka upotrebom mehanizama opisanih u gornjem odjeljku „Koje izbore imate u vezi sa svojim osobnim podatcima?”. Ako ste nam početno ustupili privolu za obrađivanje osobnih podataka, možete je povući primjenom tih mehanizama ili ako nam se obratite upotrebom informacija za obraćanje navedenih u nastavku.

Nadzorno tijelo i pritužbe. Ako ste stanovnik Europske unije / Europskog gospodarskog prostora i zabrinuti ste glede naše praksu na području obrađivanja osobnih podataka te vam nismo u stanju pomoći, imate pravo podnijeti pritužbu tijelu nadležnom za privatnost podataka na području na kojem prebivate ili radite ili na kojem se dogodio navodni prijestup, u skladu s primjenjivim, odnosno pokušati obratiti se irskom nadzornom tijelu za pitanja zaštite podataka na adresi https://www.dataprotection.ie/docs/Home/4.htm ili putem telefona +353 578684800. Ako ste ispitanik u UK-u, imate ista prava i možete ih ostvariti ako se obratite uredu povjerenika za informacije u UK-u na poveznici https://ico.org.uk/, ili na telefonski broj +44 3031231113.

Stanovnici Japana, Argentine i Kanade

Ako ste stanovnik Japana, Argentine ili Kanade i imate pitanje u vezi s osobnim podacima kojih je u posjedu društvo McAfee, uključujući osobne podatke prikupljene u sklopu vašeg korištenja našim proizvodima, možete zatražiti dodatne informacije upotrebom obrasca za individualni zahtjev za podatke koji je dostupan na poveznici https://www.mcafee.com/hr-hr/consumer-support/policy/legal/data-request.html.

Stanovnici Kalifornije

Vaša prava na zaštitu privatnosti u Kaliforniji – Zakon „Shine the Light”

Društvo McAfee bez vaše privole ne dijeli s nepovezanim trećim stranama podatke kojima se izravno osobno identificirate u svrhu marketinga nepovezanog s društvom McAfee.

Pogledajte našu Dopunu kalifornijskog zakona o zaštiti potrošača (CCPA) na kraju ove obavijesti o privatnosti za dodatne informacije koje vam pružamo u skladu s CCPA-om.

Stanovnici Nevade

Društvo McAfee informacije kojima se može utvrditi vaš identitet ne „prodaje” nepovezanim trećim stranama u skladu s definicijom pojma „prodaje” prema zakonu Nevade. Želite li podnijeti zahtjev da ubuduće ne prodajemo podatke o vama pomoću kojih se može utvrditi vaš identitet, možete ga podnijeti koristeći se podacima za obraćanje koji se navode u nastavku.

Javna obavijest za prijenos osobnih informacija

Imovina i zaposlenici društva McAfee Korea Limited prenose se društvu Musarubra Korea Limited i to društvo njima upravlja.

Zbog tog se prijenosa svi osobni podaci prenose društvu Musarubra Korea Limited. Više pojedinosti potražite u našoj javnoj obavijesti o prijenosu osobnih podataka dostupnoj na poveznici https://www.mcafee.com/content/dam/consumer/en-us/docs/legal/public-notice-for-personal-information-transfer-korea.pdf.

Na našem se mrežnom mjestu i u uslugama mogu nalaziti poveznice na druga mrežna mjesta zbog praktičnosti i vašeg informiranja. Navedenim mrežnim mjestima mogu upravljati društva koja nisu povezana s društvom McAfee. Povezana mrežna mjesta mogu imati vlastite pravilnike o privatnosti ili obavijesti za koje izričito preporučujemo da ih pregledate ako posjećujete ta mrežna mjesta. Ne snosimo odgovornost za sadržaj, pravilnik o privatnosti ili uporabu bilo kojih mrežnih mjesta koja nisu povezana s društvom McAfee.

Obratite nam se

Kliknite na https://www.mcafee.com/hr-hr/consumer-support/policy/legal/privacy-contact.html da biste nam se obratili glede ove obavijesti o privatnosti ili drugim povezanim pitanjima o privatnosti. Možete nam pisati i na sljedeće adrese:

U SAD-u preporučenom poštom:

McAfee
Na ruke: Pravni odjel – Ured za privatnost
6220 America Center Drive
San Jose, CA 95002 SAD

U Europskom gospodarskom prostoru preporučenom poštom:

Na ruke: Službenik za zaštitu podataka društva McAfee
Poslovne usluge za podatke
Nördliche Münchner Straẞe 47
D-82031 Grünwald/ München
Germany
+49 (0)89 12501375-0

U UK-u preporučenom poštom:

McAfee
Na ruke: Službenik za privatnost podataka
Jubilee House
Third Avenue
Globe Park
Marlow, Buckinghamshire
SL7 1EY
Ujedinjeno Kraljevstvo

U Japanu preporučenom poštom:

McAfee Co. Ltd.
Na ruke. Pravni odjel
Dai-ichi Life Hibiya First,
1-13-2 Yurakucho,
Chiyoda-ku,
Tokio 100-0006 Japan

U Južnoj Koreji preporučenom poštom:

na ruke: Glavni službenik za privatnost, preslika Pravnom odjelu – Uredu za privatnost
McAfee Korea Limited
5F. Gangnam Finance Center
152, Teheran-ro, Gangnam-gu, Seul
Koreja 06236

Dopuna kalifornijskog zakona o zaštiti potrošača

Datum stupanja na snagu: 1. veljače 2024.

U skladu s Kalifornijskim zakonom o zaštiti potrošača, dopunjenim Kalifornijskim zakonom o pravima privatnosti („CCPA”), navodimo ovu Dopunu kalifornijskog zakona o zaštiti potrošača („Dopuna CCPA”) stanovnicima Kalifornije („potrošači” ili „vi”). Dopunom CCPA-a dopunjuju se informacije sadržane u našoj obavijesti o privatnosti. Svi pojmovi pisani velikim početnim slovom koji nisu definirani u ovoj obavijesti imaju značenje navedeno u našoj obavijesti o privatnosti.

Ova se Dopuna CCPA ne primjenjuje na informacije koje prikupljamo o osobama koji sada obnašaju sljedeće uloge ili su ih prije obnašali kao što su bivši podnositelji zahtjeva za zaposlenjem, zaposlenici, izvođači, vlasnici, direktori ili službenici društva McAfee.

Kategorije osobnih podataka

Prema CCPA-u, „osobni podaci” jesu podaci kojima se identificira određeni potrošač ili kućanstvo, povezuje se ili se može razumno povezati s njima. „Osobni podaci” ne uključuju javno dostupne informacije, deidentificirane ili skupne informacije ili informacije koje su obuhvaćene zakonima o privatnosti specifičnim za određeni sektor. „Osjetljivi osobni podaci” odnose se na podatke kojima se otkrivaju potrošačev broj socijalnog osiguranja, broj njegove vozačke dozvole, identifikacijske iskaznice u saveznoj državi ili putovnice; podaci za prijavu u račun, financijski račun, broj debitne kartice ili kreditne kartice u kombinaciji s bilo kojim potrebnim sigurnosnim ili pristupnim kodom, lozinkom ili vjerodajnicama koji omogućuju pristup računu; precizna geolokacija; rasno ili etničko podrijetlo, vjerska ili filozofska uvjerenja ili članstvo u sindikatu; sadržaj pošte, e-pošte i tekstnih poruka osim ako je društvo McAfee namjeravani primatelj priopćenja; genetički podaci i biometrijske informacije.

U sljedećim grafičkim prikazima identificiramo (1) kategorije osobnih podataka i osjetljivih osobnih podataka (u skladu s navedenim u CCPA-u) koje planiramo prikupiti i upotrijebiti te koje smo prikupili i upotrijebili tijekom prethodnih 12 mjeseci; (2) kategorije trećih strana kojima smo otkrili svaku kategoriju osobnih podataka ili osjetljivih osobnih podataka za svoje poslovne svrhe tijekom prethodnih 12 mjeseci; (3) kriterije koje upotrebljavamo za određivanje razdoblja zadržavanja za svaku kategoriju osobnih podataka ili osjetljivih osobnih podataka i (4) kategorije osobnih podataka i osjetljivih osobnih podataka koje smo prodali i podijeliti tijekom prethodnih 12 mjeseci kako su „prodaja” i „dijeljenje” definirani CCPA-om.

Ne prodajemo osobne podatke u tradicionalnom smislu te riječi, za monetarnu dobit. Međutim, budući da su definicije „prodaje” i „dijeljenja” prema CCPA-u dovoljno široke za moguće uključivanje otkrivanja vaših podataka određenim partnerima za oglašavanje i marketing, omogućujemo stanovnicima Kalifornije pravo na povlačenje privole za takvu prodaju ili dijeljenje osobnih podataka. Svjesno ne prodajemo niti dijelimo osobne podatke osoba mlađih od 16 godina.

Kategorija prikupljenih osobnih informacija

Otkriveno kojim kategorijama trećih strana za svrhe operativnog poslovanja

Kriteriji razdoblja zadržavanja

Prodano i/ili podijeljeno? Ako je odgovor da, koje kategorije trećih strana

Identifikatori , kao što su ime, poštanska adresa, adresa e-pošte, vjerodajnice za prijavu u račun, uključujući mrežne identifikatore, informacije o plaćanju, adresa naplate, informacije o bankovnom računu ili drugi slični identifikatori.

 • Naša korporacijska povezana društva
 • Pružatelji usluga treće strane koji nam pružaju usluge, kao što su podrška za IT, podrška za korisnike i obrada plaćanja
 • Vladina tijela ili druge strane u skladu sa zakonom
 • S osobama koje odaberete ako se proizvodom na koji ste pretplaćeni omogućuje takva funkcionalnost

Koristimo se sljedećim kriterijima za utvrđivanje razdoblja tijekom kojeg zadržavamo svaku kategoriju osobnih informacija:

 • vremensko trajanje našeg odnosa s vama (primjerice, dok imate naš račun ili dok se nastavljate pretplaćivati na naše proizvode ili ih upotrebljavati)
 • dok je razumno potrebno za poslovne svrhe povezane s našim pružanjem usluga (primjerice, za svrhe internog izvješćivanja i poravnanja, jamstva ili pružanje povratnih informacija ili informacija koje možete zatražiti)
 • ako postoji pravna obveza kojoj podliježemo (primjerice, određenim se zakonima od nas traži da vodimo evidenciju o vašim transakcijama na određeno razdoblje prije nego što ih možemo izbrisati) ili
 • ako je zadržavanje potrebno zbog našeg pravnog položaja (kao što su zastare, sporovi ili regulativne istrage).

Da

 • Mreže za marketing i oglašivanje

Obilježja zaštićenih razvrstavanja prema kalifornijskom ili saveznom zakonu, primjerice dob.

 • Naša korporacijska povezana društva
 • Pružatelji usluga treće strane
 • Vladina tijela ili druge strane u skladu sa zakonom
 • S osobama koje odaberete ako se proizvodom na koji ste pretplaćeni omogućuje takva funkcionalnost

Pogledajte poviše

Ne

Komercijalne informacije , primjerice povijest kupljenih, dobivenih ili razmatranih proizvoda ili usluga ili druge povijesti ili tendencije kupnje ili potrošnje.

 • Naša korporacijska povezana društva
 • Pružatelji usluga treće strane
 • Vladina tijela ili druge strane u skladu sa zakonom
 • S osobama koje odaberete ako se proizvodom na koji ste pretplaćeni omogućuje takva funkcionalnost

Pogledajte poviše

Ne

Internetska ili druga slična mrežna aktivnost , primjerice povijest pregledavanja, povijest pretraživanja, informacije o potrošačevoj interakciji s mrežnim mjestom, aplikacijom ili oglasom.

 • Naša korporacijska povezana društva
 • Pružatelji usluga treće strane
 • Vladina tijela ili druge strane u skladu sa zakonom
 • S osobama koje odaberete ako se proizvodom na koji ste pretplaćeni omogućuje takva funkcionalnost

Pogledajte poviše

Ne

Geolokacijski podaci , na primjer precizna fizička lokacija ili kretanja.

 • Naša korporacijska povezana društva
 • Pružatelji usluga treće strane
 • Vladina tijela ili druge strane u skladu sa zakonom
 • S osobama koje odaberete ako se proizvodom na koji ste pretplaćeni omogućuje takva funkcionalnost

Pogledajte poviše

Ne

Inferencije dobivene iz drugih osobnih podataka radi stvaranja potrošačeva profila koji odražava osobne preferencije ili karakteristike, psihološke trendove, predodređenosti, ponašanje, stavove, inteligenciju, sposobnosti i nadarenosti.

 • Naša korporacijska povezana društva
 • Pružatelji usluga treće strane
 • Vladina tijela ili druge strane u skladu sa zakonom
 • S osobama koje odaberete ako se proizvodom na koji ste pretplaćeni omogućuje takva funkcionalnost

Pogledajte poviše

Ne

Slike koje potrošač može odlučiti prenijeti na usluge, poput profilnih slika ili „avatara”, koje se ne upotrebljavaju u svrhu jedinstvene identifikacije potrošača

 • Naša korporacijska povezana društva
 • Pružatelji usluga treće strane
 • Vladina tijela ili druge strane u skladu sa zakonom
 • S osobama koje odaberete ako se proizvodom na koji ste pretplaćeni omogućuje takva funkcionalnost

Pogledajte poviše

Ne

U nastavku navodimo ove informacije u vezi s osjetljivim osobnim informacijama:

Kategorija prikupljenih osjetljivih osobnih informacija

Otkriveno kojim kategorijama trećih strana za svrhe operativnog poslovanja

Kriteriji razdoblja zadržavanja

Prodano i/ili podijeljeno? Ako je odgovor da, koje kategorije trećih strana

Vjerodajnice potrošača za prijavu u račun, financijski račun, broj debitne ili kreditne kartice u kombinaciji s bilo kojim potrebnim sigurnosnim ili pristupnim kodovima, lozinkom ili vjerodajnicama kojima se omogućava pristup računu

 • Naša korporacijska povezana društva
 • Pružatelji usluga treće strane
 • Vladina tijela ili druge strane u skladu sa zakonom
 • S osobama koje odaberete ako se proizvodom na koji ste pretplaćeni omogućuje takva funkcionalnost

Pogledajte poviše

Ne

Precizna geolokacije potrošača

 • Naša korporacijska povezana društva
 • Pružatelji usluga treće strane koji nam pružaju usluge
 • Vladina tijela ili druge strane u skladu sa zakonom
 • S osobama koje odaberete ako se proizvodom na koji ste pretplaćeni omogućuje takva funkcionalnost

Pogledajte poviše

Ne

Potrošačevo rasno ili etničko podrijetlo, njegova vjerska ili filozofska uvjerenja ili njegovo članstvo u sindikatu

 • Naša korporacijska povezana društva
 • Pružatelji usluga treće strane
 • Vladina tijela ili druge strane u skladu sa zakonom

Pogledajte poviše

Ne

Sadržaj potrošačeve e-poruke (osim sadržaja u porukama koje su poslane nama)

 • Naša korporacijska povezana društva
 • Pružatelji usluga treće strane
 • Vladina tijela ili druge strane u skladu sa zakonom
 • S osobama koje odaberete ako se proizvodom na koji ste pretplaćeni omogućuje takva funkcionalnost

Pogledajte poviše

Ne

Izvori osobnih podataka

Dobivamo kategorije osobnih podataka navedene gore (uključujući osjetljive osobne podatke) izravno od vas ili uređaja na kojima su instalirane usluge te iz sljedećih kategorija izvora: naših korporacijskih povezanih društava, javno dostupnih baza podataka, poslovnih partnera trećih strana, društvenih mreža i drugih izvora trećih strana.

Upotreba osobnih podataka

Upotrebljavamo osobne podatke (uključujući osjetljive osobne podatke) u razne poslovne i komercijalne svrhe, kako je opisano u Obavijesti o privatnosti.

Prava i zahtjevi prema CCPA-u

Stanovnici Kalifornije mogu poslati sljedeće vrste zahtjeva prema CCPA-u:

Zahtjevi za poznavanjem, brisanjem ili ispravljanjem

Zahtjevi za poznavanjem

Možete zatražiti da vam otkrijemo sljedeće informacije o tomu kako prikupljamo i upotrebljavamo vaše osobne podatke (uključujući osjetljive osobne podatke) tijekom zadnjih dvanaest (12) mjeseci ili drugog razdoblja predviđenog CCPA-om: (1) kategorije osobnih podataka koje smo prikupili o vama; (2) kategorije izvora iz kojih smo prikupili te osobne podatke; (3) kategorije osobnih podataka koje smo prodali, otkrili ili podijelili s trećim stranama, (4) kategorije primatelja kojima su ti podaci prodani ili otkriveni ili s kojima su podijeljeni; (5) poslovna ili komercijalna svrha prodavanja, dijeljenja ili otkrivanja osobnih podataka i (6) konkretni podaci koje smo prikupili o vama. Možete zatražiti podatke prikupljene o sebi nakon 1. siječnja 2022., izvan tog razdoblja od dvanaest (12) mjeseci, u skladu s mjerodavnim pravom.

Zahtjevi za brisanjem

Možete zatražiti da izbrišemo osobne podatke koje smo prikupili o vama. Možemo ograničiti ili odbiti vaš zahtjev za brisanjem u određenim slučajevima u skladu s iznimkama navedenim u CCPA-u.

Zahtjevi za ispravljanjem

Možete zatražiti da ispravimo netočne osobne podatke koje imamo o vama, uzimajući u obzir prirodu osobnih podataka i svrhe obrade osobnih podataka.

Kako podnijeti zahtjeve za poznavanjem, brisanjem ili ispravljanjem

Možete podnijeti zahtjev za poznavanjem, zahtjev za brisanjem i/ili zahtjev za ispravljanjem slanjem poruke e-pošte na adresu protectprivacy@mcafee.com ili u obrascu individualnog zahtjeva za podatke dostupnom na https://www.mcafee.com/hr-hr/consumer-support/policy/legal/data-request.html.

Potvrđujemo valjanost i odgovaramo na vaš zahtjev u skladu s primjenjivim zakonom uzimajući u obzir vrstu i osjetljivost osobnih informacija koje podliježu zahtjevu. Možda budemo morali zatražiti od vas dodatne osobne informacije kao što su adresa e-pošte, država prebivališta ili poštanska adresa da bismo potvrdili vaš identitet i zaštitili vas od prijevarnih zahtjeva. Ako zadržite svoj račun zaštićen lozinkom kod nas, možda budemo morali potvrditi vaš identitet našim postojećim praksama provjere autentičnosti i zatražiti od vas ponovnu potvrdu autentičnosti prije otkrivanja ili brisanja vaših osobnih informacija. Ako podnesete zahtjev za brisanjem, možemo zatražiti od vas potvrđivanje zahtjeva prije brisanja vaših osobnih informacija.

Zahtjevi za povlačenjem privole za prodaju ili dijeljenje

Možete povući privolu za prodaju ili dijeljenje osobnih podataka.

Da biste povukli privolu za prodaju ili dijeljenje, posjetite našu stranicu „Ne prodavati i ne dijeliti moje osobne podatke”: https://www.mcafee.com/hr-hr/consumer-support/policy/legal/data-request.html. Ako ste stanovnik Kalifornije (ili Kolorada), možete i uključiti Globalno upravljanje zaštitom privatnosti (GPC) kako biste poništili sudjelovanje u prodaji ili dijeljenju svojih osobnih informacija u svrhu unakrsnog kontekstnog oglašavanja. Doznajte više na mrežnom mjestu Globalnog upravljanja zaštitom privatnosti.

Zahtjevi za ograničavanjem upotrebe osjetljivih osobnih podataka

Možete zatražiti da ograničimo našu upotrebu osjetljivih osobnih podataka koje smo prikupili o vama, a koji su potrebni za obavljanje usluga koje vam pružamo.

Da biste zatražili da ograničimo upotrebu vaših osjetljivih osobnih podataka, posjetite našu stranicu „Ograničiti upotrebu osjetljivih osobnih podataka” https://www.mcafee.com/hr-hr/consumer-support/policy/legal/data-request.html.

Ovlašteni agenti

Da biste poslali zahtjev kao ovlašteni agent u ime stanovnika Kalifornije, možete upotrijebiti gore navedene načine slanja. U sklopu našeg postupka provjere možemo zatražiti da pružite, kako je primjenjivo, dokaz glede svog statusa kao ovlaštenog agenta, koji može uključivati i dokaz o vašoj registraciji kod državnog tajnika Kalifornije za obavljanje posla u Kaliforniji; i/ili punomoć od stanovnika Kalifornije u skladu sa zakonom o sudskim potvrdama oporuke, odjeljci 4121 – 4130

Ako šaljete zahtjev za poznavanjem, zahtjev za brisanjem ili zahtjev za ispravljanjem u ime stanovnika Kalifornije i niste nam pružili punomoć od tog stanovnika u skladu sa zakonom o sudskim potvrdama oporuke, odjeljci 4121 – 4130, možemo tražiti i od tog stanovnika da potvrdi vlastiti identitet izravno kod nas, ili izravno potvrdi kod nas da vam je dao dopuštenje za slanje zahtjeva za poznavanjem ili zahtjeva za brisanjem.

Nediskriminacija

Imate pravo na slobodu od nezakonite diskriminacije pri ostvarivanju bilo kojeg od prava prema CCPA-u.

Obavijest o financijskim poticajima

S vremena na vrijeme možemo ponuditi program, korist ili drugu ponudu u zamjenu za prikupljanje, zadržavanje, prodaju ili dijeljenje osobnih podataka nama (zajednički, „financijski poticaj”), primjerice podataka za kontakt. Svaki naš popust temelji se na našoj razumnoj, ali vlastitoj odluci o procijenjenoj vrijednosti vaših osobnih podataka uzimajući u obzir, bez ograničenja, procjene povezane s predviđenim prihodima nastalim na temelju tih podataka, očekivanim troškovima uključenim u prikupljanje, pohranu i upotrebu tih podataka tijekom našeg poslovanja te druge relevantne čimbenike povezane s procijenjenom vrijednosti tih podataka za naše poslovanje kako je dopušteno mjerodavnim pravom. Možemo omogućiti dodatnu obavijest o pojedinostima određenog financijskog poticaja po potrebi i sudjelovanje je u programima financijskih poticaja uz davanje privole. Ako želite povući privolu iz programa financijskih poticaja za daljnje djelovanje, možete nam podnijeti zahtjev upotrebom pojedinosti za obraćanje navedenih u nastavku.

Obratite nam se

Ako imate bilo kakvih pitanja ili zahtjeva u vezi s ovim dodatkom CCPA-u ili drugim stvarima povezanim s privatnošću, obratite nam se na:

McAfee
Na ruke: Pravni odjel – Ured za privatnost
6220 America Center Drive San Jose, CA 95002 SAD

Obavijest o kolačićima


Datum stupanja na snagu: 1. ožujka 2024.

Naša web-mjesta i mobilne aplikacije (zajedničkim nazivom "Usluge") koriste kolačiće i slične tehnologije da bismo zajamčili najbolje moguće iskustvo našim posjetiteljima pružanjem personaliziranih informacija, pamćenjem vaših preferenci vezano uz marketing i proizvode te pomaganjem da dobijete prave informacije. Ova obavijest opisuje kako McAfee, naša povezana društva i naši partneri koriste kolačiće i slične tehnologije za ove svrhe.

Koje tehnologije koriste tvrtka McAfee i njeni partneri?

Kao i brojne druge usluge, mi i naši partneri koristimo kolačiće i slične tehnologije za stvari poput pružanja i unapređivanja vašeg iskustva te prilagodbe oglašavanja. Kolačići i slične tehnologije koje mi i naši partneri koristimo uključuju sljedeće:

 • Kolačići. Kolačići su male datoteke - obično sastavljene od brojki i slova - koje se postavljaju u vaš preglednik ili uređaj pri vašem posjetu web-mjestu. Kolačići su u širokoj primjeni kao pomoć pri omogućavanju rada web-mjesta, njihovom učinkovitijem funkcioniranju i pružanju analitičkih informacija.

 •  SDK-ovi. SDK-ovi su blokovi koda koje pružaju naši partneri te mogu biti ugrađeni u naše mobilne aplikacije. SDK-ovi nam pomažu shvatiti način na koji se odvija vaša interakcija s našim mobilnim aplikacijama i prikupiti određene informacije o uređaju i mreži koje koristite za pristup aplikaciji ili drugim aplikacijama instaliranim na vaš uređaj. SDK-ovi često dijele identifikator za mobilno oglašavanje dodijeljen vašem uređaju (nazvan “IDFA” odnosno “ID for Advertising” (ID za oglašavanje) na Apple uređajima ili “Advertising ID” (ID za oglašavanje) na Android uređajima) s našim partnerima.

 • Flash kolačići. Flash kolačić je mala podatkovna datoteka postavljena na računalo pomoću Adobe Flasha ili slične tehnologije koja može biti ugrađena na vaše računalo ili preuzeta i instalirana od vas na vašem računalu. Te tehnologije koristimo za personalizaciju i unapređivanje vašeg online iskustva, omogućavanje procesa te personalizaciju i pohranu vaših postavki. Flash kolačići našim posjetiteljima mogu pomoći da, primjerice, postave preferencu glasnoće vezano uz video, igraju igre ili popunjavaju ankete. Pomažu nam da poboljšamo naša web-mjesta mjereći koja su područja najzanimljivija posjetiteljima. Kliknite ovdje da biste doznali kako upravljati privatnošću i postavkama pohrane za Flash kolačiće.

 • Web oznake. Web oznaka je vrlo mala prozirna slikovna datoteka koja se koristi za praćenje vaše navigacije po jednom ili po nizu web-mjesta. Nekad ih se naziva i “web bugovi” ili “prozirni GIF-ovi”. Web oznake se mogu koristiti s kolačićima u cilju razumijevanja kako se korisnici web-mjesta kreću po web-mjestu.

 • Lokalna pohrana. Lokalna pohrana uključuje HTML5 lokalnu pohranu i predmemoriju preglednika. Te nam tehnologije omogućuju lokalnu pohranu podataka na vašem pregledniku ili uređaju.

McAfee i njeni partneri te pružatelji usluga koriste razne vrste kolačića, kako slijedi:

Kategorija Svrha
Osnovno Ovi kolačići potrebni su za funkcioniranje naših usluga (primjerice, da bismo vam omogućili prijavu na sigurna područja naše internetske stranice ili korištenje košaricom za kupnju). Ovi kolačići omogućavaju vam kretanje po uslugama i primjenu njihovih značajki.
Prilagođavanje Ovi kolačići koriste se da bismo vas prepoznali kada ponovno budete na našim uslugama. To nam omogućava da prilagodimo sadržaj vama, da vas pozdravimo po imenu te da upamtimo vaše osobne postavke (primjerice, jezik ili regiju koju ste odabrali).
Analitika i istraživanje Ovi kolačići omogućavaju nam analizu aktivnosti na našim uslugama kako bismo poboljšali i optimirali način pružanja usluga. Primjerice, ove kolačiće možemo iskoristiti kako bismo posjetiteljima omogućili lako pronalaženje informacije koje traže.
Oglašavanje Ovi kolačići registriraju vaše aktivnosti na mreži, uključujući vaše posjete našim uslugama, stranice koje ste posjetili te poveznice i oglase na koje ste kliknuli. Ovi kolačići omogućavaju nam da vam pružamo oglase i druge informacije koje su bliže onome što vas zanima.

Koji su mi odabiri dostupni vezano uz kolačiće i slične tehnologije?

Imate niz dostupnih odabira vezano uz korištenje kolačića i drugih sličnih tehnologija:

 • Možete odlučiti hoćete li prihvaćati kolačiće koristeći postavke vašeg preglednika. Možete biti u mogućnosti i ukloniti kolačiće iz preglednika. Za više informacija o načinu upravljanja kolačićima preglednika, pridržavajte se uputa koje vam pruža vaš preglednik. Imajte u vidu da, ukoliko se odlučite za blokiranje svih kolačića, to može utjecati na funkcionalnost naših web-mjesta.

 • Tehnološki partneri s kojima surađujemo mogu vam pružiti mogućnost isključivanja iz uporabe informacija o vašim posjetama web-mjestu u cilju posluživanja oglasa koji su usklađeni s vašim interesima. Možete doznati više o oglašavanju na temelju interesa te načinu isključivanja iz uporabe vaše aktivnosti pregledavanja interneta u cilju oglašavanja temeljenog na interesima posjetom ovim web-mjestima: Digital Advertising Alliance,  Network Advertising Initiative te Interactive Advertising Bureau (IAB) Europe.

 • Ako ste stanovnik Kalifornije ili Kolorada, možete uključiti Globalno upravljanje zaštitom privatnosti (GPC) kako biste poništili sudjelovanje u prodaji ili dijeljenju svojih osobnih informacija u svrhu unakrsnog kontekstnog oglašavanja. Doznajte više na mrežnom mjestu Globalnog upravljanja zaštitom privatnosti.

 • Možete ograničiti korištenje podataka o vašoj uporabi mobilnih aplikacija u cilju dostavljanja oglasa usklađenih s vašim interesima pomoću postavki vašeg uređaja (“Limit Ad tracking” (Ograniči praćenje za oglase) na iOS uređajima ili “Opt Out of Ads Personalization” (Isključi se iz personalizacije oglasa) na Android uređajima).

 • Određeni McAfee proizvodi dostupni su besplatno. Kako bi ti proizvodi ostali besplatni, možemo koristiti informacije o web-mjestima koja posjećujete ili mobilnim aplikacijama koje koristite kako bismo vam prikazivali oglase prilagođene vašim interesima. To izvodimo dijeljenjem informacija o vašem uređaju, kao što su identifikatori vašeg uređaja i identifikatori za oglašavanje, u sprezi s aktivnošću pregledavanja mreže ili podacima o uporabi aplikacije, s odabranim partnerima. Ove vas informacije ne identificiraju osobno te partnerima ugovorno zaprečujemo korištenje informacija koje smo pružili da bi pokušali identificirati naše korisnike. Možete odabrati uskratiti uporabu vaših podataka za ovu namjenu putem postavki proizvoda koji uključuju ovo dijeljenje podataka.

 • Najzad, surađujemo s Facebook Audience Network, što tvrtkama omogućuje da svoje oglase prikazuju korisnicima Facebooka u aplikacijama i web-mjestima koja su također dio mreže. Facebook pomaže prilagoditi oglase kako bi bili relevantni i korisni. Možete koristiti Facebook alat za preference oglašavanja kako biste gledali ili mijenjali preference na našim web-mjestima i u aplikacijama, uključujući i odabir hoćete li primati te prilagođene oglase.
   

Kako McAfee reagira na signal "do not track" (ne prati)?

Trenutno ne postoji općeprihvaćeni način reakcije na signal "do not track". McAfee usluge i web-mjesta trenutno ne reagiraju na korisnički signal "do not track".

Kako nas kontaktirati

Ako imate pitanja o našem korištenju kolačića i sličnih tehnologija, možete nas kontaktirati koristeći podatke navedene u nastavku. Molimo da priložite svoje podatke za kontakt i detaljan opis uzroka vaše zabrinutosti.

U Sjedinjenim Državama pišiter nam na:

McAfee
Attn: Legal Department – Privacy Office 
6220 America Center Drive San Jose, CA 95002 USA

U Europskom gospodarskom prostoru pišite nam na:

McAfee, Legal Department
2000 City Gate
Mahon
Cork
Ireland
T12 RRC9

Imate pravo podnijeti pritužbu u bilo kojem trenutku povjereniku za zaštitu podataka, irskom nadzornom tijelu za pitanja zaštite podataka, na https://www.dataprotection.ie/docs/Home/4.htm.

U Japanu nam pišite na:

Personal Data Protection Manager
McAfee Co. Ltd. 
Dai-ichi Life Hibiya First,
1-13-2 Yurakucho,
Chiyoda-ku,
Tokio 100-0006 Japan

Licencijski sporazum društva McAfee


Dobro došli u McAfee

Prije početka moramo kratko popričati o odredbama. Ovim se odredbama pojašnjavaju vaša zakonska prava i obveze pri uporabi našeg softvera i usluga. Zaista su važni pa trebate pažljivo pročitati te uvjete uključujući bilo koje poveznice jer će oni postati sporazum između vas i nas.

Obratite pažnju na sljedeće stavke dok čitate ovaj dokument…

 1. Kada vidite podebljanuriječ, njezino je značenje jednako pri svakoj uporabi u ovom dokumentu.
 2. Klikom na tipku za prihvaćanje, odnosno instaliranjem ili korištenjem softverom i uslugama koje vam pružamo mi ili naši partneri, prihvaćate ove uvjete. Ako se ne prihvaćate ili ne pridržavate se pravila koja se propisuju uvjetima, ne možete upotrebljavati softver i usluge.
 3. Kada piše… McAfee, mi, naš/a/e/i ili nas, to znači subjekt McAfee koji pruža softver i usluge u vašoj regiji.
 4. Kada upotrijebimo pojam vi ili vaš, on se odnosi na vas, poslovni subjekt ili društvo koje ste ovlašteni zastupati.
 5. Ako živite u SAD-u, obratite pažnju na našu obvezujuću klauzulu o arbitraži i odricanju od prava na skupnu tužbu. U navedenoj se klauzuli navode iznimno važne informacije o našem načinu rješavanja sporova.
 6. Ako živite u Australiji, Francuskoj, Njemačkoj i Nizozemskoj, trebate pregledati odredbe koje se odnose na vas na kraju ovog dokumenta.

Što je s mojom privatnošću?

Veliki smo pobornici zaštite privatnosti, ali moramo znati neke od vaših osobnih podataka prije no što vam dopustimo uporabu softvera i usluga. Svakako pročitajte našu obavijest o privatnosti kako biste shvatili naše načine i razloge prikupljanja, uporabljavanja i dijeljenja vaših osobnih podataka putem naših mrežnih mjesta, proizvoda i usluga, kao i načine na koje možete ostvarivati svoja prava glede vlastitih podataka.

Što mogu učiniti sa softverom i uslugama poduzeća McAfee?

Kada kupite naš softver i usluge, ustupamo vam ograničenu licenciju. To znači da mi, naši partneri i dobavljači i dalje pridržavamo sva prava na softver i usluge. Dopuštamo vam da ih upotrebljavajte u skladu s ovim uvjetima.

Ako je vaša licencija za osobnu uporabu:

Ustupamo vam licenciju za softver i usluge za koje plaćate pretplatu, a koja pripada vama i isključivo vama. Ne možete prenijeti tu licenciju nikome drugome.

Dopuštamo vam da upotrebljavate svoju licenciju:

 • Sve dok plaćate sve primjenjive naknade za pretplatu ili dok razdoblje pretplate ne završi.
 • Tijekom razdoblja koje ste odabrali kad ste obavili kupnju ili, ako niste odabrali duljinu pretplate, jednu godinu.
 • Na broju uređaja i za broj korisnika koji ste odabrali kada ste obavili kupnju. Ako niste odabrali, licencijom se možete koristiti samo na jednom uređaju za jednog korisnika.
 • Ako se vašim uređajima i operativnim sustavima udovoljava našim zahtjevima. Vi se morate pobrinuti za ažuriranje svojih uređaja i da se njima udovoljava zahtjevima. (Ažuriranje uređaja ujedno predstavlja i dobru sigurnosnu praksu.)

Ako postavljate novi uređaj i imate postojeću pretplatu povezanu sa svojom adresom e-pošte, automatski primjenjujemo postojeću pretplatu na vaš uređaj umjesto bilo kakvog ograničenog probnog razdoblja koje je možda dostupno s uređajem. Ako imate više pretplata povezanih sa svojom adresom e-pošte, odabiremo pretplatu najprikladniju za taj uređaj.

Ako upotrebljavate svoju licenciju za malo poduzeće:

Ustupa vam se licencija za softver i usluge na koje ste se pretplatili u skladu s prethodno navedenim uvjetima. Jedina je razlika u tome da softver mogu upotrebljavati samo zaposlenici malog poduzeća isključivo u svrhe izvođenja unutarnjih poslovnih postupaka.

Morate registrirati svaku licenciju koju kupite uporabom iste adrese e-pošte koja je navedena u profilu računa. Ako kupite nove licencije uporabom te iste adrese e-pošte, pazimo njihov datum obnove bude jednak prvotnom datumu kupnje licencija. Automatski razmjerno smanjujemo cijenu u skladu s kraćim početnim razdobljem valjanosti novih licencija. Dodatne licencije, koje kupite uporabom druge adrese e-pošte koja nije pridružena vašem računu, ustupaju se za razdoblje koje kupite i ne uključuju popust.

Što je s besplatnim softverom i uslugama?

Katkad nudimo softver i usluge bez naplate, u obliku dodatne značajke u plaćenoj pretplati, betasoftvera u predizdanju ili javno pružane besplatne usluge. Uvjeti u ovom sporazumu primjenjuju se na besplatan softver i javno pružanu besplatnu uslugu također, osim ako nismo rekli drukčije. Mogu se primjenjivati neka ograničenja, a mi vas o njima obavještavamo kad vam besplatan softver ili javno pružane besplatne usluge postanu dostupne. Besplatan softver ili javno pružane besplatne usluge možete upotrebljavati u razdoblju u kojem vam ih pružamo.

Što je s maloljetnicima?

Ako imate manje od 18 godina ili manje od punoljetne dobi u svojoj matičnoj zemlji, ne smijete samostalno prihvaćati ove uvjete i ne smijete upotrebljavati softver i usluge, osim ako roditelj ne prihvati ove uvjete u vaše ime kao dio obiteljskog plana. Neke značajke nisu dostupne osobama svih dobi.

Uz to, svi korisnici moraju se pridržavati zakona kada se koristite našim softverom i uslugama. Ako se proizvodom koji kupite uključuju značajke praćenja, morate imati legitimno pravo i odobrenje za njihovu uporabu u svrhu praćenja i nadziranja djece. To znači da morate biti roditelj, pravni skrbnik ili imati drugo zakonsko odobrenje. Društvo McAfee očekuje da se koristite našim softverom i uslugama u skladu s primjenjivim zakonima i propisima.

Što ne mogu učiniti sa softverom i uslugama poduzeća McAfee?

Naša su prava kao vlasnika ili pružatelja licencija za softver i usluge zaštićena zakonom. To znači da, ako napravite nešto poput navedenog u sljedećim primjerima, vaša se pretplata vjerojatno otkazuje, a možda moramo poduzeti i daljnje radnje. To ne želite. Evo nekih primjera: Ne…

 • pokušavajte dokučiti izvorni kôd, a to uključuje izvođenje postupka funkcionalne analize softvera ili dekompiliranja softvera ili usluga
 • obavljajte bilo kakve izmjene softvera ili usluga
 • iskorištavajte komercijalno softver ili usluge, a to uključuje prodavanje, posuđivanje ili iznajmljivanje
 • koristite se piratskom inačicom softvera ili usluga
 • stvarajte bilo koji proizvod ili uslugu na temelju softvera ili usluga
 • prenosite softver ili usluge na bilo koga drugoga, što uključuje podlicenciranje ili dodjeljivanje
 • koristite se softverom ili uslugama za bilo koje nezakonite postupke
 • objavljujte ili izrađujte kopije softvera (osim sigurnosnih kopija);
 • ometajte bilo koga drugoga u uporabi softvera ili usluga;
 • pokušavajte zaobići mjere tehničke zaštite softvera i usluga;
 • prekoračujte primjenjiva ograničenja prostora za pohranu sadržaja ili ograničenja brzine prijenosa podataka
 • upotrebljavajte višekorisnički proizvod za praćenje i nadziranje bilo koje druge osobe bez njezinog pristanka
 • instalirajte softver ili usluge na više uređaja, nego što vam je dopušteno, (uključujući neuklanjanjem softvera ili usluga s uređaja prije prodaje ili prijenosa vlasništva) ili
 • nastavljajte upotrebljavati softver ili usluge nakon što vaša prava korištenja softverom ili uslugama isteknu ili se ukinu.

Tehnička podrška

Za softver i usluge koji udovoljavaju uvjetima za tehničku podršku dobit ćete standardnu ponudu podrške za cijelo vrijeme trajanja plaćene pretplate. Provjerite račun pri kupnji softvera ili usluga da biste vidjeli udovoljava li vaša kupnja uvjetima. Naša standardna razina podrške kao i pripadajući pravilnici i postupci mogu se mijenjati s vremena na vrijeme i razlikovati se po zemljama.

Kako funkcioniraju ažuriranja za softver i usluge društva McAfee?

Redovito izdajemo nadogradnje, poboljšanja i preinake softvera i usluga (ažuriranja). Kada je ažuriranje dostupno, možemo prestati podržavati prethodnu inačicu softvera ili usluga. Kako biste zajamčili uporabu novih značajki koje razvijamo, pristajete da vam instaliramo ažuriranja u pozadini dok radite druge stvari. Možemo pružati i ažuriranja za besplatni softver i javno pružane besplatne usluge, ali na to nismo obvezni.

Što se događa kada društvo McAfee prestane pružati softver, usluge ili značajke?

S vremena na vrijeme možemo prestati pružati ili ukloniti određeni softver, određene usluge ili pojedine značajke softvera ili usluga. Kad je prestanemo nuditi za kupnju, preuzimanje ili obnavljanje, stiže kraj prodaje i nećete moći obnoviti pretplatu nakon datuma kraja prodaje. Nažalost, katkad moramo prestati podržavati starije proizvode kako bismo radili nove i bolje stvari. Moramo mijenjati značajke softvera i usluga ako se to zahtijeva platformama trećih strana i softver, što je van naše kontrole.

Plaćanje i automatsko obnavljanje

Ako ste softver kupili od društva McAfee, a ne od treće strane, kad podijelite informacije za plaćanje (kreditna ili debitna kartica ili drugi način plaćanja) s nama, dajete nam ovlaštenje (ili našem ovlaštenom partneru) da teretimo vaš način plaćanja za iznos početne kupnje i za sve obnove pretplate. Ako navedete više od jednog načina plaćanja, dajete nam ovlaštenje (ili našem ovlaštenom partneru) za automatsko terećenje tih alternativnih načina plaćanja ako nastane problem s vašim primarnim načinom plaćanja. Ako ne želite da vam društvo McAfee naplaćuje putem alternativnih načina plaćanja, možete ih izbrisati na svojoj stranici Moj račun, međutim McAfee će zadržati zadnji upotrijebljeni način plaćanja do 12 mjeseci radi rješavanja svih nepodmirenih dugova.

Ažuriranje pojedinosti o plaćanju

Ako se bilo koji od vaših podataka za plaćanje promijeni (primjerice, broj kartice ili datum isteka), javite nam to što je prije moguće ažuriranjem podataka o plaćanju pod stavkom Moj račun (ili Sigurnosna konzola za proizvode Malih poduzeća) kako bismo vam mogli nastaviti pružati softver i usluge kada dođe vrijeme za obnovu.

Katkad možemo dobiti ažurirane podatke o kreditnoj ili debitnoj kartici od izdavatelja kartice ili kartične mreže, a upotrebljavamo ih za automatsko ažuriranje vaših podataka za plaćanje. Možemo i ponovno pokušati provesti neuspješne naplate radi završetka transakcija, uključujući izvođenje ponovnih pokušaja naplate s neuspješno terećenih kartica putem produljenja datuma isteka. Pristajete na našu naplatu upotrebom ažuriranih pojedinosti načina plaćanja.

Kako funkcionira automatsko obnavljanje?

Ako ste kupili svoj softver od društva McAfee, a ne od treće strane, vaša se plaćena pretplata automatski obnavlja po isteku trajanja, osim ako ste se odlučili ne upotrebljavati automatsko obnavljanje ili ste je naknadno otkazali. Prethodno vas e-poštom obavještavamo da se bliži vrijeme obnove vaše pretplate i vaš način plaćanja teretimo unutar 30 dana do isteka pretplate. Iznos koji se naplaćuje jest cijena softvera ili usluga u vrijeme obnove što se može razlikovati od iznosa koji ste izvorno platili. Vaša je odgovornost pobrinuti se da je adresa e-pošte na vašem računu uvijek ažurirana. Ako su vaš softver ili usluge preimenovani, nadograđeni ili zamijenjeni novom ponudom, pružamo vam novu ponudu po cijeni koja nije viša od cijene obnove pretplate u trenutku njezina isteka pod uvjetom da su značajke u razumnoj mjeri usporedive. Ako se automatsko obnavljanje ne primjenjuje na vašoj lokaciji, u vrijeme kupnje navodimo tu informaciju.

Promjene cijene.

Društvo McAfee može u bilo kojem trenutku promijeniti cijenu koju plaćate za softver ili usluge nakon početnog razdoblja (ako je primjenjivo) i iz bilo kojeg od sljedećih razloga: pravnih ili regulativnih razloga; poboljšanja usluga koje pružamo ili novih značajki ili kao odgovor na tržišne čimbenike kao što su promjene u porezima, inflacija, promjenjivosti valuta ili promjene u infrastrukturi ili administrativnim troškovima.

Kako mogu isključiti automatsko obnavljanje?

Ako ne želite nastaviti pretplatu, možete isključiti automatsko obnavljanje u bilo koje vrijeme prijavom u svoj Moj račun ili obraćanjem Službi za korisnike. To napravite više od 30 dana prije isteka pretplate kako ne bismo teretili vaš način plaćanja za sljedeće obnavljanje. Napominjemo vam da, ako isključite automatsku obnovu ili se ne prijavite za njezino izvođenje, ne možete pristupati vrhunskim značajkama koje nudimo pretplatnicima naše usluge automatskog obnavljanja. Ako zaboravite isključiti automatsko obnavljanje, u roku od 60 dana od terećenja možete zatražiti povrat i otkazati pretplatu. Svakako pročitajte naš Pravilnik o povratu koji je sastavni dio ovih odredbi, a u kojem se navode pojedinosti o tome za što je moguće dobiti povrat i kako poslati zahtjev.

Kada se ovaj sporazum službeno prestaje primjenjivati?

Ovaj se sporazum prestaje primjenjivati uslijed isteka vašeg prava na pristupanje softveru i uslugama ili kada ga vi ili mi raskinemo. Kad se prestane primjenjivati, više ne smijete upotrebljavati softver i usluge te morate trajno izbrisati softver i usluge sa svojih uređaja.

Mogu li otkazati svoju pretplatu?

Naravno, možete, ali time se odričete svih mrežnih zaštita koje pružamo. Ako ste sasvim sigurni, možete otkazati pretplatu u bilo koje vrijeme prije njezina isteka. Prije otkazivanja ipak provjerite naš pravilnik o povratu jer možda nemate pravo na puni povrat sredstava. Ako nemate, dobra je vijest da možete nastaviti upotrebljavati softver i usluge do kraja razdoblja otkazane plaćene pretplate.

Hoće li se moja pretplata obustaviti ili otkazati ako prekršim uvjete ovog sporazuma?

Da. Ako kršite ovaj sporazum ili bilo koji od dodatnih uvjeta koji se primjenjuju, moramo obustaviti ili okončati vašu uporabu softvera ili usluge. Kada ga raskinemo, možemo i zatvoriti vaš račun.

Što se događa s mojim podatcima kada se sporazum prestane primjenjivati?

Brišemo sav vaš pohranjeni sadržaj i sigurnosnu kopiju sadržaja (informacije, tekst, datoteke, poveznice, slike i sve ostale materijale koje nam pružite) u skladu s našim internim pravilnicima nakon što ste izbrisali ili deinstalirali svoj softver. Snosite odgovornost za pohranjivanje i izrađivanje sigurnosne kopije svojih sadržaja prije završetka primjene sporazuma. Prostor na tvrdom disku i prostor za pohranu u oblaku jeftini su, stoga ne zaboravite!

Uvjeti koji se konkretno odnose na određene proizvode, planove i usluge

Dodatne odredbe
Neki naš softveri i usluge podliježu dodatnim odredbama pružanja usluge koji se ne navode ovdje. Više informacija možete pronaći na našem mrežnom mjestu.

Uklanjanje virusa, usluge TechMaster ili jamstvo za zaštitu od virusa
Poduzimamo sve razumne napore kako bismo uklonili viruse i zlonamjerni softver s vašeg uređaja. Međutim, ne možemo jamčiti da je moguće ukloniti sav zlonamjerni softver i sve viruse jer su neki napadi puno složeniji od onih koji se mogu riješiti jednostavnim skeniranjem. Dodatne informacije možete potražiti u uvjetima pružanja usluge TechMaster i uvjetima Jamstva za zaštitu od virusa.

Proizvodi i značajke za upravljanje lozinkama
S obzirom na to da nikada ne zadržavamo kopiju vaše glavne lozinke ili ključeva za šifriranje, snosite odgovornost za njihovo čuvanje. Služite se jakom glavnom lozinkom koju je teško pogoditi i čuvajte ključeve na sigurnom mjestu jer ako ih izgubite, ne možemo vam pomoći da se vratite u račun. Ne postoji mogućnost „ponovno postavljanje lozinke”.

WebAdvisor
Uslugom WebAdvisor upotrebljava se mnogo složene matematike da bi se ocijenilo je li mrežno mjesto sigurno za pregledavanje. No, koliko god dobra usluga bila, ipak ne može uočiti svaku prijetnju ili shvatiti prirodu svakog mrežnog mjesta. Ocjene nisu jamstvo da mrežno mjesto nema nikakav rizik, a dobre ocjene ne znače da podržavamo mrežno mjesto ili njegove usluge. Značajku „Sigurno pretraživanje“ usluge WebAdvisor prema zadanim postavkama pruža tražilica Yahoo!. Ako uključite značajku Sigurno pretraživanje, vaša se pretraživanja obavljaju putem tražilice Yahoo!. Mreža. Mogućnosti zadane tražilice možete promijeniti u postavkama preglednika.

ZnačajkaKućni skener
Ako ste kupili ovu značajku, morate se u nju prijaviti kako bi radila. Uključivanjem značajke Kućni skener ustupate nam dopuštenje za identificiranje uređaja koji se povezuju na vašu kućnu mrežu Wi-Fi. Navedenom se radnjom pomaže uočiti uređaje koji imaju lošu zaštitu i mogu ugroziti vašu sigurnost. U svakom trenutku možete isključiti primjenu značajke Kućni skener. Značajka je Kućni skener namijenjena samo vašoj kućnoj mreži Wi-Fi. Značajka Kućni skener prikuplja podatke sa svakog uređaja na vašoj mreži, dakle svakako obavijestite prijatelje i obitelj da će njihovi uređaji biti skenirani prije nego što im date svoju lozinku za Wi-Fi.

Antivirusna zaštita
Vašom se antivirusnom zaštitom, koja može imati značajke kojima se nadzire sigurnosno stanje vašeg uređaja, automatski šalju izvještaji o sumnjivom zlonamjernom softveru i drugom neželjenom softveru. Ovim nam se automatskim izvještavanjem omogućava da brzo otkrijemo i reagiramo na nove prijetnje zbog čega pružamo bolju zaštitu vašeg uređaja. U izvještajima se mogu nalaziti datoteke u kojima je mogući zlonamjerni softver. U ovim se vrstama datoteka obično ne nalaze vaši osobni podatci, ali ako smatramo da je moguće da se u sumnjivoj datoteci nalaze vaši osobni podatci, tražimo vaše odobrenje za slanje datoteke. Ovo automatsko izvješćivanje možete isključiti u sklopu antivirusne zaštite na svom proizvodu.

VPN (Virtualna privatna mreža)
Ako je ova značajka dostupna na vašoj lokaciji i ako ste je kupili, morate se pridržavati našeg pravilnika o poštenoj uporabi. To znači da pri upotrebi VPN-a društva McAfee ne smijete raditi ništa čime se prouzročava ili može prouzročiti nerazumno ili neproporcionalno veliko opterećenje naše infrastrukture. Prekršite li ovaj pravilnik o poštenoj upotrebi, možemo obustaviti vašu upotrebu funkcije VPN-a bez odgovornosti prema vama.

Zaštita identiteta

Ako imate pravo na značajke naše zaštite identiteta, pogledajte Uvjete pružanja usluge zaštite identiteta; uvjeti su dio ovog sporazuma.

Nadziranje identiteta (nadziranje mračne mreže)
Mračna mreža može biti zastrašujuće mjesto! Riječ je u osnovici samo o internetu, ali njegovoj šifriranoj inačici, pa je stoga teže saznati tko posjeduje mrežna mjesta. Zbog toga, ljudi putem navedene mreže kupuju i prodaju sve vrste informacija, primjerice brojeve kreditnih kartica i identifikacijskih dokumenata.

Našom se uslugom za nadzor mračne mreže pretražuju podatci na mračnoj mreži koji su nam dostupni i obavještava vas se ako na mračnoj mreži pronađemo osobne podatke koje ste odlučili nadzirati. Upotrebom te usluge razumijete sljedeće dodatne uvjete i slažete se s njima:

Ne možemo ukloniti vaše kompromitirane podatke s mračne mreže.

Vi ste odgovorni za ažuriranje podataka za kontakt, pregledavanje upozorenjā i provođenje bilo kojih preporučenih radnji u svrhu smanjenja rizika od daljnje zloupotrebe podataka. Ne jamčimo da se našim preporukama sprečava takva zlouporaba.

Ne jamčimo da se u našim izvorima podataka navode svi slučajevi u kojima su vaši osobni podaci ugroženi niti tvrdimo da se našom uslugom uopće može spriječiti hakiranje vaših podataka.

 • Dostavljamo vam upozorenja na temelju podataka s mračne mreže koji su nam dostupni.  Ne jamčimo točnost informacija koje vam pružamo.
 • Možemo nadzirati isključivo informacije koje ste nam odlučili ustupiti radi nadziranja. Vi morate zajamčiti njihovu točnost.
 • Odlučite li primati upozorenja kratkim tekstualnim porukama, snosite odgovornost za sve naknade za korištenje kratkim tekstualnim porukama i podatkovnim prometom koje naplaćuje vaš pružatelj mobilnih usluga.
 • Morate biti stariji od 16 godina da biste koristili našom uslugom nadziranja mračne mreže.
 • Samo možete ustupiti svoje osobne podatke ili podatke za nadziranje. Ne smijete navoditi osobne podatke bilo koje druge osobe. Ne snosimo odgovornost prema trećoj osobi ako ustupite njihove podatke kršenjem ovog ograničenja.
 • Ako je to u vašoj pretplati dopušteno, možete pružiti podatke maloljetnika (čiji ste pravni skrbnik ili roditelj) ili drugih pojedinaca za koje ste dobili ovlaštenje za nadzor isključivo u svrhe određivanja jesu li takvi podaci pronađeni na mračnoj mreži. Pružanjem tih podataka potvrđujete da ste dobili dopuštenje osobe ili na neki drugi način imate pravo na praćenje i nadziranje tih podataka te potvrđujete da se te informacije neće upotrebljavati, potpuno ili djelomično, kao čimbenik u određivanju ispunjavanja uvjeta te osobe za kredit, osiguranje ili zaposlenje ili bilo koju drugu svrhu ispunjavanja uvjeta koja bi se smatrala potrošačkim izvještajem u skladu sa Zakonom SAD-a o pravednom izvješćivanju o kreditu. Odgovorni ste za točnost podataka koje pružate i morate se pobrinuti za njihovu ažuriranost. Pristajete na djelovanje u ime osoba koje registrirate za nadzor i prihvaćate ove uvjete u njihovo ime.
 • Ne smijete se koristiti uslugom nadziranja mračne mreže radi pribavljanja tuđih informacija bez privole.

Čišćenje osobnih podataka

Ako imate pravo na značajku čišćenja osobnih podataka, pregledat ćemo popis mrežnih mjesta posrednika podataka da bismo doznali imaju li vaše osobne podatke i pomoći vam u poduzimanju koraka da bismo pokrenuli zahtjeve za brisanjem.

Međutim, važno je napomenuti da se svi posrednici podataka ne nalaze u nadležnosti u kojoj se primjenjuju propisi o zaštiti privatnosti. Iako neki posrednici podataka mogu udovoljiti vašim zahtjevima za brisanje, moguće je da bi vam drugi mogli reći da to nisu dužni prema zakonu.

Ovisno o vašoj pretplati možda imate pravo tražiti od nas da vam pomognemo u slanju zahtjeva za brisanje. Kada vam pomognemo poslati navedene zahtjeve, ne djelujemo u svojstvu vašeg agenta.

Kratke tekstne poruke i slanje teksta u poruci
Ako nam odaberete ustupiti svoj telefonski broj, možemo ga upotrijebiti za registriranje vaše pretplate McAfee i/ili slanje uslužnih obavijesti i podsjetnike. Mogu se primjenjivati tarife za poruke i mobilne podatke. Možete otkazati primanje naših SMS-ova i tekstnih poruka ako se pridržavate uputa koje ste primili u poruci ili u trenutku kad ste pružili svoj telefonski broj (uglavnom odgovaranjem porukom „STOP”). Pomoć možete zatražiti na mrežnom mjestu service.mcafee.com.

Praćenje financijskih transakcija

Prijavne vjerodajnice za svoje račune pružate na vlastiti rizik. Upotrebom naše usluge pristajete na to da mi, izvori podataka koji održavaju vaše račune i sve treće strane koje dolaze u doticaj s vašim vjerodajnicama ili podacima računa povezanih s našom uslugom ne snose odgovornost za gubitke, krađu, ugrožavanje ili zloupotrebu ni u kojem obliku u vezi s našim uslugama (uključujući nemar), osim u mjeri kojoj se takva odgovornost ne može ograničiti mjerodavnim pravom. Mi i izvori podataka ne dajemo nikakva jamstva u vezi s podatcima koji se pružaju našim uslugama – bilo da je riječ o izričitim, impliciranim, statutarnim ili drugim. Osim službenih dokumenata formata PDF računa koje dohvaćamo u vaše ime i pružamo vama bez izmjena, nikakvi podatci pruženi našim uslugama ne predstavljaju službeni zapis nijednog od naših računa.

Zadržavamo pravo na odbijanje registriranja na temelju svoje razumne odluke da: (i) prihvaćanje registriranja može rezultirati kršenjem zakona, pravila ili propisa; (ii) registriranje potječe od korisnika adrese IP ili uređaja za koje je poznato ili za koje se razumno sumnja da sudjeluje u hakiranju ili zloupotrebi drugih usluga ili (iii) registriranje na neki drugi način predstavlja sigurnosni rizik.

Nisu svi izvori podataka podržani i mi ne dajemo izjave ili jamstva povezane s dostupnosti, pristupačnosti ili kvalitete bilo kojeg izvora podataka.

Korisnici pretplata McAfee

Ako vas je nositelj pretplate McAfee pozvao da stvorite račun McAfee i sudjelujete u toj pretplati bez dodanih troškova za vas, razumijete i slažete se da nositelj pretplate McAfee može vidjeti ograničene informacije o vama, vašem uređaju i vašem računu, uključujući vaše ime, vrstu zaštićenog uređaja i vašu razinu zaštite.

Planovi s neograničenom zaštitom uređaja

Neograničeni planovi obuhvaćaju samo kućne uređaje za osobnu, nekomercijalnu upotrebu i podliježu pravilniku o poštenoj upotrebi. Ako imate problem pri dodavanju uređaja, obratite se korisničkoj podršci.

Jamstva i odricanja od odgovornosti

Jamstvo povrata novca u roku od 30 dana
Tijekom prvih 30 dana od kupnje možete odlučiti otkazati pretplatu iz bilo kojeg razloga i zatražiti povrat iznosa koji ste platili. Dodatni pravni lijekovi mogu biti dostupna u zemlji u kojoj ste kupili softver društva McAfee, a neka se navode na kraju ovog dokumenta.

Napadi na podatke
Povredama sigurnosti mogu se uključivati napadi na vaše podatke. Primjerice, virusima i drugim zlonamjernim softverom mogu se izbrisati, uništiti, mijenjati ili šifrirati podatci i datoteke na vašem uređaju. Ako se to dogodi, možete izgubiti pristup vašim podacima i datotekama. Slažete se da snosite odgovornost za sigurnosno kopiranje i pohranjivanje svih podataka i datoteka na uređajima kako biste ih po potrebi mogli sigurno vratiti. Kao što smo ranije naveli u ovim odredbama, prostor na tvrdom disku i prostor za pohranu u oblaku jeftini su. Trebate sigurnosno kopirati svoje važne datoteke na uglednu uslugu za pohranu podataka na mreži i učestalo izvoditi navedenu radnju. Nismo odgovorni za izgubljene ili oštećene datoteke ili prekide zbog napada na vaše podatke.

Visokorizične aktivnosti
Softver i usluge nisu otporni na kvarove niti osmišljeni ili predviđeni za upotrebu u visokorizičnim aktivnostima kao što je uporaba u opasnim okruženjima u kojima je obvezno besprijekorno funkcioniranje, uključujući rad u nuklearnim postrojenjima, sustave komunikacije u zračnom prometu, sustave naoružanja, strojeve za izravno održavanje života ili druge primjene u kojima bi zatajenje softvera ili usluga moglo izravno prouzročiti smrt, ozljede i teška fizička oštećenja ili oštećenja imovine. Ne pružamo bilo koja izričita ili podrazumijevana jamstva primjerenosti za visokorizične aktivnosti.

Ograničenje odgovornosti

Naša odgovornost kao i naših povezanih društava, dobavljača, pružatelja licencija ili trećih strana kao pružatelja usluga vama, prema ili u vezi s ovim uvjetima, [a] ograničena je na cijenu koju ste platili za primjenjivi softver ili usluge za pretplatu u razdoblju u kojem je nastao događaj ili okolnost čija je posljedica odgovornost, ili 100,00 USD u slučaju besplatnog softvera; i [b] isključuje bilo kakvu odgovornost prema vama za bilo koji: [i] neizravni, posebni, povezani ili posljedični gubitak ili štetu, uključujući gubitak dobiti, gubitak ugleda, gubitak plaća za osoblje, prekid rada, kvar ili zastoj rada računala ili gubitak podataka; ili [ii] krađu informacija kojima se može identificirati pojedinac.

Ne pružamo nikakva jamstva i tvrdnje, izričite ili podrazumijevane, glede softvera ili usluga, uključujući jamstva ili uvjete utrživosti, rada, zadovoljavajuće kvalitete, primjerenosti za namjenu, vlasništva i nepovređivanja. Softver i usluge pružaju se „takvi kakvi jesu”. Snosite odgovornost za odabiranje softvera i usluga radi postizanja željenih rezultata, kao i za instaliranje i upotrebljavanje softvera ili usluge. Ne pružamo nikakva jamstva za upotrebu ili rezultate softvera ili usluga. Ne jamčimo da će softver ili rad usluga biti otporni na kvarove, neprekinuti ili bez pogrešaka ili nedostataka, da će softver ili usluge štititi od svih mogućih sigurnosnih prijetnji ili da neće biti nikakvih kvarova ili drugih pogrešaka u softveru ili uslugama prouzročenih virusom, zarazom, crvom ili sličnim zlonamjernim kodom koji mi nismo uveli ili razvili. Nismo odgovorni ni za kakvu nedostupnost ni za prekide u pružanju usluge, za bilo koje izgubljene ili ukradene podatke ili sustave ni za bilo kakvu drugu štetu koja proizlazi iz bilo kojih radnji ili upada ili je povezana s njima.

Slažete se da ograničenja odgovornosti i odricanja od odgovornosti u ovom odjeljku odražavaju naknadu koja se naplaćuje za softver i usluge, a koja bi bez tih ograničenja bila veća. Nijednim dijelom ovog sporazuma ne ograničavaju se bilo koja prava koja imate prema postojećim zakonima o zaštiti potrošača ili drugim primjenjivim zakonima kojih se u svojoj zemlji ne možete odreći, uključujući one izričito navedene u odjeljku o lokalnom zakonskom okviru.

Neke opće napomene

Što se događa kada društvo McAfee izmijeni ove odredbe?

Ponekad mijenjamo ove uvjete i objavljujemo ih na našem mrežnom mjestu. Ako se ne prihvaćate bilo koju od promjena, možete završiti pretplatu njezinim neobnavljanjem i deinstaliranjem softvera kao što se prethodno navodi. Ako obnovite pretplatu, prihvaćate najnovije izdanje ovih uvjeta. Ako ste prihvatili više od jednog izdanja, najnovije izdanje zamjenjuje sva starija izdanja.

Kada je riječ o besplatnom softveru i uslugama, prihvaćate izmjene ovih odredbi nastavkom korištenja besplatnim softverom ili uslugama. Ako se ne prihvaćate bilo koju od izmjena, morate se prestati koristiti uslugom i deinstalirati besplatni softver.

Mogu li društvu McAfee poslati povratne informacije?

Drago nam je primiti vaše povratne informacije o softveru i uslugama. Napominjemo vam da ih upotrebljavamo bez ograničenja.

Što je s troškovima podatkovnog prometa?

Snosite odgovornost za plaćanje svih troškova podatkovnog prometa i mobilne komunikacije povezanih s upotrebljavanjem softvera i usluga.

Zakoni koje zemlje se primjenjuju na ove uvjete?

Nije tajna da različite zemlje imaju različite zakone za potrošače. Kada je riječ o uporabi softvera i usluga te bilo kojim zahtjevima primjenjuju se:

 • zakoni države New York ili, ako se zakoni države New York utvrde neprimjenjivima, zakoni države Delaware
 • zakoni pokrajine Ontario, Kanada, ako ste softver i usluge kupili u Kanadi
 • zakoni Novog Južnog Walesa, Australija, ako ste softver i usluge kupili u Australiji
 • zakoni Singapura, ako ste softver i usluge kupili u Aziji, na Novom Zelandu ili u Oceaniji, isključujući Australiju i Japan
 • zakoni Japana, ako ste softver i usluge kupili u Japanu (ali isključujući pravila o izboru zakona);
 • nacionalni zakoni zemlje u kojima ste kupili softver i usluge ako ste ih nabavili u Europskoj uniji, u Ujedinjenoj Kraljevini, na Islandu, u Norveškoj ili Švicarskoj.

Neovisno o tome koji se lokalni zakon primjenjuje, uvijek se isključuje sljedeće:

 • načela sukoba zakona
 • Konvencija Ujedinjenih naroda o sporazumima o međunarodnoj prodaji robe i
 • Jedinstveni zakon o računalnim informacijskim transakcijama.

Što ako postoji spor?
Većina sporova može se neformalno riješiti ako se obratite korisničkoj službi. Ako ne možemo postići sporazum o rješavanju spora, pokušavamo riješiti sve sporove arbitražom. Međutim, ako živite u Sjedinjenim Američkim Državama, prihvaćate da se svi sporovi vezani uz ovaj sporazum rješavaju arbitražom ili pred sudom za mala potraživanja, kao što podrobnije navodi u odjeljku „Obvezujuća arbitraža i odricanje od prava na skupnu tužbu” u nastavku.

Kontrola izvoza
Softver i usluge podliježu kontroli izvoza u skladu sa zakonima SAD-a i lokalnih zemalja. Slažete se da bez potrebnog ovlaštenja Ureda za industriju i sigurnost Ministarstva trgovine SAD-a ili drugog vladinog tijela koje može biti nadležno za izvoz ili prijenos izravno ili neizravno ne izvozite, ne prenosite, ne ustupate pristup softveru ili uslugama i povezanu dokumentaciju i tehničke podatke pojedincima, pravnim osobama ili zemljama u kojima su izvoženje, prenošenje ili pristupanje ograničeni zakonima o kontroli izvoza, ne dopuštate im pristup softveru, uslugama, povezanoj dokumentaciji ili korištenje njima. Ne upotrebljavate ili ne prenosite bilo koje proizvode društva McAfee za krajnju upotrebu u vezi s nuklearnim, kemijskim ili biološkim oružjima, raketnu tehnologiju ili vojne krajnje korisnike u skladu s 15 CFR Dio 744.21 niti pristupati tim proizvodima, osim ako za to niste ovlašteni propisom ili posebnim dopuštenjem vlade SAD-a ili relevantne lokalne vlade. Ako dobijemo obavijest da je korisnik identificiran kao sankcionirana ili ograničena strana prema mjerodavnom pravu, nismo obvezni ispuniti nijednu svoju obavezu prema ovim odredbama ako se time krše izrečene mjere ili ograničenja. Dodatne se informacije glede izvoza i uvoza proizvoda McAfee, koje se povremeno ažuriraju, mogu pronaći na mrežnom mjestu.

Cjelovitost sporazuma
Ove odredbe tvore cjelovit sporazum između vas i nas u vezi s vašom upotrebom softvera i usluga. Ovim se odredbama zamjenjuju svi prethodni sporazumi ili odredbe između vas i nas u vezi sa softverom i uslugama, kao i sva druga komunikacija, izjava ili oglasi povezani s njima.

Prevedene
inačice Inačice ovih odredbi prevedene s engleskog jezika pružamo samo radi praktičnosti za vas. Ako postoji bilo kakva razlika u značenju ili interpretaciji između prevedenog izdanja i engleske inačice, primjenjuje se englesko izdanje.

Bez odricanja
Dijelova ovih odredbi možemo se odreći samo u potpisanom dokumentu.

Pravne osobe koje izdaju licenciju
Licencije softvera i usluga ustupa vam jedna od sljedećih pravnih osoba:

 • McAfee, LLC, društvo s ograničenom odgovornošću sa sjedištem u Delawareu i uredima na adresi 6220 America Center Drive, San Jose, California 95002, USA, ako se softver preuzme u Sjedinjenim Državama, Meksiku, Srednjoj Americi, Južnoj Americi ili na Karibima;
 • McAfee Consumer Affairs North, LLC, društvo s ograničenom odgovornošću čije je sjedište u Delawareu, a uredi na adresi 6220 America Center Drive, San Jose, Kalifornija 95002, SAD, ako se softver preuzme u Kanadi;
 • McAfee Ireland Limited, čiji su uredi na adresi 1Horgan’s Quay, Waterfront Square, Cork, Irska, T23 PPT8, ako se softver preuzme u Europi, na Bliskom Istoku, u Africi ili zemljama pacifičkog prstena; ili
 • Ako se softver preuzme u Japanu, softver licencira društvo McAfee, LLC. Ako se softver preuzme u Japanu, sve usluge pruža društvo McAfee Co., Ltd. čiji su uredi na adresi Shibuya Mark City West 1-12-1, Dougenzaka, Shibuya-ku, Tokio 150-0043, Japan.
 • McAfee Security Australia Pty Ltd, čiji su uredi na adresi 45 Evans Street, Balmain, Novi Južni Wales 2041, Australija, ako se softver preuzme u Australiji.
 • McAfee (Singapore) Pte Ltd, čiji su uredi na adresi Level 9 Tampinese Junction, 300 Tampines Avenue 5, Singapur, 529653, Singapur, ako se softver preuzme u azijsko-pacifičkoj regiji (isključujući Japan i Australiju)

Informacije za obraćanje društvu McAfee

Služba za korisnike i tehnička podrška: http://service.mcafee.com
Sporovi:
Na ruke: Pravni odjel

društva McAfee6220 America Center Dr

San Jose, CA 95002

Mrežno mjesto McAfee
Slažete se da ćete se pridržavati Odredbi pružanja usluga mrežnog mjesta društva McAfee koje su objedinjene u ovim odredbama.

Lokalne zakonske odredbe

Za potrošače u Australiji
U slučajevima u kojima se bilo koja jamstva potrošačima u skladu sa zakonom o tržišnom natjecanju i zaštiti potrošača iz 2010. (Competition and Consumer Act 2010 (Cth) (CCA) primjenjuju na softver i usluge, a CCA poništava ili zabranjuje odredbe ovih odredbi kojima se isključuju, ograničavaju ili prilagođavaju takva jamstva klijentima, naša se odgovornost temeljem pružanja softvera i usluga zbog neusklađenosti s takvim jamstvima klijentima ograničava na pružanje sljedećih pravnih lijekova: 

Naše usluge isporučuju se s jamstvima koja se ne mogu isključiti u skladu sa zakonom o zaštiti potrošača u Australiji. Kada se dogodi veliki kvar usluge, imate pravo:

 • otkazati ugovor o pružanju usluga s nama i
 • dobiti povrat za neiskorišteni dio ili naknadu za smanjenu vrijednost.

Imate pravo i na naknadu za bilo koji drugi razumno predvidivi gubitak ili štetu. Ako kvar ne predstavlja veliki kvar, imate pravo na rješavanje problema s uslugom u razumnom roku i, ako to nije učinjeno, na raskid ugovora i ostvarivanje povrata za neiskorišteni dio ugovora.

Naši proizvodi isporučuju se s jamstvima koja se ne mogu isključiti u skladu sa zakonom o zaštiti potrošača u Australiji. Imate pravo na zamjenu ili povrat novca za veći kvar i pravo na naknadu za svaki drugi razumno predvidivi gubitak ili oštećenje. Imate pravo i na popravak proizvoda ili zamjenu ako proizvodi ne budu prihvatljive kvalitete, a kvar nije veći kvar. 

Ovo jamstvo pruža društvo McAfee Ireland Limited. Pošaljite sve zahtjeve na temelju tog jamstva na adresu:

Pravni odjel
McAfee Security Australia Pty Ltd 
45 Evans Street,
Balmain, NSW, 2041
Australija

Za potrošače u Francuskoj
Conformément aux dispositions de l’article L. 215-4 du code de la consommation, les clauses suivantes sont reproduites :

Pour les contrats de prestations de services conclus pour une durée déterminée avec une clause de reconduction tacite, le professionnel prestataire de services informe le consommateur par écrit, par lettre nominative ou courrier électronique dédiés, au plus tôt trois mois et au plus tard un mois avant le terme de la période autorisant le rejet de la reconduction, de la possibilité de ne pas reconduire le contrat qu'il a conclu avec une clause de reconduction tacite. Cette information, délivrée dans des termes clairs et compréhensibles, mentionne, dans un encadré apparent, la date limite de non-reconduction.

Lorsque cette information ne lui a pas été adressée conformément aux dispositions du premier alinéa, le consommateur peut mettre gratuitement un terme au contrat, à tout moment à compter de la date de reconduction. 

Les avances effectuées après la dernière date de reconduction ou, s'agissant des contrats à durée indéterminée, après la date de transformation du contrat initial à durée déterminée, sont dans ce cas remboursées dans un délai de trente jours à compter de la date de résiliation, déduction faite des sommes correspondant, jusqu'à celle-ci, à l'exécution du contrat. 

Les dispositions du présent article s'appliquent sans préjudice de celles qui soumettent légalement certains contrats à des règles particulières en ce qui concerne l'information du consommateur.

Lorsque le professionnel n'a pas procédé au remboursement dans les conditions prévues à l'article L. 215-1, les sommes dues sont productives d'intérêts au taux légal.

Le médiateur suivant est à votre disposition : Centre de Médiation et d'Arbitrage de Paris, CMAP (dont les coordonnées sont les suivantes:

39 avenue Franklin D. Roosevelt – 75008 Paris – https://www.cmap.fr/le-cmap/nous-saisir/

Za potrošače u Njemačkoj

U ovom se odjeljku objašnjava kako njemački zakon o poštenom sporazumu s potrošačima utječe na vašu pretplatu.

Odjeljak se primjenjuje samo na ugovore između društva McAfee i potrošača čije je redovito poslovno sjedište u Saveznoj Republici Njemačkoj (Njemačka) od 1. ožujka 2022. Potrošač je bilo koja fizička osoba koja stupa u pravnu transakciju u svrhe koje ponajprije nisu ni komercijalne ni povezane sa samozaposlenjem (13. odjeljak njemačkog Građanskog zakonika).

Vaša se početna pretplata automatski obnavlja na neodređeno razdoblje osim ako ne isključite automatsko obnavljanje u svojim postavkama pod stavkom Moj račun ili ako ne otkažete pretplatu drugim metodama (npr. putem funkcionalnosti „otkaži pretplatu ovdje” na početnoj stranici društva McAfee). Nakon početnog vremena trajanja vaše pretplate imate mogućnost otkazati je u bilo koje vrijeme ako pošaljete obavijest jedan mjesec prije.

Kao što je opisano u odjeljku „Kako funkcionira automatsko obnavljanje?” u Licencnom ugovoru društva McAfee, 30 dana prije kraja razdoblja pretplate društvo McAfee obavještava vas o automatskom obnavljanju vaše pretplate i tereti vas unaprijed za primjenjive naknade za upotrebu proizvoda McAfee za razdoblje od jedne godine. Nakon završetka razdoblja obnavljanja od jedne godine, društvo McAfee ponovno vas obavještava i tereti vas unaprijed.

Ako odlučite otkazati pretplatu, to možete ako pristupite odjeljku Vertrag hier beenden na poveznici na početnoj stranici društva McAfee. Društvo McAfee obavlja povrat za sve vaše unaprijed plaćene naknade za obnavljanje na osnovi izračunatog udjela (iznos povrata ovisi o razdoblju tijekom kojeg ste upotrebljavali proizvod McAfee). Pojedinosti potražite u Pravilniku o povratu novca za potrošačke proizvode McAfee (za njemačke korisnike).

Za korisnike u Nizozemskoj
Svaka se vaša izvorna pretplata automatski obnavlja na neodređeno vrijeme. Možete otkazati obnovljenu pretplatu u bilo koje vrijeme nakon obnavljanja ako se obratite Službi za korisnike i date obavijest o namjeri otkazivanja barem 30 dana unaprijed i pružit ćemo vam povrat novca prema izračunatom udjelu u skladu s lokalnim zakonom.

Sporovi

Obvezujuća arbitraža i odricanje od skupne tužbe

Ova se klauzula odnosi na korisnike u SAD-u.

Sporazum o arbitraži
Vi i McAfee slažete/slaže se da se bilo koji zahtjev ili spor koji nastanu zbog ovog sporazuma ili u vezi s njim (zahtjev) rješavaju povjerljivom obvezujućom arbitražom koja je uređena Saveznim zakonom o arbitraži. To uključuje zahtjeve koje postavimo/postavite/postave mi, vi, drugi u vaše ime ili osobe povezane s vama ili nama, kao što su zaposlenici, društva-kćeri i nasljednici.

Vi i mi slažemo se da nijednu skupnu tužbu ili drugu kolektivnu tužbu, objedinjenu ili zastupničku tužbu ne može zagovarati arbitraža, sudska ili neka druga. Svi zahtjevi, bilo u arbitraži ili na drugi način, moraju se iznijeti isključivo u vaše vlastito ime ili u ime društva McAfee, a ne kao tužitelj ili sudionik skupne tužbe u bilo kojem navedenom skupnom ili kolektivnom postupku. Mi  i vi odričemo se prava na pokretanje skupne tužbe ili sudjelovanje u njoj ili parnice za potraživanje na sudu pred sudcem ili porotom.

Obavijest o sporu 
Strana je obvezna pisanim putem obavijestiti drugu stranu 60 dana prije pokretanja arbitraže. Obavijesti za nas treba poslati na adresu: McAfee, LLC, 6220 America Center Dr, San Jose, CA 95002, Na ruke: Pravni odjel. U obavijesti treba navesti vaše ime i prezime, adresu i informacije za obraćanje, činjenice koje su prouzročile nastanak spora i traženu odluku. Vi i mi trebamo uložiti razumne napore da bismo riješili bilo koji spor kroz neformalne pregovore u roku od 60 dana od dana slanja obavijesti o sporu. Nakon isteka 60 dana, i jedna i druga strana mogu pokrenuti arbitražu ako se spor ne riješi. Ove obaveze vezane uz obavijest ne mijenjaju rok zastare primjenjiv na bilo koji zahtjev.

Vođenje arbitraže

 • Odabire se jedan, neutralni arbitar, koji je ili odvjetnik koji obavlja praksu u odgovarajućoj nadležnosti i ima najmanje 10 godina iskustva ili umirovljeni sudac u skladu s pravilima Američkog udruženja za arbitražu (AAA); i za njega su obvezujući uvjeti ovog sporazuma. 
 • Primjenjuju se pravila arbitraže (pravila komercijalne arbitraže ili pravila arbitraže za potrošače prema AAA-u), kako su preinačena ovim sporazumom. 
 • Svi arbitražni postupci vode se na engleskom jeziku. 
 • Osim za potraživanja ili protupotraživanja iznosa manjih od 25.000,00 USD, sudac izdaje obrazloženu pisanu odluku u kojoj se dostatno objašnjavaju bitni nalazi i zaključci na kojima se odluka temelji, a odluka je povjerljiva i objavljuje se samo kako je nužno za dobivanje presude ili kako se propisuje zakonom.

Troškovi
Pristojbu za podnošenje zahtjeva plaća onaj tko pokrene arbitražu. Ako se novčani iznos dodijeli u vašu korist, nadoknadit ćemo vam pristojbu za podnošenje zahtjeva ako ste je vi platili. Možemo vam nadoknaditi ili unaprijed isplatiti pristojbu za podnošenje zahtjeva ako smatramo da postoji dobar razlog da to učinimo (npr. ne možete si priuštiti pristojbe). Pravila arbitraže primjenjuju se u odnosu na sve druge naknade i izdatke te svaka strana snositi svoje pravne troškove i izdatke, osim ako sudac ne odluči drugačije.

Mogućnost suda za mala potraživanja
Ako ste individualni klijent, možete odlučiti pokrenuti protiv nas spor male vrijednosti u svojoj zemlji prebivališta ili u okrugu Santa Clara, Kalifornija, ako ispunjavate zahtjeve suda.

Pridržavanje prava na primjenu privremenih pravnih sredstava
Unatoč ovoj arbitražnoj klauzuli, i dalje imamo pravo na uporabu pravnih lijekova za samopomoć ili traženje sudske zabrane, ovrhe ili naloga za zapljenu u bilo kojem trenutku.

Suprotstavljene odredbe
Ovaj sporazum o arbitraži ima prednost pred bilo kojim sukobljenim odredbama pravila arbitraže ili bilo kojim drugim primjenjivim odredbama arbitraže. Ako se bilo koji dio ovog sporazuma o arbitraži smatra nevažećim ili neprovedivim, time se ne utječe na važenje drugih odredbi sporazuma o arbitraži, s tim da (a) ako se zabrana skupne arbitraže smatra nevažećom, tada je cijeli sporazum o arbitraži ništavan i (b) ako se zabrana o arbitraži zastupničkih zahtjeva iznesenih kao privatna tužba preko državnog odvjetništva smatra nevažećom, tada je sporazum o arbitraži ništavan samo u odnosu na takve zahtjeve.

Odricanje od suđenja uz sudjelovanje porote
Ako se iz bilo kojeg razloga o zahtjevu odlučuje na sudu umjesto arbitražom, vi i mi suglasni smo da u suđenju ne sudjeluje porota. Vi i mi bezuvjetno se odričete/odričemo bilo kakvih prava na suđenje uz sudjelovanje porote u bilo kojem sporu koji se na bilo koji način odnosi na sporazum ili nastaje zbog njega ili zbog bilo kojeg softvera ili bilo kojih usluga. U slučaju parničenja ovaj odlomak može postati dio predmeta da bi se pokazao pisani pristanak na suđenje na sudu. Ovim se odlomkom ni na koji način ne poništava valjanost sporazuma za arbitražu sporova.

Za potrošače iz Europske unije 
Služba za mrežno rješavanje sporova (ODR) i Alternativno rješavanje sporova (ADR). Zakonom smo obvezni navesti poveznicu sa svog mrežnog mjesta na platformu EU-a za ODR: https://ec.europa.eu/info/live-work-travel-eu/consumers/resolve-your-consumer-complaint. Nismo obvezni upotrebljavati ADR ako imate pritužbu na nas. Ako imate pritužbu na nas koju ne možemo riješiti primjenom svojih internih postupaka za rješavanje pritužbi, obraćamo vam se pismom ili e-poštom u vezi sa svojom spremnosti na prosljeđivanje slučaja ADR-u. Možete nam se obratiti putem našeg mrežnog mjesta.

Posljednje ažuriranje: 1. veljače 2024.

McAfee Secure Home Platform


Welcome to the McAfee Secure Home Platform! These Terms of Service (“Terms”) affect your legal rights, so please read them carefully. These Terms apply to your access and use of a home wireless network (the “Home Network”) that is protected by McAfee Secure Home Platform (“Platform”). If you will be managing the settings of the Home Network through the Secure Home Platform mobile application (the “App”), then these Terms also apply to you (“Home Network Administrator”) and your use of the App. You may access the Home Network from your personal computer, tablet, mobile device or other Internet-capable device (“your Device”).  In order to access and use the Home Network and/or the App, you must agree to these Terms. The Platform and the App are provided by the applicable McAfee legal entity identified in Section 17 (collectively, “McAfee”, “we”, “us”, or “our”).

By clicking “I accept”, or by accessing or using the Home Network and/or the App, you agree to be bound by these Terms and all terms incorporated by reference. We have included links to additional terms, such as our Privacy Notice which are important and together create this legal agreement that applies to you.  If you do not agree to these Terms, including the mandatory arbitration provision and class action waiver in Section 12, you may not access or use the Home Network or the App.

McAfee reserves the right to change or modify these Terms at any time and in our sole discretion. If we make changes to these Terms, we will provide notice of such changes, such as by providing notice through the Home Network or updating the “Last Updated” date at the beginning of these Terms. By continuing to access or use the Home Network and/or App, you confirm your acceptance of the revised Terms and all of the terms incorporated therein by reference. We encourage you to review the Terms frequently to ensure that you understand the terms and conditions that apply when you access or use the Home Network and/or App. If you do not agree to the revised Terms, you may not access or use the Home Network and/or App.

1. SHARING OF DATA

You acknowledge that the Home Network Administrator may receive information about your use of the Home Network, including without limitation, your name, the type of Device you have, and the sites that you visit (for example, the Home Network Administrator may receive a notification if you visit a website that has parental control restrictions enabled). If you do not wish for the Home Network Administrator to receive this information, do not use the Home Network.

2.  PRIVACY

Our Privacy Notice is incorporated by reference into these Terms, and you understand that you are agreeing to the terms therein by accessing or using the Home Network and/or App. Please review the Privacy Notice for additional information about how we collect, use, and disclose information about you. The Privacy Notice applies solely to our use of information about you.  You acknowledge that the policy does not govern the Home Network Administrator’s use of any information about you that the Home Network Administrator receives, or any use of your information by any Internet Service Provider or other third party. 

3. ADDITIONAL PROVISIONS REGARDING THE APP 

Use of the App is permitted only by the Home Network Administrator. If you are not the Home Network Administrator, you have no right to use the App. If you are the Home Network Administrator, in order to use the App, you will need to register for a Platform user account (“Account”) through the App. By creating an Account, you agree to (i) provide accurate, current and complete Account information, (ii) maintain and promptly update, as necessary, your Account information, and (iii) maintain the security of your Account credentials. You agree that we can rely on the instructions of the person that establishes the Account related to your Home Network.  You are not permitted to let other individuals use your Account credentials. You understand that letting another individual control the Home Network through your Account may result in changes to your Platform configurations and permissions. You acknowledge that McAfee has no responsibility to you with respect to the actions of such parties. As such, you are solely responsible for maintaining the confidentiality of your Account login information and for all activities that occur under your Account.

4.  UNLAWFUL AND PROHIBITED USE

As a specific condition of your access to the Home Network, you explicitly agree not to use the Home Network for any purpose that is unlawful or prohibited by these Terms. You agree: (i) not to violate any applicable law, contract, intellectual property or other third-party right or commit a tort; (ii) not to engage in any harassing, threatening, intimidating, predatory or stalking conduct; not to use the Home Network in any way that could damage, disable, overburden, or impair the Home Network, or interfere with anyone else's use of the Home Network, (iii) not to attempt to gain unauthorized access to the Platform or the App, through hacking, password mining or any other means, (iv) not to attempt to reverse engineer any portion of the Platform or the App, or attempt to infringe the intellectual property rights of others in any way, (v) not to obtain or attempt to obtain any materials or information through any means not intentionally made available through the Home Network or App, (vi) to act responsibly and not use the Home Network or App for any fraudulent, unlawful, harassing, abusive, illegal, or unauthorized purpose, or engage in, encourage or promote any activity that violates these Terms. You further acknowledge and agree that a violation of these Terms may result in a denial of access to the Home Network and App without notice and may subject you to administrative penalty and/or criminal liability.

Additionally, if you are a Home Network Administrator, you agree that you will not permit anyone else to access or use your Account.

5. SECURITY WARNING

Wireless communications, including those sent over the Home Network, are not secure communications. McAfee is not responsible for the privacy of activity using the Home Network. For security purposes, activity on the Home Network may be monitored, but there is no obligation on McAfee to do so or to take any action even if it does.

6. AVAILABILITY OF THE PLATFORM; AUTOMATIC UPDATES

Availability of the Platform. While we aim for the Platform to be highly reliable and available, you acknowledge that it may not be available 100% of the time. The Platform is subject to sporadic interruptions and failures for a variety of reasons beyond our control, including router failure, Wi-Fi intermittency, service provider or your mobile carrier uptime, viruses, bugs or other issues present in your router equipment, computer or other devices connected to your Home Network, and your App configurations, among others. You acknowledge these limitations and agree that McAfee is not responsible for any damages allegedly caused by the failure or delay of the Platform. Additionally, you are solely responsible for any fees charged directly by such third parties in connection with your use of the Platform and for your compliance with all applicable agreements and policies provided by such third parties.

Automatic Updates. We may from time to time develop updates, patches, bug fixes, and other modifications to the Software (“Updates”) at no cost to you. Updates may be automatically installed without providing any additional notice or receiving any additional consent from you. By accessing or using the Software, you consent to automatic Updates. You further acknowledge that you may be required to install Updates to use the Software, and to promptly install any Update we provide.

7. PROPRIETARY RIGHTS

McAfee Property. You acknowledge that all of the intellectual property rights, including without limitation copyrights, patents, trademarks, and trade secrets in the Platform and the App (and in the underlying technology) are owned by McAfee, its affiliates or its licensors. All rights not expressly licensed are reserved.

Feedback. You may choose to, or we may invite you to submit, comments, ideas, suggestions, or concerns about the Platform and the App (collectively, “Feedback”). By submitting any Feedback, you agree that your submissions are voluntary, gratuitous, unsolicited, and without restriction, and will not place McAfee under any fiduciary or other obligation. You acknowledge that McAfee may use, copy, modify, publish, or redistribute your submissions for any purpose without any compensation to you. You further agree that McAfee does not waive any rights to use similar or related ideas previously known to McAfee, whether developed by its employees or obtained from other sources. 

8. LIMITED LICENSE

We are pleased to grant you a nonexclusive, revocable, non-assignable, non-sublicensable, limited license to use the Platform and the App for personal use only and in accordance with these Terms and all applicable laws and regulations. The Platform is intended to be used only on the router on which it is pre-installed, and the App is intended to be used only on a supported mobile device owned by you.  Unless explicitly stated by us, nothing in these Terms shall be construed as conferring any right or license to any patent, copyright, trademark, or other proprietary right of McAfee or any third party, whether by estoppel, implication or otherwise. This license is nontransferable and is revocable by us in the event you violate this Agreement.  Upon any termination of this license, you must immediately cease all use of the Platform and App. 

9.  LIMITED WARRANTY; DISCLAIMERS

Except for the limited warranty below, McAfee disclaims any and all other warranties, and any and all responsibility for any loss, injury, claim, liability, or damage of any kind resulting from, arising out of, or in any way related to (a) any errors in or omissions on or from the Home Network or App, including but not limited to technical inaccuracies and typographical errors, (b) any third party websites or content therein directly or indirectly accessed through links on the Home Network or App, including but not limited to any errors in or omissions contained therein, (c) the unavailability of the Home Network or App, (d) your use of the Home Network or App, (e) your use of any equipment or software in connection with the Home Network or App, or (f) information you might access or encounter or any activity that results from your access, encounter or activity on the internet.

Any dealings with any third parties (including advertisers and/or sponsors) appearing on the Home Network, and any other terms, conditions, warranties or representations associated with such dealings are solely between you and those third parties. We are not responsible for examining or evaluating, and do not warrant the offerings of, any of these businesses or individuals or the content of their websites. McAfee does not assume any responsibility or liability for the actions, products, or website contents of any third parties. You should carefully review their privacy statements and other conditions of use.

The Platform, Home Network, and App are provided on an “as is” and “as available” basis without warranties of any kind. McAfee makes no warranties or representations, and expressly disclaims any and all warranties, including but not limited to the implied warranties of design, merchantability, fitness for a particular purpose, and title, any warranties arising from a course of dealing, usage, or trade practice, and any warranties of non-infringement of any third party's patent(s), trade secret(s), copyright(s) or other intellectual property rights. McAfee will not be liable for any damages (including direct, indirect, incidental, consequential, special or punitive). McAfee does not warrant that the operation of the Home Network or App will be uninterrupted or error-free. No oral or written information given by McAfee or an authorized representative of McAfee shall create any warranty.

In addition, McAfee does not represent or warrant that the Platform, Home Network, and App are accurate, complete, reliable, current or error-free, or that the content or websites that you or users of your Home Network request, receive, or visit will be safe, legal, acceptable, or appropriate for a particular age. You acknowledge that any age-based filtering based on your App configurations may not be 100% accurate, and that McAfee is not responsible in the event that certain content on your Home Network is not appropriately filtered according to your configurations. While McAfee attempts to make your access to and use of the Platform, Home Network, and App safe, we cannot and do not represent or warrant that the Platform, Home Network, or App, or our servers are free of viruses or other harmful components. You assume the entire risk as to the quality and performance of the Platform, Home Network, and App.

You acknowledge that some security breaches involve attacks on data. For example, there are viruses and other malware that: (i) delete or destroy your data (sometimes individual files, but sometimes even an entire disk by corrupting a master boot record or other key element); (ii) modify your files (such as parasitic malware that attaches itself to a file and modifies the file to enable its own execution and/or propagation); and (iii) encrypt files on your drive (such as ransomware that uses asymmetric encryption). The best way for you to protect yourself from these types of attacks is frequent back-ups of your data to another device/location. That way, you have another copy of the data in the event that the attacking software has deleted, modified, or destroyed the data. It is your sole and exclusive responsibility to back-up all data and files on your device so that they can be restored in the event of an attack on your data. Without such a back-up, it may not be possible to restore the deleted/destroyed/modified data. McAfee is not liable for loss of or recovery of data, or for files or loss of use of systems or networks arising from attacks on data.

Limited Warranty. We warrant that the Platform will perform substantially in accordance with the product description provided at McAfee.com. If you are dissatisfied with any portion of the Platform or the App, or with any of these Terms, your sole and exclusive remedy is to discontinue using the Home Network.

10. LIMITATION OF LIABILITY

Under no circumstances are we or our suppliers, licensors or other third-party service providers liable to you for any: (a) indirect, special, incidental, or consequential damages; (b) theft of personally identifiable information or cost of procuring substitute services, and (c) damages for loss of profits, loss of goodwill, loss of personnel salaries, work stoppage, computer failure or malfunction, loss of data, or negligence of any kind, or for any other nondirect damage or loss.  In no event will our, our affiliates’ or our suppliers’, licensors’ or other third-party service providers’ aggregate liability to you for direct damages under these terms exceed the greater of (i) the price you paid for the Platform service, or (ii) if you have not paid McAfee for the use of any services, $100.00 USD (one-hundred U.S. dollars).  Nothing in these Terms limits any rights you may have under existing consumer-protection statutes or other applicable laws that may not be waived by contract in your jurisdiction.

11. INDEMNIFICATION

To the fullest extent permitted by applicable law, you agree to indemnify, defend, and hold McAfee and its past, present, and future employees, officers, directors, contractors, equity holders, parent companies, subsidiaries, affiliates, licensors and suppliers (collectively, the “McAfee Parties”) harmless from any damages, liabilities, claims, demands, awards, judgments, losses, fees, expenses, and costs of every kind and nature whatsoever, whether known or unknown, foreseen or unforeseen, matured or unmatured, or suspected or unsuspected, in law or in equity, whether in tort, contract, or otherwise (collectively, “Claims”) made by any third party due to or arising out of (i) any misuse by you or anyone you authorize to use the Home Network, your Account, or the App; (ii) your violation of these Terms or any other applicable terms, policies, warnings, or instructions provided by McAfee or a third party in relation to the Home Network or App; (iii) any Feedback you provide; or (iv) your violation of any law or the rights of a third party. You agree to promptly notify McAfee of any third party Claims, cooperate with defending such Claims (including, but not limited to, attorneys’ fees and expenses, court costs, costs of settlement and costs of pursuing indemnification and insurance). You further agree that McAfee Parties shall have control of the defense or settlement of any third party Claims. This indemnity is in addition to, and not in lieu of, any other indemnities set forth in a written agreement between you and McAfee.

12. BINDING ARBITRATION AND CLASS ACTION WAIVER

Agreement to Arbitrate Disputes. Any claim, dispute or controversy of any kind, regardless of the type of claim or legal theory or remedy (“Claim”) by either you or us against the other arising from, relating to or in any way concerning the Terms, the Home Network, the App, or any other services you receive from us (or from any advertising for any such products or services) shall, at the demand of either party, be resolved by confidential binding arbitration.  This agreement to arbitrate also includes: (i) claims relating to the enforceability or interpretation of any of these arbitration provisions; (ii) Claims by you, and also Claims made on your behalf or connected to you, such as an employee, representative, agent, predecessor, successor, heir, assignee, or trustee in bankruptcy; (iii) Claims that relate directly to us, and/or to our parent, affiliates, successors, assignees, employees, and agents; and (iv)  Claims asserted as part of a class action, private attorney general or other representative action, it being expressly understood and agreed to that the arbitration of such claims must proceed on an individual (non-class, non-representative) basis and the arbitrator may award relief only on an individual (non-class and non-representative) basis. You and we agree that no class action, consolidated action, private attorney general or other representative claims may be pursued in arbitration, nor may such actions be pursued in court.  By accepting this arbitration agreement, you agree to waive the right to initiate or participate in a class action, representative action, private attorney general action or consolidated arbitration in any matter encompassed by this arbitration provision.

Notice of Dispute. The party seeking arbitration must first notify the other party of the dispute in writing at least 60 days in advance of initiating arbitration.  Notice should be sent to McAfee, 5000 Headquarters Drive, Plano, TX 75024, Attention: Legal Department.  The notice must include your name, address, and contact information, the facts giving rise to the dispute, and the relief requested.  You and McAfee will attempt to resolve any dispute through informal negotiation within 60 days from the date of the Notice of Dispute is sent.  After 60 days, you or we may commence arbitration.

Administration of Arbitration. If any dispute is not resolved by informal negotiation, any claim, dispute, or controversy will be, at the demand of either party, conducted exclusively by binding arbitration governed by the Federal Arbitration Act (“FAA”), and not state law.  You are giving up the right to litigate (or participate as a party or class member in) all disputes in court before a judge or jury.  Instead, all disputes will be resolved on an individual basis before a single, neutral arbitrator and the proceeding shall be confidential.  The arbitrator will be either a lawyer admitted to practice law in his or her jurisdiction and with at least ten years’ experience, or a retired or former judge selected in accordance with the rules of the AAA.  The arbitrator is bound by the terms of this Agreement, and the arbitration shall be governed by the Commercial Arbitration Rules and Supplementary Procedures for Consumer Related Disputes of the AAA, as modified by this Agreement (the “Arbitration Rules”).  For more information, see adr.org or call 1-800-778-7879. 

All arbitration proceedings shall be conducted in English, and the United States FAA shall govern the interpretation, enforcement, and proceedings pursuant to the binding arbitration clause in these Terms.  The award shall be confidential and only disclosed as is necessary to obtain judgment or as otherwise required by law.  You and we further agree that a judgment may be entered upon the award by any court having jurisdiction.  The arbitration award shall determine the rights and obligations between the named parties only, and only in respect of the claims in arbitration, and shall not have any bearing on the rights and obligations of any other dispute.

Costs. The party initiating the arbitration shall pay the initial filing fee.  If you file the arbitration and an award is rendered in your favor, we will reimburse your filing fee.  We will pay the fees and costs for the first day of any hearing.  All other fees and costs will be allocated in accordance with the arbitration rules.  However, we will advance or reimburse filing and other fees if the arbitrator rules that you cannot afford to pay them or if you ask us and we determine there is a good reason for doing so.  Each party shall bear the expense of their respective attorneys, experts, witnesses, and other expenses, regardless of who prevails, but a party may recover any or all expenses from another party if the arbitrator, applying applicable law, so determines.

Right to Resort to Provisional Remedies Preserved. Nothing herein shall be deemed to limit or constrain our right to resort to self-help remedies or to comply with legal process, or to obtain provisional remedies such as injunctive relief, attachment, or garnishment by a court having appropriate jurisdiction; provided, however, that you or we may elect to arbitrate any dispute related to such provisional remedies.

Conflicting Terms. In the event of a conflict between the Arbitration Rules and this arbitration agreement, this arbitration agreement shall govern.  If any portion of this arbitration agreement is deemed invalid or unenforceable, it shall not invalidate the other provisions of the arbitration agreement, provided, however, that (a) if the prohibition on classwide arbitration is deemed invalid, then this entire arbitration agreement shall be null and void; and (b) if the prohibition on arbitration of representative claims brought in a private attorney general capacity is deemed invalid, then the arbitration agreement shall be null and void as to such claims only.  This arbitration agreement shall survive the termination or cancellation of these Terms.  In the event of a conflict between this arbitration agreement and any other applicable arbitration provision, this arbitration agreement shall control.

Waiver of Jury Trial. If for any reason a claim proceeds in court rather than through arbitration, you and McAfee agree that there will not be a jury trial.  You and McAfee unconditionally waive any right to trial by jury in any dispute that in any way relates to or arises out of these Terms or from any services you receive from us (or from any advertising for any such services).  In the event of litigation, this paragraph may be filed to show a written consent to a trial by the court.

13. GOVERNING LAW

Except as provided in Section 18 below, these Terms, your access to and use of the Home Network, the relationship of the parties, and any disputes arising out of, concerning, or relating to the Terms, including any disputes between you and McAfee, will be governed by and construed in accordance with the laws of the State of New York, excluding its conflict of law principles, except that the FAA governs all provisions relating to arbitration.  If for any reason, the laws of the State of New York are found not to apply, then these Terms, the use of the Platform, the relationship of the parties, and any disputes arising out of, concerning, or relating to these Terms, including any disputes between you and McAfee, will be governed by and construed in accordance with the laws of the State of Delaware, excluding its conflict of law principles, except that the FAA governs all provisions relating to arbitration.  The United Nations Convention on Contracts for the International Sale of Goods and the Uniform Computer Information Transactions Act do not apply to the Home Network.

14. TERMINATION

These Terms will remain in full force and effect so long as you continue to access or use the Home Network and/or App, or until terminated in accordance with the provisions of these Terms. At any time, McAfee may (i) suspend or terminate your rights to access or use the Home Network and/or App, or (ii) terminate these Terms with respect to you if McAfee in good faith believes that you have used the Home Network or App in violation of these Terms, including any incorporated guidelines, terms or rules. Upon termination of these Terms, your right to use the Home Network and App will automatically terminate.

15. SEVERABILITY

If any provision or part of a provision of these Terms is unlawful, void or unenforceable, that provision or part of the provision is deemed severable from these Terms and does not affect the validity and enforceability of any remaining provisions.

16. ENTIRE AGREEMENT

These Terms constitute the entire agreement between you and McAfee relating to your access to and use of the Home Network and, if you are the Home Network Administrator, your access to and use of the App. The failure of McAfee to exercise or enforce any right or provision of these Terms will not operate as a waiver of such right or provision. The section titles in these Terms are for convenience only and have no legal or contractual effect. Except as otherwise provided herein, these Terms are intended solely for the benefit of the parties and are not intended to confer third party beneficiary rights upon any other person or entity.

17.  LICENSING ENTITIES

The Platform is licensed to you by one of these legal entities:

(a) McAfee, LLC., a Delaware corporation, with offices located at 2821 Mission College Blvd., Santa Clara, California 95054, USA, if the Platform is used in North America, Central America, South America, or the Caribbean;
(b) McAfee Ireland Limited, with offices located at Building 2000 City Gate, Mahon, Cork, Ireland if the Platform is used in Europe, the Middle East, Africa, Asia, or the Pacific Rim; or
(c) McAfee Co., Ltd. with offices located at Shibuya Mark City West Building 12-1, Dougenzaka 1-Chome, Shibuya-ku, Tokyo 150-0043, Japan, if the Platform is used in Japan.

18. LOCAL LAW

The subsections below contain information regarding the local laws of certain jurisdictions that will apply to this Agreement and may supersede certain provisions as referenced herein.

Australia – For consumers in Australia:

The benefits to you under the limited warranty in Section 9 of this Agreement are in addition to other rights and remedies of you may have under a law in relation to the goods or services to which the warranty relates. Our goods come with guarantees that cannot be excluded under Schedule 2 of the Competition and Consumer Act 2010 (Cth) (“Australian Consumer Law”). You are entitled to a replacement or refund for a major failure and compensation for any other reasonably foreseeable loss or damage. You are also entitled to have the goods repaired or replaced if the goods fail to be of acceptable quality and the failure does not amount to a major failure. This warranty is made by McAfee Ireland Limited, with offices located at Building 2000 City Gate, Mahon, Cork, Ireland, but you may call 1-800-998-887 with questions regarding our warranty for Australian customers. Any claims made under this warranty must be sent, at your expense, to the following address:

Legal Department

McAfee Australia Pty Ltd
Level 20
201 Miller Street
North Sydney NSW 2060

For customers located in Australia, if a tangible medium on which software was delivered is defective, you must return the defective medium to us at your expense, with a copy of your receipt, within 14 days of discovering the defect. We will notify you of receipt within 14 days of receiving it.

The disclaimers in Section 9 do not apply to you to the extent that Australian law does not allow the exclusion or limitation of any applicable statutory guarantees, express or implied warranties, conditions, representations or terms. In that case, the express or implied warranties are limited to the maximum extent permitted by applicable law.

The limitations on liability set forth in Section 10 do not apply to consumers in Australia.

Nothing in this agreement limits any rights you may have under existing consumer-protection statutes or other applicable laws, including Australian consumer law, that may not be waived by contract in your jurisdiction.

Canada – If you downloaded the App in Canada, unless expressly prohibited by local law, then these Terms, the use of the Home Network and App, the relationship of the parties, and any disputes arising out of, concerning, or relating to these Terms, including any disputes between you and us, will be governed by and construed in accordance with the laws in force in the Province of Ontario, Canada.

European Union, Iceland, Norway, or Switzerland – If you acquired the App in the European Union, Iceland, Norway, or Switzerland, then national law of the country where you downloaded the App applies.

Japan – If you downloaded the App in Japan, then these Terms, the use of the Home Network and App, the relationship of the parties, and any disputes arising out of, concerning, or relating to these Terms, including any disputes between you and us, will be governed by and construed in accordance with Japanese law without regard to its choice-of-law rules.

19. ADDITIONAL TERMS FOR THE APP

NOTICE REGARDING APPLE

Notwithstanding any terms to the contrary in these Terms, the following additional terms will apply to the download of the App for use on the iPhone, iPod Touch or iPad:

You and McAfee acknowledge that these Terms are solely between you and McAfee, and not with Apple, Inc. ("Apple"), and that McAfee, not Apple, is solely responsible for the Software, the content thereof, maintenance, support services and warranty therefor, and addressing any claims relating thereto (e.g., product liability, legal compliance or intellectual property infringement). You acknowledge and agree that the availability of the App is dependent on the third party from which you received the App, e.g., the Apple iPhone App Store ("App Store"). You agree to pay all fees charged by the App Store in connection with the App (if any). You further acknowledge that the usage rules for the App are subject to any additional restrictions set forth in the Usage Rules for the Apple App Store Terms of Software ("Apple Usage Rules") as of the date you download the App. In the event of any conflict between the terms and conditions of the Apple Usage Rules and the terms and conditions of these Terms, the terms and conditions of the Apple Usage Rules will govern if they are more restrictive.

Scope of License. The license granted to you is limited to a non-transferable license to use the App on any iPhone, iPod Touch or iPad that you own or control as permitted by the Apple Usage Rules.

Maintenance and Support. McAfee is solely responsible for providing maintenance and support services with respect to the App. You acknowledge and agree that Apple has no obligation whatsoever to furnish any maintenance and support services with respect to the App.

Warranty. You acknowledge and agree that Apple is not responsible for any product warranties, whether express or implied by law, with respect to the App. In the event of any failure of the App to conform to any applicable warranty, you may notify Apple, and Apple will refund the purchase price, if any, paid to Apple for the App by you, and to the maximum extent permitted by applicable law, Apple will have no other warranty obligation whatsoever with respect to the App. You also acknowledge and agree that to the extent that there are any applicable warranties, or any other claims, losses, liabilities, damages, costs or expenses attributable to any failure to conform to any such applicable warranty, such will be the sole responsibility of McAfee. However, you understand and agree that, in accordance with these Terms, McAfee has disclaimed all warranties of any kind with respect to the App, and therefore, there are no warranties applicable to the App, except those implied by law.

Product Claims. You and McAfee acknowledge and agree that as between Apple and McAfee, McAfee, not Apple, is responsible for addressing any of your claims or any third party claims relating to the App or your possession and/or use of the App, including, but not limited to (a) product liability claims, (b) any claim that the App fails to conform to any applicable legal or regulatory requirement, and (c) claims arising under consumer protection or similar legislation.

Intellectual Property Rights. You and McAfee acknowledge and agree that, in the event of any third party claim that the App or your possession and use of the App infringes that third party’s intellectual property rights, McAfee, and not Apple, will be solely responsible for the investigation, defense, settlement and discharge of any such intellectual property infringement claim to the extent required under these Terms.

Legal Compliance. You represent and warrant that (a) you are not located in a country that is subject to a U.S. Government embargo, or that has been designated by the U.S. Government as a "terrorist supporting" country, and (b) you are not listed on any U.S. Government list of prohibited or restricted parties.

Developer Name and Address. Any end-user questions, complaints or claims with respect to the App should be directed to: http://service.mcafee.com

Third Party Beneficiary. The parties acknowledge and agree that Apple and Apple’s subsidiaries are third party beneficiaries of these Terms, and that, upon your acceptance of the terms and conditions of these Terms, Apple will have the right (and will be deemed to have accepted the right) to enforce any of the terms and conditions of these Terms against you as a third party beneficiary thereof. However, the right of McAfee to terminate, rescind, or make any change to these Terms is not subject to the consent of any other person.

20. CONTACT US

Virus Removal & Techmaster Services

Terms of Service – Virus Removal & TechMaster Services

Thank you for using McAfee Virus Removal Service or TechMaster services (“Service or Services”), provided by McAfee or one of our affiliates (“we” or “us”). This is a legal agreement between us—installing or accessing our software or using our Services means you are agreeing to these terms, so please read them carefully.

These Terms of Service (“Agreement”),along with our License Agreement,  cover your rights to use the Services, restrictions on that use, our right to automatically renew and charge you for any subscription services (“Subscription Services”), and your agreement to arbitrate any dispute that may arise between us.  We have included links to our Privacy Notice as well as system requirements and other limitations specific to your purchase that are available on our website by visiting the product description page or data sheet that corresponds to your purchase, all of which are incorporated by reference and together create this legal Agreement that applies to you. PLEASE PAY PARTICULAR ATTENTION TO THE BINDING ARBITRATION PROVISION AND CLASS ACTION WAIVER IN THE LICENSE AGREEMENT THAT AFFECT HOW DISPUTES ARE RESOLVED.

If you are accepting these terms on behalf of another person or company or other legal entity, you represent and warrant that you have full authority to bind that person, company or legal entity to these terms.

1. Accepting this Agreement and Modifications – By using our Services or clicking an acceptance button and/or installing any software, you agree unconditionally to be bound by our License Agreement and these Terms of Service and acknowledge that it is enforceable as a written contract signed by you. If you do not unconditionally agree to all of these terms, do not use the Services or install, use or access our software. WE MAY MODIFY THIS AGREEMENT FROM TIME TO TIME AT OUR SOLE DISCRETION FOR ANY REASON. For example, we may need to reflect changes in the law or updates in how the Services are provided. It is very important that you keep your account information current, including your email address and other contact information. If we make material changes to this Agreement, we will communicate the changes to you via the contact information you provided (or through other means) and give you an opportunity to review and accept or reject the updated Agreement as set out below.

For paid subscriptions, you accept change(s) to this Agreement by renewing the subscription, and the change(s) will be effective upon the next renewal of your subscription. If you do not agree to the Agreement as amended, then you reject the Agreement by turning off auto renewal and ceasing all use of the Service. If you violate this Agreement, we may terminate your access to and use of Services.

For free Services, you accept change(s) to this Agreement by continuing to use the free Services after the notice described in this section. If you reject the updated Agreement, your right to use the free Services is terminated and you must cease all access to and use of the free Services. If you violate this Agreement, we may terminate your access to and use of the free Services.

2. Services Description – Our Services cover a wide range of technical support issues on specified PCs, tablets and mobile devices (“Device” or “Devices”).  During the applicable term, you are entitled to contact our support specialists (“Service Agent”) through telephone, chat, or remote computer access to obtain the specific type of Service you purchased (“Service Ticket”).  The Service Agent will undertake reasonable efforts to complete the Service during your interactive session.  You will have seven days after the session concludes to contact us for additional assistance for the same issue before we consider the Service Ticket fulfilled and closed.    Additional limitations may apply depending on the specific terms of the offer as set forth in Section 6.

3. Specific Services and Non-Transferability – You may have purchased one or more of any of the following Services as described below:

USLUGE OPIS USLUGE
Usluga uklanjanja virusa Naš predstavnik Službe za korisnike analizira vaše Windows računalo kako bi ustanovio je li zaražen zlonamjernim softverom te primjenjuje razumne komercijalne načine dijagnosticiranja i uklanjanja svih pronađenih zlonamjernih softvera.
Tune-up za računalo Naš predstavnik Službe za korisnike analizira radno stanje vašeg računala i poduzima korake za poboljšanje njegove učinkovitosti. To bi moglo zahtijevati prilagodbe postavki sustava i onemogućavanje ili uklanjanje zagušenja sustava.
Postavljanje i optimiziranje Naše usluge za postavljanje i optimiziranje nude daljinsko, telefonsko vođenje postavljanja vašeg računala, pametnog telefona ili tableta. Primite pomoć iskusnih stručnjaka za postavljanje vaše kućne mreže, povezivanje odgovarajućih perifernih uređaja, poboljšanje performansi vašeg računala ili instaliranje standardnog softvera.
Napredno otklanjanje poteškoća Naše usluge naprednog rješavanja problema nude daljinsku, telefonsku pomoć za rješavanje problema i poteškoća s računalom ili optimiranje performansi vašeg računala.
Concierge Gold Pretplata koja uključuje sve navedene usluge.
Concierge Platinum Pretplata koja uključuje sve navedene usluge, kao i jednogodišnja licencija za usluge McAfee Total Protection i McAfee TechMate.

The Services are not transferable. You may not sell, lease, license, rent, loan, resell or otherwise transfer, with or without consideration, the Services, without our written approval in advance. You may not permit third parties to benefit from the use or functionality of the Services via a timesharing, service bureau or other arrangement on behalf of any other third party or with respect to any hardware or software not personally owned by you. This Agreement shall apply to any other Services whether or not listed in the chart above, if there is no other applicable terms of service.

4. System Requirements and Your Obligations – All hardware, software and system requirements for utilizing our Services are listed on our website on the PDP. To receive the Services, a high speed internet connection is highly recommended and may be required. Some Devices may not be able to receive the Services even if initial testing shows that your network connection is qualified, or that your Device type and/or operating system is supported.

You agree that you are a legal license holder of the software on your Device and your use of the Services and the Internet is solely at your own risk. To receive the Services, you must agree to: (1) follow the procedures and fulfill the requirements we provide for the Services; (2) work with the Service Agent performing the routines they specify; (3) have full access to your Device and hardware that are the basis of the problem, (4) backup your Device content before your session begins; (5) be responsible for any loss, alterations or corruption of your data, software, or files; (6) ensure your Device meets all requirements and specifications required for each software application installed; (7) provide the Service Agent with required passwords and key codes; (8) ensure you have all legal rights, including copyrights for all software and other files on your Device; (9) assume responsibility for problem resolution due to third party hardware and software compatibility issues; and (10) indemnify us and our subcontractors from and against any and all liabilities, damages, claims, or proceedings arising out of your failure for not complying with the above items.

5. Remote Access and Third Party Applications – In order to provide the Services, we may ask you to download and install certain tech support enablement software (“Support Tools”) that allows remote access to your Device. You authorize us to remotely access and take control of your Device using the Support Tools during any interactive sessions. If you do not authorize remote access, do not download the Support Tools. We may use third party Support Tools with additional licensing terms that apply. We will undertake reasonable efforts to remove the Support Tools after each session; however, the Support Tools may leave behind system report(s) and/or activity log file(s). In addition, for subscription services, we will install TechMate software on your Device, which performs tune-ups and other system performance improvements during the term of your subscription. This software will be deactivated upon the expiration of the subscription.

6. Service Limitations – Services may be subject to any of the following limitations; refer to the applicable Product Description Page ("PDP"), your purchase confirmation email and/or offer details for limitations specific to your purchase:

 • Language and geographic limitations;
 • System limitations;
 • Specific terms of the offer.
    

7. Limited Redemption Period and Refund Rights – Your right to use any of the Services, as well as your rights to obtain a refund for any service not used, vary depending on the type of Service(s) purchased as specified on your purchase confirmation email. Note: Some states and jurisdictions do not allow for the limitation of refund rights as described in this clause so this clause many not apply to you. Furthermore, this clause does not affect any other applicable refund rights.

8. Single Incident Services: Payment and Refunds – Single Incident services (“Single Incident Services”) shall be provided on a per-incident basis. The term “per-incident” means that the service will address a single issue or problem for a customer.   You agree that we may charge to your credit card or other valid payment mechanism requested by you and approved by us all amounts due and owing to us for any Single Incident Service. Unless otherwise agreed by us in writing, all payments for the Single Incident Services must be made at the time of purchase prior to receiving the Services from us.  Refunds are only available for paid, standalone purchases of Single Incident Serviceware suite.

 • For PC Tune-Up Incident Services, you are eligible for a refund within thirty (30) days of purchase in the event any of the folowing apply:

1. Purchased the wrong service offering
2. Service was not used
3. Issue could not be resolved
4. Service was not available
5. Duplicate purchase or other error in purchase

 • For Single Incident Services such as VRS, your eligibility for a refund is subject to applicable redemption limitations as set forth on the PDP.   All Single Incident Services have a customer satisfaction 30-day money back guarantee.

No refunds are offered for Services bundled with other software or included in a software suite.

9. For Subscription Services: Automatic Renewal and Cancellation – See "Payment & Support Terms" in the License Agreement

10. Refunds on Subscription Services: Refunds on Subscription Services are permitted as follows subject to any additional limitations set out on the corresponding PDP:

Proizvod 0 incidenata
0 do 3 mjeseca
0 incidenata
4-6 mjeseci
0 incidenata
6-9 mjeseci
0 incidenata
>9 mjeseci
1 incident korišten
 
2 incidenta korištena
 
Više od 2
 
Concierge Gold 100% 80% 70 % 30 % 65% 35% 0%
Concierge Platinum 100% 75% 65% 25% 60 % 20 % 0%

11. Privacy – For information on how we collect, use, and share your personal data through our website, products, services, and web-based mobile applications, please see our Privacy Notice.

12. Disputes: See the License Agreement Provision on Binding Arbirtaration and Class Action WaiverContracting Entities: 

13. Contracting Entities: The Services are offered to you by one of these McAfee legal entities:

 • McAfee, LLC, a Delaware limited liability company, with offices located at 2821 Mission College Blvd., Santa Clara, California 95054, USA, if the Software is downloaded in North America, Central America, South America, or the Caribbean;
 • McAfee Ireland Limited, with offices located at Building 2000 City Gate, Mahon, Cork, Ireland if the Software is downloaded in Europe, the Middle East, Africa, the Pacific Rim, or Australia; or
 • McAfee Co., Ltd. with offices located at Shibuya Mark City West Building 12-1, Dougenzaka 1-Chome, Shibuya-ku, Tokyo 150-0043, Japan

14. Limitation of Liability, General Legal Provisions, and Governing Law:  See License Agreement.

15. Entire Agreement. Notwithstanding any of the foregoing, nothing in the terms will derogate from any rights you may have under existing consumer protection legislation or other applicable laws in your jurisdiction. The terms, including the License Agreement and Privacy Notice which are incorporated into this Agreement are the entire agreement between the parties relating to the Services and: (i) supersede all prior or contemporaneous oral or written communications, proposals, and representations with respect to its subject matter; and (ii) prevail over any conflicting or additional terms of any quote, order, acknowledgment, or similar communications between the parties, provided however that between any corresponding Product Description Page and this Agreement, the Product Description Page controls. The terms shall terminate immediately upon your breach of any term contained herein and you shall cease use of the Services. The disclaimers of warranties and damages and limitations on liability set forth in the terms shall survive termination.

16. McAfee Contact Information

Customer Service & Technical Support: http://service.mcafee.com

Disputes:
Attn: McAfee Legal Department
5000 Headquarters Drive
Plano, Texas 75024

 

Žigovi i logotip društva McAfee


Žigovi su društva McAfee, LLC („McAfee”), uključujući njegove nazive, oznake usluga, logotipe i trgovačke marke, važna prava intelektualnog vlasništva i vrijedna imovina. Oni predstavljaju način na koji naši kupci znaju da kupuju ili upotrebljavaju originalan proizvod ili uslugu društva McAfee. Poduzeće McAfee ozbiljno shvaća zaštitu svojih prava intelektualnog vlasništva. Morate imati dopuštenje poduzeća McAfee za korištenje žiga ili logotipa poduzeća McAfee. Ako imate bilo kakvih pitanja, obratite se svojem predstavniku poduzeća McAfee ili pošaljite upit odjelu za pravne poslove poduzeća McAfee na:

McAfee Trademarks and Brands
McAfee Legal Department
6220 America Center Drive
San Jose, CA 95002
USA
Adresa elektroničke pošte MBGeneralLegal@McAfee.com

Smjernice za žigove

Proizvode i usluge poduzeća McAfee možete prepoznati s pomoću njihovih povezanih žigova i oznaka usluga poduzeća McAfee, ali ne i logotipa poduzeća McAfee, sve dok (a) su takve reference istinite, poštene i njima se ne dovodi u zabludu i (b) koristite se samo minimalnim brojem žigova koliko je potrebno da se poduzeće McAfee prepozna kao pružatelj proizvoda i usluge. Prilikom takvog korištenja žigovima poduzeća McAfee morate koristiti se odgovarajućim simbolom žiga i potvrdom vlasništva društva McAfee nad dotičnim žigom. Nadalje, izričito vam je zabranjeno i NE SMIJETE:

 • Uključivati žigove poduzeća McAfeeove u vlastite nazive proizvoda, nazive usluga, žigove, logotipe ili nazive poduzeća;
 • Primjenjivati oznake ili logotipe koji su zbunjujuće slični oznakama i logotipima poduzeća McAfee;
 • Upotrebljavati bilo koji naziv, oznaku ili logotip poduzeća McAfee u vezi s vašom robom ili uslugama na način kojim se sugerira da je McAfee pružatelj ili odobravatelj na drugi način ili je povezan s vašom robom ili uslugama, kada ne postoji takav izričiti izvor, odobrenje ili veza postoji; ili
 • Koristiti se logotipima poduzeća McAfee bez licencije ili pismenog dopuštenja poduzeća McAfee.

Ako ste izričiti NOSITELJ LICENCIJE žiga/ova ili logotipa/ova poduzeća McAfee, sklopili ste sporazum o sudjelovanju u marketinškom programu, sporazum o poslovnoj suradnji ili imate posebno dopuštenje za korištenje žiga ili logotipa društva McAfee. Sporazumom potpisanim s poduzećem McAfee utvrđuju uvjeti licenciranja, uključujući žigove dostupne za korištenje i smjernice za navedeno korištenje. Ako ste takav NOSITELJ LICENCIJE žiga ili logotipa poduzeća McAfee, vaš licencni sporazum koji ste potpisali s poduzećem McAfee može imati posebna dopuštenja za žig i logotip ili smjernice za korištenje različite od smjernica koje se navode ovdje. Ako je tako, pridržavajte se posebnih dopuštenja ili smjernica koje ste dobili u skladu s vašim pisanim licencnim sporazumom.

Ako ste DOBAVLJAČ proizvoda ili usluga za poduzeće McAfee i dobili ste dopuštenje za korištenje žigom ili logotipom poduzeća McAfee, samo smijete pokazivati ili koristiti se žigom ili logotipom poduzeća McAfee u skladu sa smjernicama navedenim u ovom dokumentu koje se nadopunjuje ili mijenja vašim pismenim sporazumom s poduzećem McAfee. Ne smijete upotrebljavati žig poduzeća McAfee na način kojim se podrazumijeva McAfeeovo preporučivanje ili odobravanje vaših proizvoda ili usluga bez posebnog pismenog dopuštenja poduzeća McAfee. Dobrohotnost proizašla iz korištenja bilo kojim dijelom žiga poduzeća McAfee isključivo pripada poduzeću McAfee i služi mu u korist.

Prijavljivanje zlouporabe žigova poduzeća McAfee

Ako saznate za bilo kakvu zlouporabu žiga poduzeća McAfee, željeli bismo čuti o tome. Prijavite svaku neprikladnu uporabu žiga svojem predstavniku poduzeća McAfee ili putem e-pošte na adresu MBGeneralLegal@McAfee.com.

Informacije o žigu poduzeća McAfee

Poduzeće je McAfee vlasnik sljedećih žigova. Ovaj popis nije konačan i ako imate pitanja o žigu poduzeća McAfee, obratite se odjelu za pravne poslove poduzeća McAfee. Ostali nazivi i trgovačke znakovi mogu biti u vlasništvu drugih. Znak ® na sljedećem popisu ukazuje da je žig registriran najmanje u Sjedinjenim Američkim Državama, ali ne nužno u svakoj zemlji u kojoj su dostupni proizvodi ili usluge poduzeća McAfee.

 • MCAFEE®
 • Active Protection
 • 5GTI™
 • LiveSafe
 • QuickClean
 • Real Protect™
 • Shredder
 • 40SiteAdvisor®
 • Stinger®
 • 42Techmaster®
 • True Key®
 • VirusScan®

Ove se smjernice mogu promijeniti bez obavijesti.
Posljednje ažuriranje: 1. rujna 2022.

McAfee Website Terms of Service


1. Introduction and Scope

This document is an agreement between You and McAfee, LLC and its subsidiaries (“McAfee,” “our,” “we” or “us”). You acknowledge and agree that by accessing or using this website or other websites or webpages owned and operated by McAfee or its subsidiaries, you have agreed to be bound and abide by these terms of service (“Terms of Service”), our privacy notice (“Privacy Notice”) and any additional terms that apply. These Terms of Service govern your access to and use of McAfee.com and other websites or webpages owned and operated by McAfee or its subsidiaries (the “McAfee Sites”), including any content functionality and services offered on or through the McAfee Sites. If you do not agree to all of these Terms of Service and any additional terms that apply to you, do not use the McAfee Sites.

Please consult McAfee’s website for more information regarding our Privacy Notice, DMCA Copyright Policy, Refund Policy, Terms of Sale, Anti-Piracy Policy, Trademark Guidelines, Virus Protection Pledge and other valuable information (the “Policies”). All of these policies are incorporated into these Terms of Service by reference.

2. Change to the Terms of Service

McAfee may revise these Terms of Service at any time without giving notice. All revisions are effective immediately when posted, and apply to any access to and use of the McAfee Sites thereafter. Your continued use of the McAfee Sites following the posting of changes to these Terms of Service constitutes acceptance of those changes. If you do not agree to any changes made to these Terms of Service, you may not access or use the McAfee Sites.

3. Accessing the McAfee Sites and Account Security

We reserve the right to withdraw or amend any of the McAfee Sites, and any service or material we provide on the McAfee Sites, at our sole discretion without notice. We will not be liable if for any reason all or any part of the McAfee Sites are unavailable at any time or for any period. From time to time, we may restrict access to some parts of the McAfee Sites, or all of the McAfee Sites, to users, including registered users.

You are responsible for:

 • Making all arrangements necessary for you to have access to the McAfee Sites.
 • Ensuring that all persons who access the McAfee Sites through your internet connection are aware of these Terms of Service and comply with them.

To access the McAfee Sites or some of the resources they offer, you may be asked to provide certain registration details or other information. It is a condition of your use of the McAfee Sites that all the information you provide on the McAfee Sites is correct, current and complete. You agree that all information you provide to register with the McAfee Sites or otherwise, including but not limited to through the use of any interactive features on the McAfee Sites, is governed by our Privacy Notice, and you consent to all actions we take with respect to your information consistent with our Privacy Notice.

If you choose, or are provided with, a user name, password or any other piece of information as part of our security procedures, you must treat such information as confidential, and you must not disclose it to any other person or entity. You also acknowledge that your account is personal to you and agree not to provide any other person with access to the McAfee Sites or portions of them using your user name, password or other security information. You also agree to ensure that you exit from your account at the end of each session. You should use particular caution when accessing your account from a public or shared computer so that others are not able to view or record your password or other personal information.

You agree that you are entirely responsible for the security of your password and for all aspects of keeping your account secure. Furthermore, you are entirely responsible for any and all activities that occur on your account. You agree to notify us immediately of any unauthorized access to or use of your user name or password or any other breach of security. We will not be liable for any loss that you may incur as a result of someone else using your password or account, either with or without your knowledge. However, you can be held liable for losses incurred by us or another party due to someone else using your account or password. You may not use anyone else’s account at any time without the permission of the account holder.

We have the right to disable any user name, password or other identifier, whether chosen by you or provided by us, at any time in our sole discretion for any or no reason, including if, in our opinion, you have violated any provision of these Terms of Service. Additionally, we reserve the right to determine if you have violated these Terms of Service, and to take any other action we deem appropriate, including termination or suspension of your access to and use of the McAfee Sites.

4. Intellectual Property Rights

All content, features and functionality on the McAfee Sites, including, but not limited to, Marks (defined below), designs, text, graphics, sounds, images, videos, software, and other McAfee Site materials are the intellectual property of McAfee, one of its affiliates, its licensors or other providers of such material, and (i) are protected by United States and international copyright, trademark, patent, trade secret and other intellectual property or proprietary rights laws, and (ii) except as stated herein, may not be modified, copied, displayed, transmitted, published, reproduced or distributed in any form without our prior written permission. If you wish to make any use of material on the McAfee Sites prohibited by this section, you may request permission by writing to: media@mcafee.com

If you print, copy, modify, download or otherwise use or provide any other person with access to any part of the McAfee Sites in breach of these Terms of Service, your right to use the McAfee Sites will cease immediately and you must, at our option, return or destroy any copies of the materials you have made. No right, title or interest in or to the McAfee Sites or any content on the McAfee Sites, except for the nonexclusive, limited license expressly granted to you, is transferred to you, and all rights not expressly granted are reserved by McAfee. Any use of the McAfee Sites not expressly permitted by these Terms of Service is a breach of these Terms of Service and may violate copyright, trademark and other laws.

Provided that you comply with these terms, McAfee grants to you a nonexclusive, limited license to access and use the McAfee Sites as a current or potential customer, vendor, or business partner of McAfee or for non-commercial purposes. You may not use the McAfee Sites for any other purpose. We reserve all rights not expressly granted herein.

5. Trademarks and Brands

McAfee, the McAfee logo, and all related names, logos, product and service names, designs and slogans (“Marks”) are the exclusive and valuable property of McAfee or its subsidiaries. The Marks can only be reproduced or displayed with our specific prior written permission, and only in accordance with McAfee Trademark Policy and Guidelines available on McAfee's website.

6. Limited Copyright Permission

Subject to the terms of an applicable software or service license or other written agreement, McAfee grants you permission under its copyrights to display, copy, or download materials from the McAfee Sites for personal, non-commercial and informational use only, provided that You DO NOT:

 • Modify the Materials;
 • Remove or alter any copyright or other proprietary notices contained in the Materials;
 • Frame or utilize framing techniques, to display the Materials at a domain not owned by McAfee; or
 • Use any McAfee-owned mark or product name as a meta-tag or other “hidden text” for search engines in a manner that does not inure benefit to McAfee.

7. Translations

Where McAfee has provided a translation of the English-language version of a McAfee Site, these Terms of Service, or other materials, you agree that:

 • The translations are only for your convenience;
 • The English-language version governs your use of the materials provided by McAfee; and
 • The English-language version shall take precedence in the event of a conflict between the English-language version and the translated version (except as prohibited by local law).

8. Errors

The McAfee Sites may contain typographical, technical inaccuracies or other content errors. We do not warrant the accuracy of any information posted on the McAfee Sites. You should use only the current McAfee Sites dedicated to your country or geographic region and also confirm the accuracy and completeness of information through sources other than the McAfee Sites before making decisions relating to products, services or other matters made available through the McAfee Sites. We disclaim all liability and responsibility arising from any reliance placed on information posted on the McAfee Sites by you or any other visitor to the McAfee Sites, or by anyone who may be informed of any of its contents.

9. User Contributions 

The McAfee Sites may contain message boards, chat rooms, personal web pages or profiles, forums, bulletin boards and other interactive features (collectively, "Interactive Services") that allow users to post, submit, publish, display or transmit to other users or other persons (hereinafter, "post") content or materials (collectively, "User Contributions") on or through the McAfee Sites.

All User Contributions must comply with the Content Standards set out in these Terms of Service.

Any User Contribution you post to the McAfee Sites will be considered non-confidential and non-proprietary. By providing any User Contribution on the McAfee Sites, you grant us and our affiliates and service providers, and each of their and our respective licensees, successors and assigns the right to use, reproduce, modify, perform, display, distribute and otherwise disclose to third parties any such material for any purpose.

You represent and warrant that:

 • You own or control all rights in and to the User Contributions and have the right to grant the license granted above to us and our affiliates and service providers, and each of their and our respective licensees, successors and assigns.
 • All of your User Contributions do and will comply with these Terms of Service.

You understand and acknowledge that you are responsible for any User Contributions you submit or contribute, and you, not McAfee, have full responsibility for such content, including its legality, reliability, accuracy and appropriateness. We are not responsible, or liable to any third party, for the content or accuracy of any User Contributions posted by you or any other user of the McAfee Sites.

We reserve the right to:

 • Remove or refuse to post any User Contributions for any or no reason in our sole discretion.
 • Take any action with respect to any User Contribution that we deem necessary or appropriate in our sole discretion, including if we believe that such User Contribution violates these Terms of Service, including the Content Standard, infringes any intellectual property right or other right of an person or entity, threatens the personal safety of users of the McAfee Sites or the public or could create liability for McAfee.
 • Disclose your identity or other information about you to any third party who claims that material posted by you violates their rights, including their intellectual property rights or their right to privacy.
 • Take appropriate legal action, including without limitation, referral to law enforcement, for any illegal or unauthorized use of the McAfee Sites.
 • Terminate or suspend your access to all or part of the McAfee Sites for any or no reason, including without limitation, any violation of these Terms of Service.

Without limiting the foregoing, we have the right to fully cooperate with any law enforcement authorities or court order requesting or directing us to disclose the identity or other information of anyone posting any materials on or through the McAfee Sites. YOU WAIVE AND HOLD HARMLESS MCAFEE AND ITS AFFILIATES, LICENSEES AND SERVICE PROVIDERS FROM ANY CLAIMS RESULTING FROM ANY ACTION TAKEN BY MCAFEE OR ANY OF THE FOREGOING PARTIES DURING OR AS A RESULT OF ITS INVESTIGATIONS AND FROM ANY ACTIONS TAKEN AS A CONSEQUENCE OF INVESTIGATIONS BY EITHER MCAFEE OR ANY OF THE FOREGOING PARTIES OR LAW ENFORCEMENT AUTHORITIES.

We do not undertake to review material before it is posted on the McAfee Sites, and cannot ensure prompt removal of objectionable material after it has been posted. Accordingly, we assume no liability for any action or inaction regarding transmissions, communications or content provided by any user or third party. We have no liability or responsibility to anyone for performance or nonperformance of the activities described in this section. 

10. Content Standards

These content standards apply to any and all User Contributions and use of Interactive Services. User Contributions must in their entirety comply with all applicable federal, state, local and international laws and regulations. Without limiting the foregoing, User Contributions must not:

 • Contain any material which is defamatory, obscene, indecent, abusive, offensive, harassing, violent, hateful, inflammatory or otherwise objectionable.
 • Promote sexually explicit or pornographic material, violence, or discrimination based on race, sex, religion, nationality, disability, sexual orientation or age.
 • Infringe any patent, trademark, trade secret, copyright or other intellectual property or other rights of any other person.
 • Violate the legal rights (including the rights of publicity and privacy) of others or contain any material that could give rise to any civil or criminal liability under applicable laws or regulations or that otherwise may be in conflict with these Terms of Service and our Privacy Notice.
 • Be likely to deceive any person.
 • Promote any illegal activity, or advocate, promote or assist any unlawful act.
 • Cause annoyance, inconvenience or needless anxiety or be likely to upset, embarrass, alarm or annoy any other person.
 • Impersonate any person, or misrepresent your identity or affiliation with any person or organization.
 • Involve commercial activities or sales, such as contests, sweepstakes and other sales promotions, barter or advertising.
 • Give the impression that they emanate from or are endorsed by us or any other person or entity, if this is not the case.

11. User Information; Copyright Infringement

If you elect to submit any information, including any confidential or proprietary information, other than credit card information, through the McAfee Sites, it will be deemed and treated by McAfee as NON-CONFIDENTIAL. Other than credit card information, if you submit any information to McAfee through the McAfee Sites, you hereby grant us a royalty-free, perpetual, worldwide, irrevocable, non-exclusive license (including a waiver of any moral rights) under your intellectual property rights to use, copy, modify, display, perform and distribute any such submitted information, and to incorporate any submitted information into other works in any form, media, or technology now known or later developed. We are not responsible for the accuracy of content on any area of the McAfee Sites where users may post or transmit information. McAfee’s Privacy Notice outlines the manner in which we (or others acting on our behalf) collect, use and share information about you in connection with your use of the McAfee Sites, and it is your responsibility to review our Privacy Notice prior to agreeing to these Terms of Service.

For any claims that any content on the McAfee Sites, including user submissions, infringe upon any third-party’s intellectual property rights or rights of publicity or privacy, please refer to our DMCA Copyright Policy for the proper notification procedure.

12. Information About You and Your Visits to the McAfee Sites

All information we collect on the McAfee Sites is subject to our Privacy Notice. By using the McAfee Sites, you consent to all actions taken by us with respect to your information in compliance with the Privacy Notice.

13.  Additional Terms

The McAfee products and services offered on the McAfee Sites may be subject to additional terms and conditions. Additional licensing terms and conditions apply for software you download from the McAfee Sites (including software that is required for use of certain McAfee services), which are disclosed in an End-User License Agreement (“EULA”) that accompanies or is included with such software. Use of the software is governed by the terms of the EULA. Any software that is made available for download from the McAfee Sites or for which a fee is charged is the copyrighted work of McAfee or its suppliers. If you purchase McAfee products or services, you will be unable to install any software that is accompanied by or includes a EULA, unless you agree to the terms and conditions of such EULA.  Any reproduction or redistribution of the software not in accordance with the EULA is expressly prohibited by law, and may result in severe civil and criminal penalties. Violators will be prosecuted to the maximum extent possible. Unless indicated otherwise, if there is a conflict between these Terms of Service and the additional terms, the additional terms will govern.

14. Third-Party Content and Links

The McAfee Sites may display content provided by third parties and links to third-party web pages, including advertisements and solicitations to purchase their products or services. You acknowledge that we are not responsible for the third-party content. You also agree that we ARE NOT responsible or liable for any losses or damages you experience with any third-party content upon which you chose to rely or advertisements to which you respond, and that you must contact the third party directly for any remedies that may be available to you. We are not responsible for any transactions you may enter into with third parties, regardless of whether you discovered them or linked to them from the McAfee Sites. If you access a non-McAfee-owned or controlled website, even if it displays one of our Marks, it is independent from McAfee and we do not have any control of the content on that website. We also are not responsible or liable to you or any third party, for any inaccuracies or other issues with the content of any materials provided by any third parties.

15.  Linking to the Website and Social Media Features

You may link to the McAfee Sites, provided you do so in a way that is fair and legal and does not damage our reputation or take advantage of it, but you must not establish a link in such a way as to suggest any form of association, approval or endorsement on our part without our express written consent.

The McAfee Sites may provide certain social media features that enable you to:

 • Link from your own or certain third-party websites to certain content on the McAfee Sites.
 • Send e-mails or other communications with certain content, or links to certain content, on the McAfee Sites.
 • Cause limited portions of content on the McAfee Sites to be displayed or appear to be displayed on your own or certain third-party websites.

You may use these features solely as they are provided by us and solely with respect to the content they are displayed with and otherwise in accordance with any additional terms and conditions we provide with respect to such features. Subject to the foregoing, you must not:

 • Establish a link from any website that is not owned by you.
 • Cause the McAfee Sites or portions of them to be displayed, or appear to be displayed by, for example, framing, deep linking or in-line linking, on any other site.
 • Link to any part of the McAfee Sites other than the homepage of one of those sites.
 • Otherwise take any action with respect to the materials on the McAfee Sites that is inconsistent with any other provision of these Terms of Service.

The website from which you are linking, or on which you make certain content accessible, must comply in all respects with the Content Standards set out in these Terms of Service.

You agree to cooperate with us in causing any unauthorized framing or linking immediately to cease. We reserve the right to withdraw linking permission without notice.

We may disable all or any social media features and any links at any time without notice in our discretion.

16. Domain-Specific Terms

Additional terms that apply to certain domains owned by McAfee are described below. Please note that specific pages on those domains may have additional terms that are not described here.  

 • SiteAdvisor.com: SiteAdvisor is a software program and website that provides users with an opinion to guide users about certain risks that may be associated with a website. The SiteAdvisor software displays color-coded symbols next to links provided by major search engines, and the SiteAdvisor.com site has dossier pages to provide information on the factors that affect the site rating. The SiteAdvisor site ratings are primarily derived using automated methods; the software cannot detect or examine every possible aspect of website design, nor can it determine the intent of the site owner. McAfee does not control or assume responsibility for the content of the third-party sites, and some of the third-party sites may have content that you find objectionable, inappropriate, or offensive. THE SITEADVISOR SITE RATINGS ARE NOT A GUARANTEE OF ANY PARTICULAR SITE’S SPECIFIC PRACTICES OR TRUSTWORTHINESS, AND IN NO CASE DO THE SITEADVISOR SITE RATINGS REPRESENT AN ENDORSEMENT BY MCAFEE OF THE SITE’S CONTENT, GENERAL SUBJECT MATTER, OVERALL QUALITY, OR USEFULNESS.  
 • McAfeeSECURE.com: The McAfee SECURE service is a paid service for website owners that examines their websites for potential vulnerabilities on a daily basis, and, if no issues are found, enables the site to display a McAfee SECURE trustmark. The McAfeeSECURE.com domain has additional specific terms governing the McAfee SECURE service at this link: https://www.mcafeesecure.com/terms.

17. Regional Product Availability

The McAfee Sites may contain references to McAfee products and services that are not available in your country or region. McAfee may not intend to announce or make available such products and services in your geographical region. For the most accurate product and service availability, please use your country- or region-specific McAfee website.

18. Export Control Laws

Any software downloaded from the McAfee Sites is subject to applicable export laws and regulations. The export or reexport of software in violation of export control laws and regulations is strictly prohibited. By downloading, purchasing or using any software from the McAfee Sites, you acknowledge that you have read and understood this notice and agree to comply with all applicable export laws and regulations.

19. DISCLAIMER OF WARRANTY

YOUR USE OF THE MCAFEE SITES, THEIR CONTENT AND ANY SERVICES OR ITEMS OBTAINED THROUGH THE MCAFEE SITES IS AT YOUR OWN RISK. THE MCAFEE SITES, THEIR CONTENT AND ANY SERVICES OR ITEMS OBTAINED THROUGH THE MCAFEE SITES ARE PROVIDED ON AN “AS IS” AND “AS AVAILABLE” BASIS, WITHOUT ANY WARRANTIES OF ANY KIND, EITHER EXPRESS OR IMPLIED INCLUDING, WITHOUT LIMITATION, WARRANTIES OF MERCHANTABILITY, FITNESS FOR A PARTICULAR PURPOSE AND NON-INFRINGEMENT OF PROPRIETARY RIGHTS. MCAFEE DISCLAIMS ANY WARRANTY THAT THE MCAFEE SITES, OR YOUR ACCESS TO THE MCAFEE SITES, WILL BE UNINTERRUPTED, SECURE, RELIABLE, TIMELY OR ERROR-FREE. MCAFEE DOES NOT REPRESENT OR WARRANT THE ACCURACY, CONTENT, COMPLETENESS, LEGALITY, RELIABILITY, OPERABILITY, OR AVAILABILITY OF ANY PRODUCTS, SERVICES, INFORMATION, OR MATERIAL DISPLAYED OR DOWNLOADED FROM THE MCAFEE SITES. YOUR USE OF THE MCAFEE SITES, INCLUDING IF YOU DOWNLOAD OR OTHERWISE OBTAIN PRODUCTS, MATERIALS OR DATA THROUGH THE USE OF THE MCAFEE SITES, SERVICES, OR PRODUCTS, IS AT YOUR OWN DISCRETION AND RISK. YOU WILL BE SOLELY RESPONSIBLE FOR ANY DAMAGES TO YOUR COMPUTER SYSTEM OR LOSS OF DATA THAT RESULTS FROM USE OF THE MCAFEE SITES, SERVICES, OR PRODUCTS OR THE DOWNLOAD OF SUCH PRODUCT, MATERIAL OR DATA. IF THE JURISDICTION WHERE YOU ARE LOCATED LIMITS THE EXCLUSION OF WARRANTIES, THEN THE ABOVE EXCLUSIONS APPLY TO THE FULLEST EXTENT AVAILABLE UNDER THE LAW.

20. LIMITATION OF LIABILITY

UNDER NO CIRCUMSTANCES IS MCAFEE, ITS AFFILIATES, SUBSIDIARIES OR LICENSORS LIABLE TO YOU FOR ANY DIRECT OR INDIRECT DAMAGES WHATSOEVER (INCLUDING, BUT NOT LIMITED TO, INCIDENTAL, RELIANCE, CONSEQUENTIAL, PUNITIVE OR SPECIAL DAMAGES WHETHER OR NOT FORESEEN, PERSONAL INJURY, PAIN AND SUFFERING, EMOTIONAL DISTRESS, LOSS OF REVENUE, LOSS OF PROFITS, LOSS OF BUSINESS, LOSS OF USE, LOSS OF GOODWILL, OR DAMAGES RESULTING FROM LOST DATA OR BUSINESS INTERRUPTION) RELATED TO OR ARISING FROM THE MCAFEE SITES OR ON ACCOUNT OF YOUR USE, MISUSE, OR RELIANCE ON THE INFORMATION, SERVICES OR PRODUCTS AVAILABLE ON THE MCAFEE SITES, INCLUDING WEBSITES LINKED TO OR ACCESSED FROM THE MCAFEE SITES AND ANY PRODUCTS DOWNLOADED FROM, OR SERVICES ACCESSED THROUGH THE MCAFEE SITES. THIS LIMITATION OF LIABILITY SHALL APPLY WHETHER SUCH CLAIM IS BASED ON WARRANTY, CONTRACT, TORT (INCLUDING NEGLIGENCE), OR ANY OTHER LEGAL THEORY (EVEN IF MCAFEE HAS BEEN ADVISED OF THE POSSIBILITY OF SUCH DAMAGES). THIS LIMITATION OF LIABILITY SHALL APPLY TO THE FULLEST EXTENT OF APPLICABLE LAW.

21. Indemnification

You agree to defend, indemnify and hold harmless McAfee, its affiliates, licensors and service providers, and its and their respective officers, directors, employees, contractors, agents, licensors, suppliers, successors and assigns from and against any claims, liabilities, damages, judgments, awards, losses, costs, expenses or fees (including reasonable attorneys' fees) arising out of or relating to your violation of these Terms of Service or your use of the McAfee Sites, including, but not limited to, your User Contributions, any use of the McAfee Sites’ content, services and products other than as expressly authorized in these Terms of Service or your use of any information obtained from the McAfee sites.

22. Limitation on Time to File Claims

ANY CAUSE OF ACTION OR CLAIM YOU MAY HAVE ARISING OUT OF OR RELATING TO THESE TERMS OF SERVICE OR THE MCAFEE SITES MUST BE COMMENCED WITHIN ONE (1) YEAR AFTER THE CAUSE OF ACTION ACCRUES, OTHERWISE, SUCH CAUSE OF ACTION OR CLAIM IS PERMANENTLY BARRED.

23. Governing Law

These Terms of Service and all claims related to them, their execution, or the performance of the parties under them, shall be governed by and construed in accordance with the laws of the State of California, without giving effect to its conflict of laws provisions or your actual state or country of residence, and shall not be governed by the provisions of the United Nations Convention on Contracts for the International Sale of Goods, the Brussels or Lugano Conventions, or the Rome or Rome 1 Conventions.

24. Waiver and Severability

No waiver by McAfee of any term or condition set forth in these Terms of Service shall be deemed a further or continuing waiver of such term or condition or a waiver of any other term or condition, and any failure of McAfee to assert a right or provision under these Terms of Service shall not constitute a waiver of such right or provision.

If any provision of these Terms of Service is held by a court or other tribunal of competent jurisdiction to be invalid, illegal or unenforceable for any reason, such provision shall be eliminated or limited to the minimum extent such that the remaining provisions of these Terms of Service will continue in full force and effect.

25. Entire Agreement

These Terms of Service, our Privacy Notice and other Policies incorporated by reference constitute the sole and entire agreement between you and McAfee with respect to the McAfee Sites and supersede all prior and contemporaneous understandings, agreements, representations and warranties, both written and oral, with respect to the McAfee Sites.

26. Force Majeure

Under no circumstances shall McAfee, its affiliates, subsidiaries, or licensors be held liable for any delay or failure in performance resulting directly or indirectly from acts of nature, forces, or causes beyond its reasonable control, including, without limitation, Internet failures, computer equipment failures, telecommunication equipment failures, other equipment failures, loss of data, electrical power failures, strikes, labor disputes, riots, insurrections, civil disturbances, shortages of labor or materials, fires, floods, storms, explosions, acts of God, war, governmental actions, orders of domestic or foreign courts or tribunals, non-performance of third parties, or loss of or fluctuations in heat, light, or air-conditioning.

27. Comments and Concerns

The McAfee Sites are operated by McAfee, LLC.

All notices of copyright infringement claims should be sent to the copyright agent designated in our Copyright Policy in the manner and by the means set forth therein.

All other feedback, comments, requests for technical support and other communications relating to the McAfee Sites should be directed to: media@mcafee.com

LAST UPDATED: June 23, 2021

McAfee Virus Protection Pledge


What is McAfee Virus Protection Pledge?

From the moment you subscribe, we’re here to help keep your devices virus-free with our multi-layered protection. We want you to know that you can browse, bank and shop online safely with the knowledge that you have one of the best security services in the world protecting your digital life.

The Virus Protection Pledge provides you with the confidence that in the event a supported device gets a virus, a McAfee expert will remove it. If we can’t, we will offer a refund.

Our Virus Protection Pledge (VPP) is subject to and governed by the Virus Protection Pledge Terms & Conditions and the McAfee License Agreement.

To qualify for VPP and its virus removal and refund features, you must be enrolled in our auto-renewal service and meet the requirements set forth in the Full Terms. Below is a summary of the key terms:

 1. VPP is only valid for qualifying products, supported devices and specified languages and countries, as set out in our System Requirements.
 2. Your subscription must be actively enrolled in automatic renewal (turned on) and your account must have a valid credit card, debit card, or other payment mechanism on file. If you opt out of auto-renewal, you will not be entitled to VPP and its free virus removal service and refund features.
 3. To be eligible for the VPP virus removal service and qualify for a refund in the event we cannot remove a virus, you must have a McAfee anti-virus product installed and active on the qualifying device prior to the infection of the virus.
 4. Standalone services and products which do not include AV Protection, such as McAfee WebAdvisor or McAfee True Key, are not covered. Additionally, this Pledge does not apply to small business or enterprise products and services.
 5. A high speed internet connection is required to perform the virus removal service.
 6. Eligibility ends when your paid subscription ends.
 7. You must purchase, renew, or upgrade your subscription directly from McAfee.com; or if you have purchased the subscription from a retailer, valid, current proof of purchase is required. Our refund will be a full refund of the actual price paid for the current subscription term.
 8. Applicable law or regulation(s) of the country in which you reside may limit or alter the availability or scope of the Pledge.

THIS REFUND DOES NOT APPLY TO, AND WE ARE NOT RESPONSIBLE FOR, ANY LOSS OR DAMAGES CAUSED BY A VIRUS OR OTHER MALWARE.

Virus Protection Pledge – Terms & Conditions

If we are unable to remove a virus or other malware from your Qualifying Device protected by our Anti-Virus Software, you are entitled to obtain a refund (the “Pledge”) as described in these Virus Protection Pledge Terms & Conditions (these “Pledge Terms”). These Pledge Terms are subject to and governed by the McAfee License Agreement available on our website which is hereby incorporated by reference. All refunds are expressly conditioned upon your agreement to the McAfee License Agreement and these Pledge Terms.

 1. Refund Eligibility
  In order to be eligible for a refund, you must meet the following conditions:
  1. The Pledge only applies to qualifying device(s) that meet the System Requirements specified in the McAfee License Agreement (each a “Qualifying Device”). Additionally, a high speed internet connection is required.
  2. You must have a McAfee anti-virus product installed and active on the qualifying device which is covered by the Pledge (“Anti-Virus Software”) prior to the infection of the virus. The Anti-Virus Software covered by the Pledge are listed in the System Requirements. The Pledge does not apply to standalone services and products which do not include virus protection, such as: McAfee WebAdvisor, McAfee True Key, McAfee Battery Optimizer, TechMaster PC-Tune Up, McAfee Mobile Security for iPhone and iPad, and McAfee Mobile Security for Android.
  3. Only paid, active subscriptions to Anti-Virus Software are eligible for a refund under the Pledge. Your eligibility for a refund under the Pledge expires upon expiration or termination of the subscription to the Anti-Virus Software.
  4. The Pledge is only valid in the languages and countries we support, as set out in the Virus Protection Pledge entry in the System Requirements. As of the Date Last Updated, this includes: English, in Australia, Canada, India, Malaysia, New Zealand, Philippines, Singapore, United Kingdom & United States.
  5. The Pledge does not apply to trial subscriptions or free software.
  6. You must purchase, renew, or upgrade your subscription directly from McAfee.com; or if you have purchased the subscription from a retailer, valid, current proof of purchase is required.
  7. Your subscription to Anti-Virus Software must be actively enrolled in automatic renewal. Your account must have a valid credit card, debit card, or other payment mechanism on file with us, and your automatic renewal settings must be turned on. If you opt out of autorenewal, you will not be entitled to the virus removal service or entitled to receive a refund.
  8. Applicable law or regulation(s) of the country in which the Qualifying Device is located may limit or alter the availability or scope of the Pledge.
 2. Exclusions

  McAfee is not responsible for, and the refund DOES NOT apply to any loss or damage(s) incurred as a result of viruses. This Pledge applies solely to McAfee’s efforts to remove viruses from a Qualifying Device running Anti-Virus Software. It does not apply to other attacks, security breaches, threats, or damages resulting therefrom. For example, the Pledge will not cover losses or damage resulting from malware or viruses that (i) delete or destroy your data; (ii) modify your files; or (iii) encrypt files on your drive (such as ransomware that uses asymmetric encryption). The only way for you to protect yourself from these types of attacks is frequent back-ups of your data to another device or location. Additionally, this Pledge does not apply to small business or enterprise products and services.

 3. Services

  McAfee shall provide the virus removal services as set forth in the Virus Removal Service Terms of Service which is hereby incorporated by reference.

 4. Refund

  Annual or Monthly Anti-Virus Software Subscriptions. If you purchased an annual or monthly subscription to Anti-Virus Software, our refund will be a full refund of the actual price paid for the specific Anti-Virus Software subscription in the current subscription term (monthly or annual as purchased).

  Multi-Year Anti-Virus Software Subscriptions. If you purchased a multi-year subscription to Anti-Virus Software for a lump sum price, our refund will be a refund of the actual price paid for the specific Anti-Virus Software subscription.

  Bundled Subscriptions. If you purchased the subscription to Anti-Virus Software as part of a bundle of products/services, your refund will be the price of the Anti-Virus Software as posted on our website, not to exceed the total price paid for that bundle.

  For all subscription types, any savings, rebates, refunds, shipping, handling, and taxes are not refundable, except in states or jurisdictions where shipping and taxes are refundable.

 5. Redemption and requesting a Refund

  The process you must follow to redeem the pledge and request a refund is available here.

 6. Disclaimer

  While McAfee will make commercially reasonable efforts to remove a virus from your Qualifying Device running Anti-Virus Software, you understand and agree it is possible that a virus may not be removable, and McAfee does not guarantee that it will remove all viruses from your device(s). To the extent permitted by applicable law, McAfee will have no liability for loss of or recovery of data, service, or loss of use of systems(s) or networks arising out of the Pledge or any act or omission, including negligence, by McAfee and/or its representatives. To the extent permitted by applicable law, McAfee reserves the right to refuse, suspend or terminate the Pledge in its sole discretion. The Pledge is not transferable.

 7. Questions

  If you have any questions, comments or concerns about these Terms, please contact us at: Support.

LAST UPDATED: August 2, 2016.

Redemption and Refund Process for Virus Protection Pledge


1. Confirm your McAfee Virus Protection Pledge eligibility:

 1. Sign in to My Account
 2. Click on the tab of the device you think might be infected
 3. Select Installed McAfee Apps
 4. Look for “Virus Protection Pledge”
Ako vidite... To znači...
Jamstvo za zaštitu od virusa: dostupno Zaštićeni ste uz Jamstvo za zaštitu od virusa
Jamstvo za zaštitu od virusa: nije dostupno Niste zaštićeni – prijavite se za automatsku obnovu kako biste uživali u našem Jamstvu zaštita od virusa

Don’t see anything? Your subscription doesn’t offer our Virus Protection Pledge

2. If you believe your device is infected, please perform a full system scan

 1. Start your McAfee product.
 2. Click on the section of the screen labeled “Updates” to run a check for new program and virus definitions.
 3. Click “Scan your PC”. When the new “Scan your PC” section of the program window loads, click “Run a full scan.”

3. After running the full scan, if you believe your computer is still infected, please contact  McAfee Support. Once we have determined your device has an infection, our agent will remove the identified malware from your computer. If our agent determines they cannot remove the malware from your machine, you will receive a refund (in accordance with the VPP Terms & Conditions) by:

 1. Reversing the original credit card transaction, if McAfee processed the original payment transaction within the last six months;
  OR
 2. Mailing a check or visa gift card for the amount you paid for the product, if the original payment transaction occurred through a 3rd party, or the payment was processed by McAfee more than 6 months prior.